Діти барикад: нова гра у “Правий сектор” (ОНОВЛЕНО)

2

dityАвторка: Тетяна Друк

У той час, коли лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош розпустив силове крило для переформатування, діти Гостомеля вигадали нову гру.

Вони копають окопи й готують свій партизанський загін, поки Схід України лихоманить від сепаратистських рухів.

Штаб дітлахів — у криївці, яку вони викопали власноруч. Тут підлітки щодня облаштовують свій побут.

У криївці за раз може перебувати від 3 до 5 дітей. Є пічка на випадок холодів. Поруч — мангал для приготування гарячих страв.  Наразі гостомельські “партизани” мають тільки прапор Німеччини — український шукають й просять небайдужих принести їм державний символ.

kryivka

“Треба обов’язково український повішати”, — запевняють “бійці”.

Діти гуртом щось риють, заготовляють дрова, шини, щось тягнуть з домівок до штабу. Є чіткий розподіл обов’язків: хтось ловить рибу у ставку, хтось пече на вогні просто неба ковбасу.  Всі дії координують “старші”.

За зброю діти мають лук та стріли.

luk

“Якщо хтось нападатиме, то ми будемо оборонятись, навіть від Росії”, — говорить найстарший хлопець.

“Як називається? У нас типу “Правий сектор”, але дитячий… Хай буде “Рух Дітей Гостомеля”, — додає хлопець.

Далі діти один поперед одного починають вигукувати, за який Гостомель стоять:

“Ми хочемо, щоб наш Гостомель був квітучим, красивим! Щоб ми могли гуляти тут, біля озера! Щоб Гостомель був розвиненим та сучасним, щоб тут був супермаркет, кінотеатр, басейн. Щоб дітям було де проводити час весело та цікаво.”

Гостомельські підлітки виявились доволі принциповими. Вони не спілкуються в таких соцмережах, як “Вконтакті” та  “Однокласниках”, оскільки ці ресурси — російські. У нових соцмережах “Друзі” та “WeUa” обіцяють зареєструватись, як буде час. Зараз, переконані діти, краще набувати досвіду просто неба, аніж за комп’ютером.

Сучасні діти не мають страху чи комплексу меншовартості перед владою чи ворогом. Вони —  розумні, щирі, справжні, розуміють дуже багато речей, які ми, дорослі, іноді самі не одразу здатні збагнути.

Їхня згуртованість та самоорганізація навіть на такому рівні свідчить про те, що майбутнє у нашої країни безперечно є, і це майбутнє якісно відрізняється від сучасних реалій.

Нашим дітям  просто не будуть потрібні такі можновладці, котрі не виконують своїх прямих обов’язків. Як із такими боротись,  вони вже точно знають на прикладі Майдану.

ОНОВЛЕНО:

У вівторок дітям подарували прапор України. Це зробив гостомельчанин Олексій Семененко.

prapor

“Вони молодці, що не зважаючи ні на що люблять Україну. Коли зустрічаєш таких дітей – хочеться подякувати їхнім батькам,” – написав Олексій у Facebook-групі редакції “Громада Приірпіння”.

Авторка: Тетяна Друк

2 коментарі

  1. Галина 8 Квітня 2014 at 23:17

    Чи можете підказати якісь орієнтири, де саме ці дітки граються, біля якого саме озера? Хочу подарувати їм прапор України)

    95.158.48.1**

  2. Валерий 12 Квітня 2014 at 17:56

    Время и история всё расстасит по своим местам . Когда-то этим детям станет стыдно за своих родителей .

    217.118.95.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539