Регіонали Приірпіння не виходять з партії після місива на майдані

0

Після того, як беркут силою розігнав з мирного євромайдану студентів та лікарів, який добивав на асфальті, в лавах Партії регіонів відбувається розкол.

Редакція сайту громади Приірпіння вирішила за гарячими слідами з’ясувати, як відреагують в Приірпінні на ситуацію з розгоном євромайдану голови міст і селищ, які входять до Партії регіонів.

Розкол “регіонів” розпочався з народних депутатів.

Про вихід з ПР вже заявила народна депутатка України Інна Богословська.
“Я виходжу з Партії регіонів і зі складу фракції Партії регіонів у парламенті. Ні в кого не повинно бути сумнівів, що в Україні почав реалізовуватися план по розділу суверенної і єдиної держави Україна на кілька частин”, – заявила Богословська.

Народна депутатка закликала активізуватись жителів Півдня і Сходу країни.

“Саме тому головне завдання сьогодні – підняти всіх тих громадян Півдня і Сходу, які не хочуть жити в путінській Росії і бути бидлячий козлами в цій бидлячий нео-імперії. Центр і Захід все одно відкинуть страх і масово будуть відстоювати себе і власну країну. Впевнена, що на Південі і Сході серед молоді абсолютна більшість хочуть європейських цінностей, а значить, і їхні батьки підтримають своїх дітей”, – резюмує Богословська.

Пообіді стало відомо, що депутат Давид Жванія вийшов з Партії Регонів.

Ганебні події на майдані засудив нардеп від ПР Сергій Тігіпко. Сам прем’єр Микола Азаров зазначив, що такий розвиток подій дійсно буде не на користь владі.

Далі більше, за інофрмацією ЗМІ, глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін подав у відставку. Його дружина написала на своїй сторінці у Facebook:

 

Гостру критику дії правоохоронців викликати у уповноваженої з прав людини Валерії Лутковської.

maidan

“Вночі 30 листопада 2013 року працівники міліції, застосувавши грубу силу, припинили мирне зібрання. Відеозаписи тих подій, які знаходяться у публічному доступі, свідчать про те, що фізична сила, застосована працівниками міліції, була надмірною“, – зазначає Лутковська.

“У зв’язку із цим за власною ініціативою відкрито провадження уповноваженого Верховної Ради з прав людини за повідомленнями, поширеними в засобах масової інформації”, – зазначила вона.

zabyly

Омбудсмен додала, що “мета провадження – ініціювати відповідне розслідування Генпрокуратурою України щодо законності дій співробітників міліції, застосування ними спецзасобів, затримання осіб і доставляння їх до відділу міліції, упевнитись в його прозорості та ефективності, а також забезпечити інформування громадськості про відповідальність тих осіб, які порушили закон”.

Лутковська просить потерпілих звертатися до неї із заявою.

Після гучних скандалів у великій політиці, редакція Сайту громади Приірпіння вирішила звернутися до міських та селищних голів регіону, аби зрозуміти, як вони реагують на такі події, що зчіпають і мешканців їхнього регіону, які стояли на євромайдані.

Попри те, що всі міськи голови фактично відмежувались своїм “незнанням” про євромайдан та останні події, факти свідчать про зворотнє: для мерів-регіоналів та депутатів регіону тема євромайдану – це тема номер один.

За словами Андрія, що мешкає в Ірпені, сьогодні зранку міський голова Володимир Скаржинський, разом з правоохоронцями та депутатами почали обговорювати проблеми євромайдану.

“Сьогодні зранку з другом вирішили з’їздити на Майдан, дізнатись, яка там ситуація після ночі кривавого розгону. Домовились зустрітись біля Ірпінської міськради. Поки чекав друга, пішов взяти каву в автоматі, який розміщений в холі міськради.

Коли дивлюсь, в кабінеті №2 якась активність почалась нездорова.Купа преси прибуло місцевої, депутатів і т п. Питаю: що трапилось? Якась жінка відповіла, що зараз прийде Скаржинський і будем вирішувати долю Майдану. Ого, думаю: так мені сюди ж! Ось де вирішується доля Майдану!

