Комуністичне межигір’я: суд скасував дерибан для Калєтніка

6

калетникПоблизу столиці місцева влада традиційно дерибанила ліс. Землю отримали в тому числі Олег Ляшко зі своїми радикалами та підставні за незначну винагороду.
Але кінцевим власником мала стати родина нардепа-комуніста Калєтніка. Понад 14 га оформили на його діда Василя Киргана, якому понад 90 років.

У п’ятницю суд постановив: повернути землю державі.
Все почалось із того, що майже 10-метровий паркан закрив людям сонце й вони просили журналістів про допомогу.

Журналісти СТБ після тривалого розслідування зрештою вийшли на слід кінцевого власника і замовника дерибану.

Після резонансних сюжетів телеканалу СТБ, прокуратура вивчила матеріали справи й подала до суду.

Засідання переносили і затягували справу, де Феміда розглядала перевищення повноважень Бучанської міської ради.

Варто зауважити, що міський голова Бучі Анатолій Федорук навіть не спробував ветувати рішення ради.

У суді прокуратура вимагала скасувати рішення Бучсанської ради 2002 року, яким ліс перевели в статус зелених насаджень, що дало підстави його так дерибанити. Також правоохоронці вимагали анулювати рішення про землевиділення й повернення землі у власність громади.

IMG_2992

Слухання тривало 7 годин.

Суддя Андрій Микулін задовольнив позов у повному обсязі. З півсотні активістів, які прийшли на засідання суду були задоволені тим, що за два роки вдалося це питання не лише доправити на розгляд суду, але й виграти.

IMG_2995

“Це дата, коли покладено початок переламу хребта корупції у державі – припиняється дерибан землі і нищення природних ресурсів”, – говорить екс-депутат Віктор Бархоленко, який роками веде боротьбу за зелені зони Приірпіння.

Під судом стояло півтора десятки людей, які чомусь тримали в руках плакати на підтримку Федорука, хоча дане судове засідання не стосувалося його персонально.

Так звані пікетувальники також звинувачували “Вітю” в причетності до мафіозних схем.

IMG_2976

“А хто такий цей Вітя?” – допитуються журналісти.

Хлопці з плакатами пояснюють. що це – Віктор Бархоленко – місцевий активіст, який і бореться роками за збереження лісів Бучі.

Ніхто з тих, хто тримав плакат так і не зміг пояснити, в чому полягають “мафіозні” схеми Бархоленка. Більше того, один з пікетувальників виявився мешканцем Житомира. Інший – Тернополя.

Ще один – чоловіком, чия дружина працює у кума Федорука – кандидата на міського голову Карплюка.

Повз плакати проходила місцева бабуся, яка прочитавши написи в підтримку Федорука відреагувала іронічно:

“Смєх і аплодісмєнти!”

Але як би забудовники, які хочуть і далі залишатись при владі, не організовували горе-пікети, суд забрав землю на користь Кабінету міністрів України, бо саме виконавчий орган влади має право розпоряджатись таким ресурсом.

IMG_2994

“Вказані земельні ділянки є лісами першої групи, вилучення їх, повинне було відбуватися за постановою Кабінету міністрів. Як ви бачите, такого рішення Кабінет Мінстрів не приймав. Таким чином протиправно землі лісового фонду вибули з державної власності”, – говорить прокурор Ірпінської прокуратури Іван Дутчин.

Представники Бучанської міської ради готуються оскаржити рішення, але активісти та мас-медіа будуть пильнувати, аби рекреаційний ресурс громади знову не перетворився на чиєсь межгір’я.

6 коментарів

  1. Громада 17 Жовтня 2014 at 21:38

    Общественность Ирпеня в очередной раз убеждается в том, что правда есть. И за нее надо бороться. Мы приятно удивлены что судья Микулин принимает очередные законные решения в которых нуждается Громада. Значит есть еще нормальные судьи в нашем городе. Спасибо Вам большое. Честь и Закон превыше ВСЕГО. Слава Украине

    95.158.48.1**

  2. Олександр 17 Жовтня 2014 at 22:39

    Почалося 🙂

    95.158.48.1**

  3. Святой 18 Жовтня 2014 at 15:44

    Судья Микулин красавчик, но вот доведет ли уголовное дело до конца наша прокуратура? Это большой вопрос. Потому как надо привлекать к ответственности всех депутатов вместе с Федоруком, а это хлопотно. Федорук очень богатый человек. Он не боится ни суда ни прокуратуры. Он боится обычных простых ЛЮДЕЙ. Они могут выгнать ЕГО с города как Януковича со страны.

    95.158.48.1**

  4. Читач 19 Жовтня 2014 at 12:12

    В Ірпені на Київщині всі гілки влади намагається захопити команда, до якої входять екс-ректор та утікач від закону, суддя місцевого суду, колишній КГБіст, а також людина забудовника під прапорами президента.
    http://from-ua.com/obzor-pressi/326447-irpyanskii-krimyanalnii-kvartet-hto-ya-navyascho-ponovlyue-na-posadya-odyaoznogo-rektora-vtyakacha.html

    77.120.242.**

    • Олена Жежера 19 Жовтня 2014 at 18:36

      Стаття надрукована у розділі “Огляд преси”. У мене питання до редакції сайту – яка преса малася на увазі і хто її оглядав? Де автор статті, власне, де оглядач? В статті є кілька цитат, взятих з моєї колонки, що на УП. Проте жодних посилань ні на першоджерело, ні на автора. Решта інформації викладена без доказів, без лінків, без посилань… Така робота дуже погано пахне..І схоже на тупе передвиборне замовлення (щоб не сказати гірше). Думати треба перед тим, як щось робити.

      95.158.48.1**

  5. Grey 21 Жовтня 2014 at 04:50

    Давайте посмотрим, что решат по апелляции. А то так может получиться, что (после выборов, естессно), отменят это решение суда. И все эти победы преврятятся в предвыборный пиар-ход, сами знаете кого.

    95.158.48.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539