Бабусю пограбували квартиранти

0

Спершу молода пара, яку 65-річна бучанка Раїса прихистила в себе в будинку, поводилась дружньо.

“Вони були люб’язними, розмовляли ввічливо та просили лише про можливість пожити. Жалілись, що залишаться на вулиці”, — пригадує літня жінка.

Але вже за тиждень молоді люди зайшли до її кімнати й вимагали грошей. Коли пані Раїса відмовила — їй пригрозили вбивством.

Зрозумівши, що та добровільно нічого не віддасть, квартиранти її зв’язали та почали обшук.

Перевернувши все в будинку, розбійники знайшли двадцять тисяч гривень, забрали 15 пляшок коньяку, побутову техніку, два мобільні телефони.

Літню жінку полишили зв’язаною й зникли. Жінці вдалося вивільнитись від мотузок, і вона звернулася до правоохоронних органів.

Пані Раїса договорів з молодою парою не підписувала, тому не мала їхніх паспортних даних.

“Використовуючи повноваження з проведення негласних слідчих та розшукових дій прокурору та слідчому вдалося визначити номери телефонів зловмисників. Через соціальні мережі вдалося знайти їхні фотографії. Потерпіла змогла їх упізнати”, — розповідає прокурор Смаїл Абдулаєв.

“Наступного дня розбійників було оголошено у розшук. Встановлено, що хлопець раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки та злочини у сфері статевої недоторканності. Дівчина була його коханою, проблем із законом не мала”, — додає прокурор.

Правоохоронці затримали зловмисників за місяць. Це сталося на київському вокзалі. Доки їх розшукували, вони встигли вчинити ще два розбійні напади в Одеській області.

Наразі молода пара перебуває під вартою.

Прокуратура міста Ірпеня направила обвинувальний акт за ч. 2 ст. 187 КК України стосовно правопорушників до Ірпінського міського суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539