Мельнику таки одягнули браслет

0

У середу ввечері правоохоронці приїхали до обійстя сестри Петра Мельника, де він перебуває під домашнім арештом, аби вдягнути одіозному “регіоналу” браслет.

“Міліція Київської області виконала доручення слідчого та застосувала електронний засіб стеження до арештанта. Це вперше в Київський обасті ми використали такий пристрій.

Громадянину Мельнику роз’яснили права і правила користування,” – повідомляє речник управління МВС Київської області Микола Жукович.

Браслет одягнули Мельнику на руку близько 10 вечора у цьому будинку.

Адвокат Петра Мельника був не достатньо поінформований, коли заявив ЗМІ про те, що практики в державі щодо застосування електронних браслетів немає.

Екс-ректор податкової академії став далеко не першим в Україні. Таких осіб уже три десятки. Система стеження за ними ведеться цілодобово і працює з кінця квітня поточного року.

В Україні загалом понад півтисячі таких браслетів, які використовуються як засіб контролю. На Київ та Київську область виділили відповідно 20 та 10 таких пристоїв, за інформацією наданою редакції сайту громади Приірпіння профільним міністерством.

Найбільша кількість, практично, кожен п’ятий, розподілений для Донецької та Луганської областей.

Прес-служба МВС надала редакції Сайту громади Приірпіння фото закуплених браслетів моделі TXS-700-2. Саме такий зараз на руці в Петра Мельника.

Правоохоронці мали повне право вдягнути браслет на скандального регіонала.

“Роз’яснити підозрюваному, що працівники ОВС (органів внутрішніх справ – прим.ред.) з метою контролю за поведінкою підозрюваного, який перебуває під домашнім арештом, мають право з’являтися в житло цієї особи, вимагати налати усні чи письмові пояснення з питань виконаня покладених на нього обовязків, використовувати електронні засоби контролю…” – зазначила у своїй ухвалі Марина Пилаєва, суддя Печерського суду.

Нагадаємо, що наприкінці липня затриманий вимагав і отримав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів до навчального закладу, в якому він працював.

Під час обшуку в кабінеті у підозрюваного ректора податкової академії знайшли 30 тисяч доларів.

Після того, як Мельник написав заяву на звільнення, тимчасовою виконувачкою обов’язків ректора стала Людмила Тарангул, про яку студенти відгукуються досить непогано, але наголошують, що вона – тимчасова кандидатура, яку змінять на більш лояльну до Арбузова та Клименка в жовтні місяці.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539