Новий очільник міліції Київщини – Ярослав Голомша

0

Конкурсна комісія нарешті визначилась із кандидатурою.

Міліцію Київської області очолить Ярослав Голомша. Відповідний указ міністр МВС Арсен Аваков повинен підписати сьогодні.

Про це редакцію “Сайту громади Приірпіння” повідомив Єгор Соболєв – очільник люстраційного комітету та член кадрової комісії.Соболев переконаний, що це – гідна кандидатура:

“У першому турі кандидатури, які подались на конкурс були відверто слабкими. У другому турі – було вже краще й ми спинилися на Голомші.  Його єдиний недолік – це те, що брат Микола Голомша є заступником Генпрокурора України. Але тут не було кумівства.”

“Я перевіряв про нього інформацію за своїми джерелами. Захаров (Харківський правозахисник, який колись претендував на посаду омбудсмена – прим. ред.) як член комісії – теж перевіряв інформацію по ньому.  Київщина – це насамперед зловживання в земельній сфері. Тому тут кандидатура була особливо стратегічно важливою”.

Соболєв додав, що найкраща процедура призначення відбулася у Львівській області, де проводили дебати та телешоу і журналісти робили низку розслідувань про діяльність кандидатів у правоохоронній сфері.

“Після такого відбору залишився лише один кандидат – Дмитро Загарія. Він і очолив міліцію в Львівській області,” – додає Соболев.

Деталі про конкурентів Голомші на цю посаду можна дізнатись на сайті МВС.

Довідково: Ярослав Голомша – народився у Сколівському районі Львівської області. Закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут.  Далі здобув освіту у Львівському Інституті внутрішніх справ.

Починав кар’єру з “опера”. Був заступником начальника служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України. З 2008 року став керівником міліції Рівненської області з 2007 році, де спершу винаймав кімнату у відділку міліції.

У 2010 році, коли було обрано президентом Віктора Януковича, Ярослав Голомша у віці 49-ти років подав рапорт про відставку й попросився на пенсію.

Хобі: шахи, спорт.

holomsha

holomsha2

holomsha3

Інформація з сайту МВС України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539