Ці слова мешканець Ірпеня Андрій написав у Facebook-групі Сайту громади Приірпіння.

Керуючий справами Ірпінської ради Микола Радько заявив, що будуть розбирати “потасовки, организованные несознательной молодежью”.

Далі, за словами слухачів, Редько засудив заколотників, які маніпулюють свідомістю молоді, але потім визнав, що до Європи нам ще далеко, бо ми безкультурні і підтверджуємо це щодня у своєму побуті.

Далі слухач Андрій переповідає те, що було, на його думку, майже те ж саме, що на засіданнях радянських політбюро:

“З’явився Скаржинський зі своїми хулуями і почали з одного коліна, а потім з двох, щоб вже точно, вилизувати одне місце Януковичу. Дякували великому годувальнику за правильний напрям і тверду руку господаря, яка твердо тримає порядок в країні. З сво’ї сторони обіцяли висловити повну підтримку президенту в Ірпені і не допустити тут появи “євросодома”.

Ірпінець записував найяскравіші слова місцевих політиків.

Мер Ірпеня Скаржинський мав свої аргументи для переконання:

Навіщо нам квапитись в Євросоюз? Там незрозуміло, скільки він ще проіснує. Он, до прикладу, Андрія вже вийшла з ЄС“.

(Така аргументація просто дивує. Мер Ірпеня знає те, що ані монарх Британії, ані лідери Євросоюзу не знають про те, що королівство вийшло з ЄС. Інтернет і телебачення, очевидно, у місті-супутнику столиці велика рідкість.)

На зборах були присутні і депутати з інших рад Приірпіння.

“Експертом” з євроінтеграції виступила депутатка Гостомельсткої ради Лариса Небога:

“Ми ж не неповноцінні, щоб нас так приймали в Європі. Всі тут дорослі люди і знають, чим ця Європа закінчується. Спочатку мати виїздить на заробітки, кидає дітей і сім’ї руйнуються. Потім чоловік спивається і біжить до сусідки за любовними утіхами. Навіщо нам така Європа?

Те, що в країні немає робочих місць і саме це змушує людей на десятиліття кидати своїх старих матерів, аби доглядати чужих, гостомельську “експертку” з євроінтеграції не бентежить. Така ситуація склалася саме в час, коли Україна протягом 20-ти років навіть не наблизилась до ЄС. З ЄС же до нас на заробітки поки ніхто масово не їде.

Далі депутатка Небога дала більш глибинний зріз того, що відбувається, й довела, що в Гостомелі, на відміну від Ірпеня, телебачення таки є:

“На “Шустер-Лайфі” шоколадний зайчик нам говорить, шо він за євроінтеграцію. Но ти ж за неї зараз чересчур! Із-за того, шо ти захищаєш свою Венгрію, в смислі там шо ти будеш. А ми Україна потрібні для Європи тільки економічно сильними. Ми їй потрібні для ринку збуту своїх дешевих товарів”.

Наступним “експертом” з питань небезпеки євроінтеграції України виступив голова громадської ради при Ірпінському виконкомі Олександр Коваленко:

“Підтримати рішення про невступ у ЄС – це особисто моя думка і молоді, поміркованої молоді, а не тієї, що на Майдані. Ми знаємо, що такі майдани фінансуються часто з місцевих бюджетів, а з міжнародних грантів і ми знаємо яку ціль прєслєдуют ці люди. На дану мить ці вимоги ЄС небезпечні для українського народу“.

“Експерт” з євроінтеграції Коваленко, як виявилось, є адептом Посольсьва Божого. Тобто скандлаьного шахрая Сандея Аделаджі.

Далі до євроінтеграційного дискурсу підключився ірпінський депутат Олександр Бурчак – депутат Ірпінської ради:

“По поводу Майдана, ми всі дорослі люди і знаємо, хто там організовує і хто учасник цих заворушень. Восновному це молодь, студенти, які політично і економічно не созрєлі. Завжди усі революції і потасовки такі робили руками цих студентів. Які до кінця не осознавали, що вони там роблять“.

