Суд забрав землю в Bionic Hill на користь киян (ОНОВЛЕНО)

8

Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київради щодо виділення землі поблизу селища Коцюбинське для реалізації проекту Bionic Hill.

Керівництво Bionic Hill вбачає у рішенні суду політичну складову і закидає депутатові Київради Юрієві Левченку, який у справі виступає третьою стороною й зараз балотується у нардепи у 223 столичному окрузі, що він на цій справі нібито піариться.

“Це перемога. Це значить, що 147 землі військової частини, яка в Біличанському лісі і була вкрадена в громади, повернуть киянам. Ми очікуємо апеляції з їхнього боку. Власне, вони вже заявили про свої наміри”, — повідомив телефоном редакцію “Сайту громади Приірпіння” депутат Київради Юрій Левченко.

Олександр Дядюк, який представляє інтереси мешканців колишнього військового містечка, запевняє, що це рішення на користь і громади Києва, і мешканців містечка.

“Ми чекаємо на апеляцію. Ціна питання — мільярд гривень. Але надіємось, що за допомогою громадськості ми відстоїмо рішення першої інстанції в апеляції. Країна змінилась”, — сподівається Дядюк.

Що знаково, що у вересні секретар Коцюбинської селищної ради Олександр Ковчтач виступив із заявою щодо цього питання в інформаційній агенції “Інтерфакс” і теж звинуватив політиків:

“Хотілося б, щоб політики перестали займатися передвиборчим піаром і надали можливість завершити відселення сімей військовослужбовців. А судові позови нічого не вирішать, вони лише гальмують процес розселення дев’яти сімей військовослужбовців, які залишилися на території військового містечка”.

Роз’яснити ситуацію для читачів “Сайту громади Пріирпіння” вирішив Олександр Дядюк, котрий представляє саме мешканців військового містечка:

“Це мені дуже цікаво, хто платив за оренду прес-залу та за те, щоб “Інтерфакс” надрукував у себе опісля новину під заголовком “Мешканці військового містечка під Києвом вважають політичним піаром ініціативу “Свободи” щодо перегляду землевідведення для Bionic Hill”. Всі ж розуміють, що оренда прес-залу коштує грошей, інформагенція має офіційний прайс. І ще що дивно: що робив секретар ради у робочий час на прес-конференції в “Інтерфаксі”, обслуговучи інтереси забудовника?”

“Хочу додати: на відміну від Ковтача, який засвітився на цій темі в “Інтерфаксі”, я представляв в суді саме мешканців. На суд регулярно приходив Левченко. А що ж зараз зробив Ковтач? Він виконав роль козла-провокатора. Знаєте, колись був такий козел старий, який вів молодняк на бійню. Тих вбивали, а козел залишався і вів нову партію. Так і тут. Це ж за сприяння Ковтача люди залишились, по суті, без даху над головою. А він тепер по прес-конференціях бігає. То хто піариться, а хто роками судиться”, — додає Дядюк.

Ще до рішення суду представники Bionic Hill повідомили, що будівництво посеред лісу Технопарку, проти якого виступали екологи та активісти, було заморожене.

Призупинення проекту відбулося після того, як суд, який пікетували активісти з Юрієм Левченком, виніс рішення на користь людей, котрі мешкають на території військової частини і визнав, що земля під їхніми оселями не належить Bionic Hill.

“Свободівець” Левченко активно виступає проти дерибану Біличанського лісу й під час свого депутатства у Вишгородській міській раді воював із дерибаном землі й подавав відповідні позови до суду. 

8 коментарів

  1. Valik 23 Жовтня 2014 at 15:24

    что и требовалось доказать) каким киевлянам вернут эту землю, что с ней дальше будет, что будет с жителями – никого не колышет, но да, пиару много
    http://ua.interfax.com.ua/news/press-conference/226076.html

    216.104.36.2**

  2. Григорий 23 Жовтня 2014 at 17:19

    Перепродадут за бесценок и построят котеджный городок для буратин.

    46.164.188.2**

  3. Valik 24 Жовтня 2014 at 19:29

    захожу почитать комментарии, и что же я вижу? статья волшебным образом преобразилась и обогатилась комментариями г-на Дядюка. А где журналистские стандарты? Мнение второй стороны? И разве г-н Дядюк представляет интересы прямо-таки всех жильцов? Из новостей понятно, что тех, кто имеет отношение к Дядюку – кот наплакал. Как же остальные? Неужто молча страдают, бедняги? И после этого чья бы корова мычала про пиар и заказушки) интересные у вас новости получаются, господа редакторы

    99.198.108.1**

    Редакція “Сайту громади Приірпіння” готова опублікувати думку мешканців, яких не представляє Дядюк. Вам на електонну пошту направили листа. Надайте свої контакти, якщо Ви є мешканцем і готові коментувати.

  4. Valik 25 Жовтня 2014 at 08:51

    Получил ваше письмо, гран мерси. Я не являюсь жителем военного городка, но в курсе ситуации, как, к слову, и журналистских стандартов. Мне наивно казалось, что это работа журналиста – самостоятельно найти мнение другой стороны и представить его, а не перекладывать эту работу на других. Что это за подход вообще? Г-н Дядюк у вас представлен, как защитник всех жителей, это откровенное искажение информации, попахивает банальной пропагандой. Сколько человек он реально представляет? Почему вы не позаботились об адекватном отражении фактов? Почему человек со стороны должен вам рассказывать, как делать вашу работу?

    216.104.36.2**

    Сайт громади існує на громадських засадах. Це громадянська журналістика. На виборах у нас всі сили пішли на аналізи округів нашого регіону та сусідніх громад. Якщо у Вас є бажання дописувати матеріали – пишіть. Ми опублікуємо. Це не робота, яка оплачується. Це платформа, де може висловитись член територіальної громади або той, хто пише про територіальну громаду та її питання. Жодному колумністу за майже 5-ть років існування сайту не відмовили. Жодному коментатору, окрім спаму теж.

  5. Valik 25 Жовтня 2014 at 09:01

    И раз в статье все такие однозначные герои, добавлю для протокола (если вы еще согласитесь опубликовать этот комментарий, конечно): к г-ну Дядюку тоже есть вопросы насчет этики. Помнится, по делу этих 147 га он активно обвинял минобороны и Гриценка в том, что это они слили землю. А сейчас преспокойно выступает от партии того же Гриценка. Вот вам и принципы грязной политики

    216.104.36.2**

  6. ЖК Коцюбинський 25 Жовтня 2014 at 10:07

    До речі, “Українська Правда”, яка не є джерелом громадянської журналістики, а є комерційним проектом під час підготовки новини про Біонік Хіл послалась на “Сайт громади” Приірпіння.

    http://kiev.pravda.com.ua/news/5449038a8a824/

    95.158.3*.*

  7. Юрий 27 Жовтня 2014 at 00:06

    дядюк у цьому випадку представляє не всіх мешканців цього містечка а його частину притому дуже маленьку тому якщо Вашій газеті цікава альтернативна думка можу прокоментувати ситуацію шо склалась з цим містечком проживаю там з 2000 року.

    95.158.38.**

  8. Гость 27 Жовтня 2014 at 09:46

    Все правильно! Отдадим “Беличанский” лес, местным алкашам и наркоманам, вместо развитой инфраструктуры и 1000 рабочих мест! УРА!!!!

    95.158.34.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539