Як допомогти військовим

2

buchaУ Бучі збирають гуманітарну допомогу військовим та землякам, які захищають кордони України.

“З нашого району (Склозаводська — прим. ред.) ніхто не допомагає військовим. Ми вирішили щось робити. Ми давно думали з мамочками нашими (разом гуляємо), що треба допомагати. За один день зібралися”, — розповідає Ольга, одна з активних мам Склозаводу.

Бучанці розповідають, що зібрали усе необхідне за списком, який надали військові нашого регіону.

“В основному — це консерви, білизна, шкарпетки, бритви, зубні пасти, щітки, солодкого також багато набрали, плащі від дощу”, — додає Ольга.

zhinky

Виявляється, що бучанець Іван Сацик, який вже встиг побувати на території Росії й зараз повернувся на Україну — місцевий. Склозаводська — його рідний мікрорайон.

“Є багато знайомих, які служать. І нещодавно було відео про Ваню Сацика — це наш місцевий хлопчик. Ми його всі знаємо, всі росли разом”, — говорять жінки.

Жінки розуміють, що до Сацика їхня допомога напряму не потрапить, бо він зараз у шпиталі Одеси, але саме те, що сталося з Іваном, сподвигло їх почати допомагати армії.

mashyna

Їхню передачу на фронт зголосився відвезти водій Павло, який доправляв у зону АТО передачу від громади Вишгорода та нардепа Ярослава Москаленка.

kaska

Павло доїхав аж до Амвросіївки. Це поруч з україно-російським кордоном.

Речі передали військовим білоцерківської 72-ої бригади, в якій служать і приірпінці.

Хлопці зраділи, що на батьківщині земляки пам’тають про їхню службу. Особливо тішились листам, які написали діти.

lysty3

“Велика подяка тим людям, які передавали посилки. А також подяка тим, хто їх доставляв, бо для того, щоб доїхати до нас, потрібна неабияка мужність. Оця турбота дуже піднімає бойовий дух людей. Вона підтверджує, що ми тут робимо правильні речі. Завдяки цій допомозі ми розуміємо, що наша робота потрібна нашим односельцям, які розуміють, що насильство не повинно поширитись на всю територію України. Ми обов’язково переможемо й переможцями повернемося на Україну”, — говорить заступник командира роти, наш земляк Ігор Домбровський.

lysty

Військові говорять, що зараз потребую.ть поліетиленової плівки.

“Враховуючи те, що ворог зараз використовує тактику обстрілу градами та мінометами, захист від них — це спорудження бункера, фортифікаційного укріплення, яке має бути багатошаровим. Для їхнього перекриття потрібно кілька шарів піску та дерева — кругляка. Щоб воно трималося, і пісок не просипався і не потрапляв до укріплення, — ми використовуємо плівку”, — зазначає Домбровський.

Нагадаємо, що передачу до зони АТО готують щотижня жінки в Гостомелі. Ось вони на перших кадрах спецрепортажу програми “Вікна-Новини”.

Також до лінії вогню доправляє передачі редакція “Сайту громади Приірпіння”.

2 коментарі

  1. Ольга Матюшина 28 Липня 2014 at 19:41

    Я пишаюсь тим, що Оля Кудирко моя подруга. Дівчата, ви найкращі! Всім разом впораємось! Слава Україні! Героям Слава!

    95.158.25.1**

  2. Ірина 29 Липня 2014 at 16:09

    Молодці. Пишаємося Вами

    46.201.53.2**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539