Як кандидат Нестеренко виборцям землю обіцяє

21

Автор: Сергій Мідін

За кілька днів мешканці Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля й Коцюбинського обиратимуть не лише нардепів, але й міського голову Ірпеня.

Попереднього “регіонала” Володимира Скаржинського люстрував “свободівець” Ігор Домбровський, який пішов на фронт.

І хоча “Сайт громади Приірпіння” надрукував огляд кандидатів на посаду міського голови, треба детальніше розглянути діяльність нерейтингового кандидата Тимофія Нестеренка.

Начальник Держземагенства Ірпеня обіцяє виборцям… землю.

samooborona

Хто підкуповує виборців гречкою, хто квитками на різні заходи, а хто обіцянками надати земельні ділянки.

Знайти вільну земельну ділянку на публічній кадастровій карті — завдання не з легких. Це навіть при тому, що є достатньо вільних місць.

samooborona

У чому ж проблема?

Як активний громадянин я протягом кількох місяців займаюсь тим, що займаюсь питаннями, пов’язаними із землевиділенням у Приірпінні.

Варто зазначити, що ставки на цих виборах міського голови — надвеликі. Річ у тім, що до Ірпеня приєднали ще майже 2 тисячі га поблизу Стоянки. Тепер виходь: хто контролює Ірпінь, той контролює роздачу землі у пристоличному регіоні. А кілька тисяч гектарів — це ласий шматок для “освоєння” ресурсу.

За оформлення роздачі землі відповідає Головне управління держземагенства у Київській області (розташоване на вул. Серпова, 3/14) та Управління Держземагенства в Ірпені, яке і очолює кандидат на посаду міського голови – Нестеренко.

З’ясувалось, що ця “нова” земля — роздерибанена. То ж питання: які 5 соток на людину за рахунок цих майже 2 тисяч га обіцяє виборцям кандидат Нестеренко, який як ніхто інший має розуміти, що розширюватись уже немає куди?

Нестеренко визнає, що ділянки таки роздали, але не розуміє, чому його звинувачують у підкупі виборців:

“Перші земельні ділянки були виділені жителям Ірпінського регіону ще до Нового року. У той час ніхто навіть не міг уявити, що перевибори мера відбудуться вже восени. Про який дерибан і і підкуп виборців іде мова?”

Генплан Ірпеня давно зі скандалом затверджений, виконана вся містобудівельна документація, в тому числі й зонування, яке теж приймали за каденції Скаржинського з величезним скандалом.

Але ще немає меж Ірпеня. Їх затвердила облрада, але суміжні лісове та мисливське господарства меж не погодили. І Верховна Рада їх ще не затвердила.

Проте навіть уже в нових межах, які ще не затверджені, землі, як виявилось, для людей немає!

У липні 12 громадян подали заяву на ім’я начальника Держземагенції у Київській області і, як того вимагає закон, зробили додаток — графічну інформацію з публічної кадастрової мапи.

Там зазначили, які вільні ділянки вони хочуть отримати. Всі 12 громадян отримали відмову, бо… ділянки, які на кадастровій карті “вільні”, — уже роздані.

Начальник управління Тимофій Нестеренко запевнив нас, що тут немає ніякого обману. За його словами, усе просто: в кадастровій карті ми не бачимо змін, доки людина не оформила всі документи. А справжня інформація міститься на іншій мапі, яка передбачена не для публічного, а для службового користування.

Пробате, а тоді навіщо публічна кадастрова карта? Яку роль вона виконує, якщо громадянин завдяки їй не може визначити, яку ділянку може попросити?

Виходить, система не змінилася, тільки місцева влада і Держземагенція знає, де є вільна земля. Тільки вони знають, на яку ділянку оформлювати заяву.

Завдяки цьому з’являються такі схеми дерибану, коли найцінніший ресурс держави розподіляється на підставних, а потім потрапляє до рук справжнього власника. Так було з Бучанським межигір’ям та з Біличанським лісом.

“Я чудово розумію, як відводили землю, і які були схеми. Але останні півроку ми не видали жодного рішення про землевідведення в приватну власність. Я глибоко переконаний, що не можна цього робити, бо громада зараз не має прозорої системи, аби реалізувати своє конституційне право”, — переконаний в.о. міського голови Богдан Мельничук.

“Оце “розширення”, про яке говорять, за рахунок земель лісового та мисливського господарства — це шлях до наступного масштабного дерибану. Нову межу, звісно, облрада торік погодила. На черзі Верховна Рада. Але мисливське господарство та лісове господарство як суміжні землекористувачі виступають проти. І не дарма. Вже був скандальний випадок, коли на частині території цього лісу створили кооператив “Зелений гай” на 250 га. Але ми долучили тоді пресу, прокуратура нас підтримала і вдалося повернути рекреаційний ресурс громаді. Заголом тоді хотіли роздерибанити понад тисячу гектарів”, — роз’яснює, що буде після розширення меж, Мельничук.

