Депутатська плюванина, або Війна за землю

2

Авторка: Олена Жежера

Депутати Гостомельської ради знову взялися за дерибан землі.

Але наділи, які так щедро розподіляє між собою місцева влада, для простих гостомельчан — недосяжна мрія.

“Шановні депутати, я скористалась чергою на земельну ділянку моєї мами, котра стоїть на черзі з 2006 року, та прошу виділити мені ділянку, яка наразі є вільною, це одна з двох по Озерній № 111, та № 113”, — говорить гостомельчанка Наталя, яка мешкає в селищі від народження.

Такі земельні амбіції членів громади подивували селищного голову Анатолія Кириченка. Екс-регіонал Кириченко, який залишив партію лише після втечі Януковича та особисто організовував Антимайдан, каже, що не розуміє, звідки у жінки інформація про вільні ділянки у Гостомелі:

“А звідки вам відомо, що ці ділянки вільні?”.

Варто зазначити, що це типова підстава для відмови у землевиділенні, оскільки прості громадяни, які не наближені до влади і не втаємничені у ці справи, не володіють, як правило, інформацією, які ділянки і де заплановані під житлову забудову, а які під сільське господарство.

Якщо ж громадянин не вказує точно, на яку ділянку претендує — це підстава депутатам відмовити й не давати землю у приватну власність.

“Я була на земельній комісії, де головує Дмитро Омельченко, та працює Сергій Воронецький. Там мені повідомили, що рішення прийняті по цим ділянкам на 40-ій сесії. Я попросила надати ці рішення для ознайомлення, проте секретар ради Кислиця мені їх не надала”, — пояснює Наталя.

Ця 40-ва сесія відбулась 20 лютого, в день, коли на Майдані масово розстрілювали українців, котрі виборювали свою свободу.

“20 числа за ділянки голосували пакетом, їх було десь 5 прізвищ. Але 2 рішення не вийшло на папері. В одного з тих, хто мав отримати ділянку в Гостомелі, здається, була взагалі сімферопольська прописка. Потім було віче, на якому люди попросили відмінити рішення по земельних питаннях, прийняті під час вбивства людей на Майдані. І Кириченко сказав, що ці земельні питання він відмінив, про що записано в протоколі”, — говорить джерело редакції в Гостомельській раді.

gostomel2

Кириченко тоді сказав депутатам, що це землевиділення відбувається за лобіювання екс-голови ОДА Анатолія Присяжнюка.

“Сказав тоді так: “Це були питання Присяжнюка, але оскільки Присяжнюка вже нема, я ці питання знімаю”. Але минуло 2 місяці, і питання знову спливли на сесії. Хоча їх уже ставили на голосування, депутати голосували за них вдруге”, — розповідають в раді.

Кириченко на питання простої жінки відповів, підвищивши голос:

“А яка вам різниця, чи були рішення, чи не було? Це все вас не стосується! Єсть люди, яким ця земля виділяється. Відсутність рішення по ній не ваше діло! Там були помилки — ми їх устранили!”.

Жінка не вгавала:

“Я знаю, що ці ділянки виділяються начальнику колонії БВК 85 Євгенові Домбровському та його дружині. Вони навіть не зареєстровані на чергу та мешкають у Києві. А я проживаю тут від народження!”.

Деяких депутатів ця промова не залишила байдужою, вони пригадали, що в Гостомелі діє молодіжна програма, і їх теж хвилювало, чому начальник колонії Бучі з київською реєстрацією отримує землю в Гостомелі.

І це не єдине землевиділення, яке бентежить депутатів.

“Нещодавно дізнався, що Кириченко, щоб закрити питання з прокуратурою, яка наїхала на нього, за його словами, щодо будівництва у лісовій зоні між Бучею та Гостомелем, попросив депутатів підтримати виділення 10 земельних ділянок у тій же лісовій зоні для прокуратури Ірпеня”, — говорить один з депутатів ради, який побажав залишитися невідомим.

Гостомельчанці пообіцяли, що, можливо, згодом їй і виділять землю в іншому місці. Вона повірила й пішла собі із сесійної зали.

Щойно вона вийшла за двері, як селищний голова Кириченко поставив на голосування два земельних питання: щодо ділянок на Озерній 111 та Озерній 113. Саме цими вільними ділянками і цікавилась пані Наталія, яка пішла ні з чим.

Депутати із селищним головою вирішили віддати ці ділянки начальнику колонії Євгенові Домбровському та його дружині Наталії Сойко.

Dombrov

Дізнавшись про це, пані Наталія запевнила, що так просто вона таке свавілля не залишить і позиватиметься до голови, секретаря та продажних депутатів.

Той факт, що за одну ділянку проголосували двічі на різних сесіях, обурив і деяких депутатів. Члени регламентної комісії навіть полишили на знак протесту сесійну залу.

Голова регламентної комісії Сергій Жабченко звернувся до прокуратури щодо цього питання:

“Я написав про порушення регламенту і Закону “Про місцеве самоврядування” міським головою Кириченком. Якщо рішення проголосоване, воно автоматично вважається прийнятим. Пізніше я звернувся за протоколом, в якому вже було написано, що питання зняте. Це є фальсифікація”, — переконаний Жабченко.

