Прокуратура вимагає скасувати незаконне рішення про скорочення місць в музичній школі

2

Прокуратура дала оцінку рішенню депутатів, які фактично одноголосно проголосували за скорочення на 20% кількості учнів в музичній школі селища Коцюбинське.

Якщо таке рішення депутатів залишиться чинним, то у 2013 році набору на бюджетні місця в музичній школі вже не буде.

“Встановлено, що вказане рішення селищної ради є незаконним, оскільки прямо суперечить передбаченому законодавством обов’язку органів місцевого самоврядування вживати вичерпних заходів, спрямованих на розвиток позашкільної освіти, її доступність всім громадянам України, зокрема дітям,” – повідомила редакції прес-служба прокуратури Київської області.

Працівники прокуратури таке рішення депутатів називають антиконституційним, оскільки воно порушує право дитини на доступність позашкільної освіти.

“Прокуратурою міста Ірпеня внесене подання Коцюбинській селищній раді з вимогою скасувати незаконне рішення ради та притягнути винних осіб до дисциплінарної відповідальності,” – йдеться далі в повідомленні прес-служби.

Щодо перевірки підвищення платні за навчання, то прокуратура дала проміжні результати, оскільки станом на сьогодні встигли перевірити лише ціноутворення 2013 року.

“Перевіркою встановлено, що на підставі рішення батьківських зборів директор позашкільного навчального закладу звернувся до голови Коцюбинської селищної ради з поданням про встановлення на 2013 рік оплати за навчання в закладі в таких розмірах: фортепіано 250,0 грн., баян, акордеон 200,0 грн., гітара 250,0 грн., бандура 100,0 грн., труба 150,0 грн., саксофон 200,0 грн., сольний спів 250,0 грн.,” – роз’яснюються прокуратурою причини підняття платні за навчання в музичній школі.

Виявляється, що рішенням щодо підняття платні за навчання рада задоволила прохання батьків, такий рівень оплати відповідає встановленому рівню оплати цих послуг за попередній період.

Дворазове підняття платні у 2012 році ще перебуває на розгляді правоохоронних органів.

До батьків щодо ситуації з музичною школою надійшов лист від начальника управління культури і туризму Подолянця, де йдеться:

“Принагідно зауважуємо, що постіна комісія Коцюбинської селищної ради з питань культури (голова комісії – депутат Казіміров – прим. редакції) відповідно до Положення про постійні комісії (затверджене рішенням Коцюбинської селищної ради від 14.12.2010 року №11) в межах своїх повноважень може вивчати питання, зокрема розміру батьківської плати, і за результатами розгляду і вивчення готувати висновки і пропозиції, які вносять на розгляд сесії ради. Зважаючи на ситуацію, що склалась в Коцюбинській музичній школі, комісією дане питання не розглядалось”.

Нагадаємо, що попри депутатські звернення до селищного голови, секретаря селищної ради та голови регламентної комісії щодо нефункціонування протягом 2-х років профільної комісії селищної ради, ніяких заходів вжито не було. У листі до батьків також йдеться про те, що планово-економічний відділ Коцюбинської селищної ради опрацьовує пропозиції комісії, утвореної розпорядженням Коцюбинської селищної ради від 22 січня 2013 року.

2 коментарі

  1. Житель 20 Лютого 2013 at 22:26

    На собрании директор сказала , что Ирпень пойдет на компромис и даст дотацию на 2013 год, если родители согласятся на повышение платы. Вопрос стоял так: платим 250 грн и школу не закрывают. Потом пустили листок, на котором родители должны были поставить подпись, что будут платить такие деньги, а теперь оказывается, что мы это просили. Каждый родитель с удовольствием поставит подпись под оплатой 10 грн, не думаю, что депутаты удовлетворят это “прохання”. Опять все перекрутили, молодцы ))))

  2. Мама 5 Квітня 2013 at 12:01

    На собрании директор школы нас обманула!Ситуация была перекручена,листки были пущены без шапки.Мы не просили установить оплату 250 грн!!!Давайте соберем еще собрание и подпишем листки с просьбой установить прежнюю оплату 120 грн!!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539