Приірпінці стоять роками у “чергах” на землю, а ділянки отримують мешканці інших областей, які просто є учасниками схеми підставних, як було з кооперативом “Зелений гай”, одним із членів якого був одіозний депутат Ірпінської ради Валерій Пєший.

От так людей купують на передвиборчі обіцянки політиків.

samooboronaАвтор статті: Сергій Мідін, ірпінець

21 коментар

  1. ella24 24 Жовтня 2014 at 17:40

    ню ню.. Для людей одна карта, а для працівників ДЗА інша(службова)! До речі! В земельному кодексі нема “службових “карт… Свині блін, у корита…працівники дза. Тикайте люди на кадастрову карту, грайте в гру “вільна земля” .

    82.145.221.2**

  2. Наталья 24 Жовтня 2014 at 18:36

    А почему автор убрал часть материала про то что он пишет как член “Специальной комиссии по вопросам протидействия коррупции?”. Правда вот в этой организации ничего о нем не знают:) уже тошнит от этого поливается грязью без причины. Про вас, уважаемый, Сергей Мидин, ходит очень много интересных слухов. Сколько получили за статью?

    212.90.62.**

    • Editor 24 Жовтня 2014 at 19:00

      На “Сайті громади Приірпіння” у цьому матеріалі цих відомостей не вказувалось з самого початку публікації.

      Редакція погодила з автором текст колонки після редагування й іншого тексту, ніж цей, не публікувала. Ніхто нічого на сайті не прибирав.

      • Наталья 25 Жовтня 2014 at 10:32

        Только вот автор убрал организацию от которой он якобы действовал и которая о нем ничего не знает! Зачем делать заказные статьи?

        37.73.218.**

        Редакція сайту доводить до Вашого відома, що за жодну колонку не отримувала жодних коштів. Щоправда, автори за деякі свої матеріали отримували журналістські премії, які витрачались на благо громади (дитячі майданчики і т п).

        Всі колонки за 5 років, які надійшли редакції, (окрім однієї колонки Ігоря Домбрвоського) за бажанням автора були надруковані на сайті. Право автора вирішувати, чи він виступає на сайті громади як громадянин, чи як представник організації. У цій колонці на сайті з моменту її публікації жодних змін не вносилось і автор виступав як громадянин.

        • Наталья 25 Жовтня 2014 at 15:21

          Комментарий от Тимофея Нестеренко был дан вашему журналисту, каким образом он оказался у автора статьи? Вывод один – Сергей и Федоров ( могу ошибаться в фамилии) вместе получили гонорар за эту статью.
          Или может это случайное совпадение? Что комментарие берутся для одних людей, а потом используют их вторые? Так можно и в суд подать за перекручивание слов.

          176.100.14.**

          • Ольга Матюшина 25 Жовтня 2014 at 17:00

            Коментар для колонки брала особисто я, Ольга Матюшина. Представниці Нестеренка Ользі Мусякевич була озвучена тема.

            Редакція, за погодженням з автором редагувала матеріал і вставляла фото. Це право автора і право будь-якої редакції – редагувати текст перед публікацією.

            У коментарі жодним чином слова Нестеренка не перекручені. Цитата взята слово в слово.

            Оскільки автор вирішив писати як громадянин, то згадувати організацію є нелогічним.

            І на інтерв’ю журналісти можуть писати хоч годину, а обрати ту цитату, яка лягає в текст публікації.

            95.158.22.1**

  3. Роберт 24 Жовтня 2014 at 19:12

    Странно что человека который помог стольким людям так обливают грязью, пусть администрация сайта спросит у Афганцев, чернобыльцев, воинов ВОВ, ветеранов войны, организации многодетных сколько участков они получили благодаря Нестеренко, да и у простых людей, больше чем за всю историю гор совета, медики военного госпиталя и прочие и все с Ирпеня, воинам Ато и и.д. А что сделали другие и что сделал Мидин и кто дал право оскорблять человека, хотя правды искать в СМИ это смешно, придите в гос зем и спросите у него , возьмите у него интервью… Попросите доказательств слов этого сомнительного автора…

    109.197.223.1**

    • Мидин Сергей 24 Жовтня 2014 at 20:46

      Подтверждающие документы конечно же есть, а вы если на себе хотите проверить как работает эта система, сделайте следующее. Шаг 1. Откройте Публичную кадастровую карту Украины и найдите свободный земельный участок (свободных мест на публичной карте достаточно). Шаг 2. Обратитесь с заявлением в Держземагентство Ирпеня либо Держземагентство Киевской области. Шаг 3. Через месяц получите гарантированный отказ и у вас лично будут доказательства всего того, о чем говорится в этой статье. Удачи!