“На сесії про зняття питання не йшлося. Згідно з законом, голова мав накласти вето і поставити це питання на переголосування на наступній сесії. Але дві сесії поспіль це питання не піднімали. Я розмовляв із прокурором Мирославом Пацканом, він сказав, що розбереться. Але прийшла відповідь, що порушень немає. Як голова комісії буду далі писати, але вже в прокуратуру області”, — додає депутат.

Але це аж ніяк не всі земельні питання, які обговорювали на сесії.

Земля, якої так не вистачає простим гостомельчанам, цього разу дісталась не лише начальнику Бучанської колонії та його дружині. Знайшлися наділи і для гостомельських депутатів.

Цього разу по 25 соток землі для ведення особистого сільського господарства отримали активні учасники Антимайдану Сергій Воронецький та Олександр Асадов.

dilanky

Як стало відомо журналістам, Воронецький вже отримав все, що може отримати громадянин України відповідно до закону: землю під будівництво, під гараж та ділянку с/г призначення.

Ось тільки мешканці його округу весь час нарікають, що не бачать свого депутата, а проблеми округу не вирішуються.

Тим часом у своїй соціальній мережі “Однокласники” депутат Воронецький чітко дає зрозуміти: він підтримує Антимайдан.

antimaidan
Щоправда, цей пост депутат вже видалив.

“До депутатства Воронецький працював у виправній колонії БВК № 85, мав стареньку машину, бізнесом не займався. На депутатстві розбагатів. Зараз є власником численних ділянок та двох іномарок. Цьогорічну відпустку під час Майдану провів у Єгипті”, — розповідає Тетяна, що мешкає в окрузі депутата.

На цій сесії відбулося ще одне не менш цікаве землевиділення. Майже 10 соток землі пішло Богданові Овчаренку.

prylypko

“Богдан — це той хлопець, що розповідав телеканалу СТБ, як покупався в озері й захворів після того, як цей так званий “пляж” відкрив Прилипко.

semko2

І потім його вичислили і допитали на сесії ради за ініціативи Прилипка. То тепер, як спокуту, він мав на себе оформити ділянку, щоб передати її Прилипку”, —  додає джерело редакції в раді.

Після сесії ради між депутатом Василем Вознюком та депутаткою Ларисою Небогою стався конфлікт.

dama

“Набога єсть Небога. Колись працювала в санаторії “Дубки” і покрала там коври. До речі, в Гостомелі вона — протеже забудовника Володимира Карплюка, а минулої каденції була з Прилипком. Та от. Я собирав військовим допомогу для Збройних Сил. По 50 гривень з депутата. Ну хіба ж це багато? Небога не здала, і ще десь 10 депутатів не здали. Я начав Небозі висказувати, бо вона ж ділянку продала на повороті в Ірпінь, гроші має. А ті хлопці не знають, чи до ранку доживуть. Кажду минуту щось міняється”, — каже Вознюк.

“Це вже було за межами ради. Вона, як чокнута. Біжить, верещить… Начала кричать, що я злодюга. А їй кажу: що я у вас украв? А вона каже: честь мою украв! Я їй сказав, що якщо хтось і вкрав у неї честь, то не я. І давно це було. А вона взяла, догнала і плюнула мені в лице. І давай тікати. А я її потім догнав і теж плюнув. Я не з тих, хто підставляє другу щоку і не дам об себе обтирати ноги”, — розповідає деталі плюванини депутат.

Вознюк розповів редакції, хто ще не здав гроші для Збройних Сил України: Ольга Прилипко (екс-регіоналка, донька депутата Ірпінської ради мільйонера Юрія Прилипка), Надія Дудник (друга донька Прилипка), Курмагамедов, Петровська, Жанна Лінчук (кумак Ольги Прилипко, їздила на Антимайдан, екс-регіоналка, що в ДВК представляла інтереси Петра Порошенка), Семенов та Олександр Асадов (екс-регіонал, учасник Антимайдану).

Зі слів Вознюка, селищний голова Кириченко теж не здав гроші на потреби наших військових.

Авторка: Олена Жежера, журналістка.

2 коментарі

  1. Патріот рідного селища 3 Червня 2014 at 20:26

    Постійно читаю ваш сайт,дякую.Але…хотілося б бачити 1-2 рази на місяць і в друкованому варіанті.Вас мають читати місцеві,а серед них мала частка в мережі,ще менше на сайті. Можливо,на зразок “громадського”,за рахунок внесків громади.Останні місцеві вибори провів Прилипко,а не громада,після майдану з’явився шанс зламати ситуацію.Сил Вам і натхнення.”Воины света” завжди в меншості

    146.0.86.**

  2. пророк 5 Червня 2014 at 16:31

    Семья Небог и Асадов – социалисты “хреновы”, Небога замом у Асадова будет,………в меры- Асадова и семью Небог в его команду, Вознюка в благоустрий к Омельченку

    178.94.121.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539