Під кінець присутнім журналістам, очевидно, з комунальних та наближених ЗМІ натякнули, що про почуте і побачене треба написати, аби громада Приірпіння знала правду.

Після розповідей свідків, які нотували по мірі можливостей слова на цій зустрічі та низки заяв про складання повноважень та виходу з Партії регіонів, редакція Сайту громади Приірпіння вирішила поцікавитись у міських та селищних голів регіону, що вони думають з цього приводу.

Всі з них вдавали з себе або заклопотаних, або непроінформованих людей.

Міський голова Ірпеня Володимир Скаржинський, який зранку ще був у темі євромайдану, під вечір от що відповів:

“Я за межами міста, я не знаю, що там відбувалося. З партії виходити не збираюся – я не та людина, яка все кидає і біжить в угоду комусь”.

Питання про відставку Льовочкіна вдав, що не почув.

Аналогічний випадок “вибіркової глухоти” стався і з міським головою Бучі.

Анатолій Федорук вдав, що не почув запитання, наголосив, що не вийде з Партії регіонів і пообіцяв всім бучанцям мало не індивідуальне членство в ЄС:

Буча самостійно буде вступати в Європу, зараз домовляємося про відкриття шенгенських віз для всіх бучанців. Виходить з Партії регіонів не збираюсь. Курс партії незмінний. президент сказав, що ми йдемо в Європу. Я не бачив, що там було, не можу коментувати”.

З яким із посольств держав Євросоюзу ведуться перемовини щодо видачі всім шенгенських віз, та яким буде механізм подачі кількох десятків тисяч заяв бучан, чи будуть ці візи довгострокові – Федорук не поточнив.

Селищний голова Коцюбинського Вадим Садовський, коли зачув про ситуацію з Льовочкіним, на відміну від Скаржинського та Федорука, почув, що його запитував журналіст і дав свою оцінку:

Це якась помилка“.

Садовський, як і інші очільники населених пунктів, зіслався на те, що він взагалі не знає, що відбувається.

“По-перше, я на вихідних не був у Києві і не знаю й не чув, що там відбувається. Коментувати нічого не можу. Приїду – дізнаюся, тоді буду коментувати”.

Відповідно, можливий свій вихід з партії селищний голова Коцюбинського не коментує.

Голова Ворзельської ради і теж член Партії регонів Олександр Венгрик повідомив, що він зараз не може говорити через те, що його мати в лікарні й попросив набрати пізніше.

До селищного голови Гостомельської ради не вдалось додзвонитись. Але з’ясувалось, що напередодні у п’ятницю, Кириченко проводив для депутатів та інших людей політичний лікнеп. Ось, що повідомили джерела в раді:

“У п’ятницю Кириченко збирав у раді всіх депутатів і розповідав, що підписання асоціації з Європою нам не на користь. Наводив цифри – не на користь Євросоюзу. Розповідав про дешеву курятину, якою нас завалять. Далі сказав, що президенту видніше. На самкінець зауважив, куди нашим людям в Європу? Ставши на бік Євросоюзу, Кириченко сказав, що переживає за Європу. Для прикладу розповів, що 80 туй, які регулярно заново висаджують у Гостомелі, місцеві жителі чимось регулярно підливають – і дерева жовтіють та всихають”, – говорить джерело в Гостомельській раді.

Також джерело зазначило, що останнім часом іде масове примушення до вступу в ПР працівників бюджетної сфери. Все йде від Кириченка – від особистого вмовляння до проведення нарад, зустрічей.
Примушують, каже джерело, усіх – від вчителів та лікарів до прибиральниць.

Тобто все керівництво регіону, поки країна гуде від несправедливості й зради національних інтересів, для незалежної преси робить вигляд, що не знає, що відбувається в державі (якщо це дійсно так, то яка ж ефктивність таких непроінформованих міських та селищних голів), а тим часом проводяться, як у радянські часи профілактичні роботи й заходи-уроки політінформації.

Варто наголосити, що складають свої повноваження українсткі дипломати за кордоном та члени Партії регіонів в обласних радах.