      77.52.97.2**

      • Анонім 24 Жовтня 2014 at 23:01

        А можно опубликовать подтверждающие документы?

        212.90.62.**

  4. Наталья 24 Жовтня 2014 at 23:03

    Опубликуйте подтверждающие документы, а то уж слишком статья похожа на заказную.

    212.90.62.**

  5. Семен 25 Жовтня 2014 at 07:59

    Заказуха, фу фу фу, и рожа у автора фашистская, и текст тупой и не грамотный))) уже несколько месяцев он занимается земле выделением))) смешно

    109.197.223.1**

  6. Big I am 25 Жовтня 2014 at 08:05

    Причем тут Нестеренко к публичной карте, как будто он её создал, странная статья , а землю он давал это верняк… Кому то это не выгодно… Статья на заказ 100%

    109.197.223.1**

  7. Валерий Гашин 25 Жовтня 2014 at 16:49

    Согласен с Семеном))) рожа фашистская. Сепор поганый… И вообще какой он ирпенчанин если он с Крыма, предлагаю голосовать похож он на фашиста или нет))) а статья это шедевр, при чём тут бучанское Межигорье причем тут зеленый Гай, Пеший и все остальное к Нестеренко, что то сайт последнее время пропускает много статей не о чем… Редакция проснитесь

    109.197.223.1**

  8. Ольга Мусякевич 25 Жовтня 2014 at 17:34

    По поводу комментария, да он был взят у меня, но совершенно для другого автора и в другом контексте.
    Вот ссылка на материал в ответ на который Ольга Матюшина брала у меня комментарий -http://pulsar-irpin.com.ua/personal%D1%96yi/hto-takii-timof%D1%96i-nesterenko-naspravd%D1%96.html

    В этой статье автор действует как член организации “Спеціальна комісія з питань протидії корупції”. Мною была предоставлена бумага от организации, где было написано, что они не имеют никакого отношения к статье автора и не принимали участие в расспостранении данной информации. Конечно, автор будет писать теперь самостоятельно, после того как его обман с членством в организации был раскрыт.
    Почему комментарий идет отдельно от бумаги? Так же изменен его характер и подача в контакте и убрана часть.
    Так же мне не было озвучено, что комментарий будет использоваться в материале некого Сергея Мидина, а берут его для текста, который будет писать журналист портала.
    В наше время это нормально брать материалы для одного, а использовать совершенно в другом тексте?

    Гонорар за статью на троих поделили?

    Вопрос к Оле – ты мне озвучивала что комментарий для статьи Сергея Мидина? не стыдно так врать.

    п.с. Интересно все же посмотреть на РЕАЛЬНЫЕ подтверждающие документы по тексту, если они конечно не такой же фейк как членство в упомянутой выше организации.

    212.90.62.**

  9. Ольга Мусякевич 25 Жовтня 2014 at 17:42

    Вот кстати комментарий:
    – Перші земельні ділянки були виділені жителям Ірпінського регіону ще до Нового року. В той час ніхто навіть не міг уявити, що перевибори мера відбудуться вже восени. Про який дерибан і підкуп виборців йде мова? Нижче є офіційная відповідь від установи під прикриттям якої ніби то пиши Сергій Мідін. В першу чергу потрібно буду честним перед собою та Богом.

    а вот официальный ответ, который почему-то в статью не добавили…..

    официальный ответ можно посмотреть по ссылке – http://www.ex.ua/414504894747

    212.90.62.**

    • Ольга Матюшина 25 Жовтня 2014 at 20:01

      Пані Олю, я звертаю Вашу увагу на те, що автор однаковий – Сергій Мідін.

      Я не брала у Вас коментарі для “Пульсару”, на який Ви посилаєтесь, а лише сказала, що в редакцію надійшов текст авторської колонки і ми (зважте, на відміну від “Пульсару”) звернулись за коментарем до пана Нестеренка та до в.о. міського голови Мельничука.

      Щось на сторінці сайту, який до Вас не звернувся навіть за коментарем, взагалі немає жодного допису від Вас. Тобто Вас обурило, що редакція вирішила доповнити матеріал від читача сайту коментарями сторін?

      Ви перекручуєте слова документу, який Ви надали поштою. У тому документі прізвище автора Мідіна не згадується взагалі.

      Там ідеться лише про те, що (цитата): Останнім часом ГО “Спеціальна комісія” з питань протидії корупції та уповноважені особи не звертались до жодних установ та організацій з приводу можливих неправомірних дій Начальника управління… Нестеренко. Члени нашої організації не брали участі в розповсюдженні агітаційної неправдивої інформації стосовно кандидата на пост міського голови … Нестеренка та працівників вищезгаданого управління.”

      Тепер цитую Вас:

      “Мною была предоставлена бумага от организации, где было написано, что они не имеют никакого отношения к статье автора и не принимали участие в расспостранении данной информации”.

