Журналісти засновують сайти громад Києва

2

hromadaЖурналісти, ІТ-спеціалісти та волонтери створили сайти чотирьох територіальних громад Києва: Голосієва, Оболоні, Святошино і Шевченківського району.

Там жителі столиці мають змогу розміщувати матеріали з контролю за діяльністю місцевих органів влади, правоохоронців та судової системи.

Про це “Телекритиці” повідомила засновниця проектів, журналіст і депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

Почали свою роботу сайти “Громада Оболоні, “Громада Святошино, “Громада Шевченка та “Громада Голосієва.

За словами Ірини Федорів, ідея заснування столичних ресурсів виникла у неї після успіху проекту “Сайт громади Приірпіння, який функціонує вже п’ятий рік завдяки волонтерській роботі громади.

Цей сайт створили двоє коцюбинчанок, які звернулися по допомогу до місцевих журналістів селища, аби зупинити дерибан Біличанського лісу.

За кілька років до проекту в Приірпінні приєдналися нові публіцисти, й тепер тут можна ознайомитись з новинами про 5 населених пунктів Приірпіння.

“Сюди пишуть і журналісти, і десятки небайдужих людей. Прокурор Ірпеня вже рік є постійним колумністом сайту й звітує про свою роботу в регіоні. На статті про правопорушення правоохоронні органи регіону реагують часто навіть без заяв і звернень, як на публікацію в ЗМІ. Сесії і життя місцевих рад, які до того були майже невідомими громаді, тепер є публічними”, — розповідає журналістка.

За словами Федорів, у команді київських сайтів наразі працює ІТ-спеціаліст, який відгукнувся на її пропозицію в блозі на “Українській правді”, та низка волонтерів-журналістів.

Громада Оболоні вже має головного редактора-модератора — журналістку Тетяну Катриченко.

Наразі ми потребуємо допомоги десяти журналістів із кожного з десяти районів столиці, які б також стали нашими редакторами”, — зазначила Ірина Федорів.

Журналісти переконані, що розвиток сильної держави залежить насампеед від розвитку і взаємодії всіх сусідніх громад.

“Ми сподіваємось, що редакції зможуть взаємодіяти у розслідуваннях, які, буває, зачіпають кілька територіальних громад одразу. Ми готові передати свій досвід у боротьбі з корупцією та незаконними діями чиновників сусіднім громадам столиці та на перспективу Київщини”, — переконана журналістка Олена Жежера.

2 коментарі

  1. Ладко 22 Липня 2014 at 22:31

    А сайти теж на Федорів Юрія Павловича зареєстровані, як і “Коцюбинське”??

    195.18.31.**

  2. Віктор 23 Липня 2014 at 11:13

    Прекрасна ініціатива!
    Питання: чом на сайті Святошино крім головної немає решти розділів, як на Ірпінському та інших, і можливості дописувати відгуки?
    З повагою, Віктор

    93.127.50.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539