Передвиборчі старти: Федорук охоплює два округи

0

ежикПриірпіння перед виборами до ВР у 2012 році розділили на 2 різних округи.

Буча потрапила до 96-го округу, Ірпінь, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське — залишились у 95-му.

Президент підписав указ про розпуск ради. У ЦВК твердять, що виборча кампанія може стартувати одразу після опублікування указу.

Але прихована агітація в Приірпінні розпочалася ще до підписання офіційного указу. У поштових скриньках мешканці Приріпіння вже кілька тижнів знаходять газети та вітальні листівки.

Проти Дня незалежності мешканці цих двох округів отримали від екс-“регіонала” Федорука ось таку поліграфію.

IMG_2299

Це сталося за кілька днів до того, як ЦВК почало готуватись до перевиборів.

“Був відверто здивований, коли побачив у себе в скриньці привітання від Федорука. Це вперше він вітає гостомельчан. Я думаю: що, він намітився у Верховну Раду, інакше чому б підписувався спершу як голова асоціації міст? ”, — говорить гостомельчанин Віталій.

Ірпінці теж відчули, що їх уже агітують.

“Я так розумію, з чуток, що він іде по 96-му округу, але самий ласий у нас. 95-ий – тут і Біличанський ліс, і 2 тисячі га, що приєднали до Ірпеня.. Є що ділити… Іде до ради, бо відбілитися хоче, після того. як він де тільки не був, після цих всіх подій на Майдані, коли він не вийшов із “Партії регіонів” навіть після масового розстрілу людей”, — говорить мешканець Ірпеня, громадський активіст Лаврентій Кухалейшвілі.

“Але я думаю, що й цього разу йому, як і зазвичай, може знову пощастити, усе залежить від наших людей. Наскільки вони готові боротися й дійсно жити по-новому. На жаль, в наших людей коротка пам’ять, така наша ментальність — ніхто не пам’ятає поганого”, — додає Кухалейшвілі.

Інформацію про те, що Федорук зібрався до Верховної Ради, підтвердили й джерела в Бучанській раді:

“Він вже давно подумує про ВР, усі це знають. Недарма останнім часом сесії та інші засідання замість Федорука проводить секретар ради — Василь Олексюк. Готується бути в.о. голови. До ВР Федорук хотів ще в 2012 році, але тоді, наскільки мені відомо, по партійній лінії сказали, що буде йти від ПР один кандидат — Ярослав Москаленко”.

“Щодо листівок, напевно, просто ще не визначився з округом. Швидше за все, ще тривають торги. Можливо, Москаленко піде по списку, а Федорук по мажоритарці. Він до останнього сподівався, що округ буде змінено, й Бучу віднесуть до Ірпінського регіону, як це було раніше, ще до минулих виборів до ВР. Але зараз вже зрозуміло, що округ міняти ніхто не буде”, — додає джерело.

У нардепа екс-“регіонала” Ярослава Москаленка вже знають про те, що в його окрузі, як і в сусідньому, Федорук вирішив вперше перед виборами привітати громаду з Днем незалежності.

Чи піде знову на вибори, у Москаленка кажуть, що ще не знають.

“Ми ще остаточно не визначилися. Коли буде оголошено офіційний старт — тоді буде більш точна інформація. Але в будь-якому разі Москаленко йтиме по мажоритарці, списки ми відкинули. Стосовно привітань від Анатолія Федорука — це його право. Кожен може вітати будь-кого й будь-де. Але ми в цьому році відмовилися від вітальних листівок та бордів — всі кошти йдуть в зону АТО”, — розповідає прес-секретар нардепа Галина Нагорна.

Джерело в Бучанській раді стверджує, що найімовірніше Федорук все ж піде по округу Кутового, який заплямував себе виходом з опозиційної фракції й голосуванням в унісон з ПР.

“Якщо Федорук переконує, що він такий прекрасний господарник — навіщо він іде до парламенту? Там потрібна законотворча діяльність. Очевидно, що він іде відстоювати і захищати свої інтереси, а також не хоче відповідати за оборудки в тому числі із землею, які відбулися не без його участі”, — говорить Ігор Домбровський, вирушаючи в зону АТО після 10-денної відпустки.

“Люди повинні думати, за кого голосують. Єдина надія, що з’являться нові імена, які не будуть заплямовані. Головне, аби в них не було своїх бізнес-інтересів під час служіння народу”, — додає Домбровський, вдягаючи наплічник.

Нагадаємо, що рік тому Бучею ширились ось такі листівки:

федя 1

Федорук від них відцурався, але подякував на своїй сторінці у Facebook тим, хто виготовив для нього агітпродукт.

“…Тож, дякуючи анонімному діячеві за своєрідну рекламу, наголошу, що пишаюсь перебуванням в лавах партії, яка на сьогоднішній день є головною рушійною силою у русі України шляхом євроінтеграції

федя 2

Пізніше до скриньок виборців потрапили ще й ось такі календарики:

kalendaryk

Від них Федорук публічно відхрестився лише нещодавно.

До указу Президента про розпуск ради макулатура у скриньках Приріпінців почала з’являтися все частіше, оскільки політики розуміли, що перевибори таки відбудуться.

Екс-“регіонал” Юрій Цикаленко, який, за словами Петра Мельника, на виборах 2012 року був протеже екс-голови облради Присяжнюка, тепер зомбує виборців у газеті “Європейське суспільство”, яка вийшла 20-тисячним накладом.

цыкаленко

В агітації незмінним інструментом є діти та святі отці. Це додає рейтингу.

IMG_2302

Але осінь 2014 для Приірпіння — це не лише вибори до парламенту. У цей же час стартує боротьба за мерське крісло Ірпеня. І тут таки засилля макулатури у скриньках виборців.

карплюк

“Я як молода мама, в якої дитина ходить у садочок, дивлюсь на газету “Відверто про Коцюбинське”, яка виходить задля піару забудовника і кума Федорука — Карплюка. І читаю заголовок: “У Коцюбинському до 1 вересня готові”. І хочеться того, хто це писав, взяти за руку і відвести в дитсадок, який має 1 вересня прийняти дітей. Ще тиждень тому там не було вікон, не були покладені кахлі”, — дивується Ольга Матюшина, розгортаючи газету.

kuhnia

“Куди наші діти мають піти 1 вересня? Навіщо поряд з інтерв’ю Карплюка ставити статтю про те, що діти в найкращому випадку прийдуть і нюхатимуть фарбу 1 вересня, а в найгіршому — кілька тижнів не походять в садок? Це так відверто пишуть про Коцюбинське. А ще, тому, хто написав: “У Коцюбинську…”, хочу сказати, що ми не Коцюбинськ (за аналогією — Краматорськ, Донецьк), а Коцюбинське. Може в Коцюбинську і все готово до 1 вересня, а в Коцюбинському — ні”, — обурюється Матюшина.

Коментувати, який округ з-поміж двох він обрав, Федорук поки відмовився.

“Ще не оголосили офіційно старт передвиборчої кампанії. У свій час я вам усе розкажу”, — говорить Федорук.

Про свої перші 3 законопроекти у Верховній Раді екс-“регіонал” Федорук поки воліє мовчати.

Нагадаємо, що, згідно з опитуванням “Сайту громади Приірпіння”, більшість респондентів підтримують практично тотальну люстрацію влади.

В опитувані взяли участь понад 400 респондентів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539