Депутати не захотіли слухати громаду: на сесії коцюбинчанам не дали слова

5

Почую кожного

На сесію селищної ради, де розглядали земельні питання, прийшло близько 10 мешканців селища Коцюбинське.

Один з них захотів перед затвердженням порядку денного записатись й виступити перед депутатами щодо паркану, який киянка Яна Машталір зводить на ділянці Біличанського лісу на кінцевій 393. Хотів дізнатись і про рубки дерев.

Державний акт на київську землю, який має киянка Машталір, виданий на підставі рішення саме Коцюбинської селищної ради.

Обранці селищної громади своєю більшістю проголосували проти того, щоб дати бодай 1 хвилину на виступ своїм виборцям.

Зокрема проти цього голосував селищний голова Вадим Садовський та депутат Владислав Євстифєєв, який курує всі виділення землі.  Активісти встигли помітити, що проти цього виступу піднімали руки й секретар селищної ради Ковтач, депутати Пегета, Мамчич, Ясінєв та Дзюба.

Депутат Хвостенко, коли почув від мешканця Меблевої Сергія, що він представляє общину, з залу кинув репліку:

Общину, блин! Простой человек!!!”

Коцюбинчанка Оксана була шокована почутим:

“А кого ж ми будем слухать? Самі себе?”

Бажання членів коцюбинської громади бути почутими влада проігнорувала.

“Я хотів, щоб встали і відповіли територіальній громаді селища, щоб ми зрозуміли, коли, кому і з якою метою виділялась земля. Але ж ви бачите, що твориться. Я думаю, що це звичайна реакція органів влади в Україні,” – пояснює Сергій, Мешканець Меблевої.

“Я вважаю, що сьогодні це було хамство. Я буду вимушений звертатись до селищного голови письмово та до прокуратури, оскільки мені не дали можливості виступити. Я вважаю що це – біда і горе всіх коцюбинчан, що мають таких представників у владі. У тому числі це є  й моїм тягарем та горем. Ми всі є потерпілими в результаті дій депутатів, які мають ділянки в лісі. Ми пропустили той момент, коли вирішувалось це питанняч поза очі територіалної громади й тепер маєм такі наслідки. Я вважаю, такої думки притримуються багато мешканців селища,” – додає він.

Небажання вислухати коцюбинчанина, який зумисне прийшов в робочий день до селищної ради на засідання, здивувала не лише представників громади, але й депутата Ірпінської ради, який вперше відвідав сесійне засідання Коцюбинської селищної ради.

“Така поведінка депутатів обурює. Ми маємо слухати людей, бо ми – обрані людьми. Не можна ігнорувати голосу жодного виборця, бо тоді люди не розуміють, навіщо ходити і когось обирати, якщо влада їх не чує. Людина знайшла час і прийшла. Це неповага до коцюбинчанина з боку місцевої влади,” – говорить депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук (ВО “Свобода”).

“Зокрема мене вразив той факт, що депутат цього округу, де мешкає коцюбинчанин Сергій, не встав і не захистив права свого виборця, хоча, як я з’ясував пізніше, цей депутат таки був присутнім в залі,” – додає Мельничук.

На виході із селищної ради коцюбинчани обмінювались враженнями про побачине та почуте.

“Я перший раз пішла на сесію. В мене до тепер шок. Здавалося, що машина часу перенесла мене у 1972 рік. Депутати, яких обрали мешканці коцюбинського, відмовили члену громади надати навіть одну хвилиночку для виступу. Самі ж дві години говорили ні про що. Питання забудови лісу, яке породжує конфлікт в громаді, їх взагалі не хвилює. Вони й чути про це не хочуть,” – розповідає коцюбинчанка Оксана.

“Не хвилює й питання тарифів на опалення. Голова комісії, яка мала розглядати питання опалення, Костянтин Коваленко навіть депутатський запит не прочитав за два місяці й не розумів, про які котельні йдеться. І депутати залишають цього голову й далі займатись цим! Було б смішно, якби не було б так сумно.  У них є “Спільна мета” – мета власної наживи. Це така ганьба. І нема з-поміж кого вибирати. Але слава Богу, що в селищі з’являються нові люди. Може, до наступних виборів громада вже зрозуміє, за кого слід голосувати,” – додає вона.

Інша коцюбинчанка, яка теж вперше була присутня на сесії органу місцевого самоврядування, не могла оговтатись від сесії селищної ради.

