Президент оголошує 2013 рік – роком дитячої творчості, а у нас закривають музшколу? / Колонка автора

1

В Україні точно є одне місце на карті, де сформувалась республіка. Розташована вона поблизу столиці. Це маленьке селище Коцюбинське з немаленькими амбіціями місцевих чиновників.

Коли Президент України на всю країну каже, що ліс збережем і тут буде Національний парк, щоб не дерибанили ні Київ, ні Коцюбинське, – місцева влада на чолі з селищним головою Вадимом Садовським вирішує, що ліс буде розданий міфічним кооперативам по 100 га на брата. Так ми “освоїмо” національний рекреаційний ресурс.

Чхали вони на гаранта зі стін своєї республіканської селищної ради.

Ну, ліс лісом, а майбутнє держави – це діти.

На початку грудня президент говорить, що 2013 рік буде роком дитячої творчості. Щойно говорила телефоном з Юрієм Павленком, уповноважений Президента з прав дитини, і він підтвердив, що найближчими днями буде відповідний указ.

У нас в республіці чхали і на цю ініціативу гаранта.

Цього року вчителям не вистачало на зарплату близько ста тисяч гривень. Тобто фінансово ми не могли перекрити листопад-грудень. На це питання наплювали всі, бо для комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту це навіть не стало за два роки приводом, щоб зібратись й подумати, що можна зробити й на що ми можемо релаьно вплинути.

Зате ми поставили біля клумби за бюджетні гроші паркан. Витратили майже 100 тисяч гривень на зелений штахетник. Я з’ясовувала нащо нам паркан, коли течуть дахи й іржавіють труби в будинках.

Мені пояснили, що виготовить його для селища Білицький док, який очолює дружина селищного голови й член виконкому пані Садовська.

Словом, у країні рік дитячої творчості, а у нас рік вдалого освоєння державних ресурсів – рік зеленого штахетника.

І коли закриватимуть заклади позашкільної освіти, нехай ніхто не дивується, що на таких штахетниках діти писатимуть слово “МИР” з трьома помилками.

ПС (Уповноважений Президента України Юрій Павленко під час телефонної розмови пообіцяв, що звернеться щодо цього питання особисто до голови КОДА – Присяжнюка).

УП. Ірина Федорів

1 Comment

  1. Сашко 19 Грудня 2012 at 15:48

    Интересно что думает по этому поводу юрист-мЫжнародник Черникофь Сергей Иванович?Может привлечет хоть какой-то международный грантик?Порабы уже и на громаду поработать.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539