Міський голова Львова запевнив, що стоятиме разом із львів’янами. У випадку силового сценарію – вийде все місто, зазначає він. Львівські силовики вже заявили, що будуть стояти на стороні народу, а відтак – закону.

Досі залишається невідомою доля близько 10-ти людей, які були на майдані. Їх розшукують зараз по соцмережах. У списку значаться студенти та дівчина 15 років.

“Мені хочеться подивитись у вічі тих депутатів, жінок і чоловіків, по суті мам і тат, які після силового розгону майдану говорять такі речі. Ви можете не розбиратись живучи в селищах і містах в євроінтеграційних процесах. Але коли йде фізичне знищення українців, тупа зачистка, ви не маєте права залишатись осторонь. Кажете на майдан прийшли студенти, якими маніпулюють? Я вам пропоную подивитись на наступне фото,” – говорить журналістка та депутатка Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

lapiy

“На цьому фото людина, яка колись була студентом і вчилась трохи більше, ніж інші, не тому, що вчилась погано, а тому, що він медик. Це головни дитячий імунолог Києва. Федір Лапій. Своїми руками і своєю головою, яка приймає рішення, що робити рукам, він рятує життя нашим і вашим дітям, і врятував не одну сотню життів. Він був на нічній “зачистці” й удень пішов на Михайлівську. Він як розумний дорослий каже, що це було знищення майдану без попередження. З ним стояли студенти. Дівчата. Які народились вже за незалежної України… Діти… Їх, як і інших добивали ногами. Нирки, печінка, голови… Кажете не бачили? Подивіться.

Їх доганяли і добивали…

Ви досі тримаєтесь за свою шкуру? Я, як людина, яка знає могилянців і депутатів місцевих рад, можу запевнити, що і пан Лапій, і студенти, що були на майдані знають врази більше місцевих урядників про інтеграцію та економіку країни. Бо це інший майдан, аніж у 2004 році. Цей майдан називають майданом мислителів. А щоб ви розуміли, що з вашого регіону, шановні депутати, були не студенти, а свідомі люди, то Вам варто переглянути фоторепортаж хронік Приірпіння,” – додає Федорів.

І в дощ, і в холод на варті європейської України стояв Ігор Домбровський.

І в дощ, і в холод. На варті європейської України

Зранку після нічної варти саме він разом із Андрієм Скіпальським говорили з Олександром Поповим про потреби євромайдану.

Родина Скіпальських: Галина, Юрчик та Петрик. Вшановують жертв голодомору на Майдані. П’ятниця, 22 листопада, збіглась у часі з Євромайданом.

фото 3 (2)

Андрій Скіпальський повів дітей до пам’ятника жертвам голодомору на Михайлівській площі.

фото 1 (1)

Коцюбинчани Ігор Домбровський та Оксана.

igor1

Захисник зелених зон Ірпеня – Лаврентій Кухалейшвілі з сином-тезкою на Європейській площі.

Kuhelaishvili_malyi

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук робить “сімейне фото” з Беркутом.

Марчук

Депутатка Бучанської ради Світлана Остапа, журналістка “Телекритики”, разом із співзасновником громадського руху “Чесно” – Віктором Тараном.

ostapa

Світлана Остапа – 1 грудня на народному мирному віче після ганебного розгону майдану.

ostapa_maidan

Наталія Соколенко – один з авторів Сайту громади Приірпіння. Зараз працює у проекті Громадське ТБ, який онлайн передає про події на майдані.

sokolenko

Журналіст-ірпінець Денис Тимошенко, який активно висвітлює боротьбу громади із знищенням парків Ірпеня у Gazeta.ua разом із Русланою, яка зігріває не першу ніч Євромайдан своїми піснями.

tymoshenko

Ніч 29 листопада. Знаковий час, коли вирішується офіційний вибір України. Медпрацівниця з Коцюбинського Людмила Степанівна підтримує майданівців гарячим кулішем.

kulish

З собою пані Людмила привезла виварку їжі на 200 душ.

Такими були і залишаються учасники майдану з Приірпіння…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539