“Це був цирк. Кажуть, що, хто служить в армії, той в цирк не ходить. Ну, депутатам селищної ради не треба ходити до цирку. Вони його регулярні учасники, а ми – випадкові глядачі. Це гра в одні ворота, засідання ради відбувається для галочки. Мені, як мамі, яка фінансує в школі й ліцеї селища закупівлю вікон та парт, було дивно чути, що це куплене за кошти, які нам дотує Ірпінь. Тепер, знаючи, що фінансує Ірпінь, я не буду платити кошти,” – говорить мешканка Меблевої Тетяна.

“Людей взагалі не хвилювало питання опалення. Їх все, я так розумію, влаштовує, Нема слів одні емоції. Я зрозуміла, що ці враження що в мене  залишаться на все життя,” – додаєТетяна.

Одна з коцюбинчанок, яка не була на засіданні селищної ради, але чула що напередодні заслухали депутати киянку Яну Машталір, після почутого, що відмовились дати бодай хвилину коцюбинчанину, резюмувала:

“Для того, щоб вислухати коцюбинчанина, депутатам шкода і однієї хвилини свого часу, а киянка Яна Машталір була почута й її слухали, на скільки я знаю, не одну хвилину. Мало не годину обговорювали те питання, яке її цікавило. Як влада дбає про громаду селища – зрозуміло. Земля з лісом – киянам, дніпропетровчанам, вінничанам,одеситам, хай і підставним, і собі. Слухати будемо киян. Коцюбинчанам – зась! Зате до Києва не приєднаємось, бо то вороги. Тому, що послідовні. Нема слів.”

Нагадаємо, що селищний голова Садовський та секретар ради Ковтач – члени партії регіонів й вже не вперше на місцевомі рівні саботують партійні ініціатви “Партії регіонів”.

Вони не хочуть чути коцюбинчан.

Нагадаємо, що про те, що хвилює громаду селища Коцюбинське, члени громади мали змогу висловитися навіть на сесії Київради, щоправда цьому передував штурм органу місевого самоврядування, який не визнавав законне право громадян.

5 коментарів

  1. Сашко 23 Травня 2013 at 16:12

    Молодцы активисты что пришли на сесию. Только так воочию можно понять “еффективность” работы депутатов. Все остальные что сидят дома, живут в мире иллюзий и и надеятся что за них все сделают депутаты. Они за вас сделают, но исключительно для себя.

    IP:213.169.84.1**

  2. Маша 23 Травня 2013 at 18:01

    В Украине нужно досаживать леса,у нас их уже не достаточно по мировым стандартам. Экология ужасная, в Киеве дышать нечем. Вы поедьте в Германию, в Финляндию,в другие страны-какой там воздух,как люди природу берегут. Если мы вырубим леса вокруг Киева-наши сыновья и внуки от этой экологии в 30 лет умирать от рака будут. Вы поймите-природа это не наше имущество,это еще не рожденных правнуков наших лес,мы не имеем права лишать их будущего здоровья и обрекать на болезни. И ради чего это. Чтобы десяток алчных,тупых двуногих млекопитающих карманы себе набили! Я их видела,они уже доживают свой век,старые безграмотные,их и людьми назвать трудно,один хватательный рефлекс работает.Людей “развели как котят”,что землю дадут бесплатно. Ничего не дали и не собираются.Кто еще не понял,что это была заранее продуманная афера перед выборами, головой думать не хочет. А сейчас своим безразличием и неучастием в защите леса мы сами совершаем преступление и даем им все карты в руки.Это грех-позволять,чтобы зло торжествовало.Потому что природа это Бог.Мы позволяем на Божественное покушаться.Такие вещи наказуемы и деньги впрок не пойдут от “земли” этой

    IP: 5.248.175.1**

    • хомовой 22 Серпня 2016 at 06:18

      а садового ещё не выгнали разве?

  3. Новий житель… 24 Травня 2013 at 19:23

    Читаю ваш сайт та й дивуюсь… Ви вже стільки років терпите цього хапугу регалівського-голову селищної ради. Він вже так обнаглів, що й людей в свій кабінет не пускає… нічого, скоро дограється…З вовками жить- по вовчи вить… Не довго йому залишилось… , та й йому подібним холуям і запроданцям регалівським. Думають що вже всіх купили, аж ні.
    Ховайте накрадене- скоро по вас прийдуть…

    IP: 93.74.139.1**

  4. хомовой 22 Серпня 2016 at 06:16

    Простите, а шо там собралась строить эта киевлянка? И чем обосновали выдачу участка леса для этой особы?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539