Полювання на ікрожера: кримінал на дерибанника Біличанського лісу

0

Авторка: Ірина Федорів

Валерій Пєший – депутат Ірпінської ради. Один з тих, хто, не криючись, на камеру визнає себе організатором дерибану Біличанського лісу.

Багатьом читачам він відомий як “депутат-ікрожер”, що хизувався світлинами з відпочинку в соцмережі.

На частині актів права власності, які роздали в столичному лісі депутати Коцюбинської селищної ради собі, своїм родичам та підставним особам стоїть саме його підпис, оскільки в 2008 році він очолював Відділ земельних ресурсів у в Ірпені.

Свого сина, який живе у Лос-Анджелісі, Валерій Пєший поставив на чолі одного з кооперативів, на які заводили майже по 100 га.

Поки тато їсть мисками ікру й пишається таким стилем життя, син за кордоном завдяки оборудками тата купається в шампанському й теж викладає фото в соцмережі.

Прокуратура ліквідувала кооперативи й досі скасовує в судах всіх інстанцій сотні актів, що їх нароздавали в Біличанському лісі за своєю схемою дерибанники селищних рад.

Але депутату Ірпінської ради вручили повідомлення про підозру у іншій справі.

Депутат Валерій Пєший під час обшуку приміщення свого колеги-дерибанника депутата Ірпінської ради Ярослава Місяця, перешкоджав правоохоронцям.

З слів міліціонерів, Пєший погрожував слідчому, заламував правоохоронцю руки. За результатами обшуку стало зрозуміло, чому Пєший так не хотів, аби міліціонери зайшли у приміщення депутата- прогульника ради Місяця, якого ганебно вигнали з УДАР-у.

У цьому ж будинку знайшли і вилучили сотні заяв на землю.

У Приірпінні це стандартна схема, коли земля заводиться за заявами підставних осіб, які одразу ж пишуть на якусь людину довіреність на перепродаж.

Через трьох людей ділянки потрапляють до того, хто є замовником дерибану й в суді позиція незламна: я добросовісний набувач, все купив, що там за оборудки були не знаю, прошу залишити мені ділянки, оскільки я – добросовісний набувач.

Така схема була з Біличанським лісом, така ж схема була з Бучанським межигір’ям, яке на свого діда записав нардеп-комуніст Ігор Калєтнік.

Відкрити кримінальне провадження проти депутата складніше, аніж проти простого громадянина.

На це треба санкція обласної прокуратури. У випадку з Пєшим область не відмовила.

Але поки прокуратура відкрила кримінальне провадження лише за фактом опору правоохоронцям та втручанням в діяльність працівників правоохоронних органів (ч. 2 ст. 342 КК України та ч. 1 ст. 343 КК України.)

Подібні дії караються від штрафів у розмірі 50 – 70 неоподаткованих мінімумів до 3 років обмеження волі.

Поки немає відкритого кримінального провадження щодо його дій як Голови Держкомзему Ірпеня, який підписав акти у схемі найбільшого дерибану України.

Але вже відкрили справу за фактом цього дерибану й незаконною діяльністю службових осіб Відділу земельних ресурсів Ірпеня, отже можуть відкрити далі не лише за фактом, а й щодо особи, яка підписувала акти. А це – наш ікролюб Валерій Пєший.

У середу Пєшому направили повідомлення про підозру у справі, щодо опору та перешкоджання роботі правоохоронців.

“Якщо не з’явиться до слідчого – ми йдемо до суду й просимо осолосити його у розшук,” – повідомляє прокурор Ірпеня Мирослав Пацкан.

Тим часом група депутата Ярослава Місяця, в якого знайшли майже півтисячі заяв на землю, підготувала в Ірпені переворот, аби до місцевих виборів протягнути низку незакінчених дерибанів.

“Свободівця” Богдана Мельничука, який очолив Ірпінську міську раду після того, як скинули ставленика Азарова “регіонала” Володимира Скаржинського, скинули й змінили на екс-“регіонала” Юрія Денисенка, якого так хотів поставити на місце в.о. міського голови та секретаря депутат Ярослав Місяць разом із своєю дружиною.

Парадоксально, але скидати “свободівця” Мельничука на користь дерибанника прийшов Правий сектор.

Такі війни за землю поблизу столиці ведуться не лише в Приірпінні, але й в усій Київщині. У той час, коли триває АТО, дерибанники в формах полковників не йдуть захищати межу України й Росії. У них є своя ділянка й вони, як справжні полковники, захищають лише своє право на дерибан.

Тому Верховній Раді доцільно прийняти на час АТО й переформатування місцевої влади мораторій на будь-яке землевиділення, аби потім роками не судитись за рішення, на яких збагатяться дерибанники й які обкрадають український народ, готуючи собі плацдарм в Лос-Анджелісі чи деінде за кордоном.

Тим більше, що з такою ідеєю в ЗМІ виступив голова облради УДАР-івець Микола Бабенко. 

Очевидно, що голова облради, чия політична сила зараз в області перебуває в катастрофічній меншості, чудово розуміє, що легше запобігти тому, що потім десятиліттями доведеться відвойовувати державі в судах.

Авторка: Ірина Федорів, “Українська правда”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539