      Жодного слова у документі про те, що ця організація не має відношення до статті Мідіна немає, як і немає того, що ця організація не причетна до цієї авторської колонки, чи що інформацію в цій авторській колонці громадська організація вважає неправдивою.

      Тому Ви свідомо перекручуєте і маніпулюєте текстом листа. А якщо Ви не можете точно перефразовувати документ, який самі ж надали, то і мої слова Ви можете так само з умислом чи без перекручувати.

      Оскільки, як Ви слушно зауважили, в тому вигляді, в якому автор направив матеріал на сайт, він вже був опублікований (знову наголошую взагалі без коментаря Нестеренка), то редакція поставила вимогу – переписати текст і доповнити його коментарями. Ми намагаємося працювати виключно з ексклюзивними колонками авторів.

      Оскільки з документу, який Ви надіслали редакції абсолютно була незрозуміла позиція ГО щодо конкретного авторського матеріалу (прізвище Мідіна там не фігурувало взагалі й було не зрозуміло, яка інформація вважається “агітаційною неправдивою”), ми перепитали автора, чи може він подати колонку як громадянин і мешканець Приірпіння, щоб не заплутувати читача в документах які абсолютно не внесли ясності в питання, яке піднімає автор.

      Це його вибір. Вибір автора.

      Для читачів не так важлива інформація про членство в організації, а їм більш цікаво прочитати думки людей, що мешкають в Приірпінні.

      Платформа, до речі створювалась саме для членів територіальної громади.

      І Вам особисто я пропонувала, зважте, на громадських засадах писати на одну з платформ громад Києва (їх всього 4-ри). На що Ви мені відповіли, що Ви безкоштовно не працюєте.

      Кожен судить по собі. Й тому Вашу фразу про те, що гроші поділили на трьох я розумію, але вона, на щастя, не відповідає дійсності.

      Знаєте, з кожним кандидатом відбувається так, як з Незнайкою, коли він малював карикатури на своїх знайомих. Кожен приходив і сміявся з інших карикатур, а коли доходив до своєї, то вона йому не подобалась і він просив її зняти.

      Тут нема карикатур. Тут є погляд громадянина-виборця, на що він має право, і коментарі представника міської влади і чиновника. Але Ви, як Пілюлькін, кричите, що це погано. Так каже Федорук, що нам платять, Карплюк, Тигов і навіть Свистович звинувачує Жежеру… Вам цього не зрозуміти, бо, як Ви сказали, безкоштовно Ви не працюєте.

      Ніхто з Вами текст автора узгоджувати не має. Він узгоджується виключно з автором. Так журналіст, який робить сюжет не шле текст на погодження кожному, в кого бере інтерв’ю. Він просто бере коментарі.

      І з того, що йому сказали під час інтерв’ю вибирає цитату.

      Оскільки було прийняте рішення, що автор пише як громадянин і у документі, який Ви надали не було жодним чином зрозуміло, що мається на увазі конкретний (вже опублікований) матеріал автора Мідіна, то частина коментаря про громадську організацію була абсолютно недоречною.

      Я не лише озвучила для чого коментар, а й переслала матеріал, який надійшов в редакцію. Чого не зробив “Пульсар”, який навіть не потрудився взяти коментар і попрацювати з автором над редакцією колонки. Але Вас це не обурило. Що дивно.

      • Мусякевич Ольга 26 Жовтня 2014 at 09:16

        Уважаемая, Ольга
        Вы снова врете. Я могу предоставить переписку где вы спросили у меня есть ли у меня журналисты, которые готовы работать над вашими ресурсами. Я ответила, что не работаю давно журналистом и все мои знакомые журналисты немного другого уровня чем вы и не будут работать над непонятным проектом ( потому что не мне лично не ясно кто вас спонсирует) бесплатно.
        Я могу предоставить принскрин данной переписки.
        А слушать подобный бред, я не намеренна. Я очень надеюсь, что если вы уже играете в журналиста, то будете писать честно и не за деньги.

        212.90.62.**

        • Ольга Матюшина 28 Жовтня 2014 at 09:53

          Олю, у Вас немає розуміння, що таке сайт громади і що таке працювати на користь громади, в якій ти живеш. Саме від якості громадських ЗМІ залежить якість життя в цій громаді. Ніхто не буде Вам платити за комфорт у вашій оселі.

          Вам не зрозуміло, хто спонcорує сайти громади. Так само, напевно, Вам незрозуміло, хто спонсорує людей, що стояли на майдані.

          95.158.25.1**

          • Ладко 28 Жовтня 2014 at 20:13

            —Саме від якості громадських ЗМІ залежить якість життя в цій громаді.
            — 🙂 судячи з якості “громадських журналісток”, нічого доброго коцюбинська громада не отримає….
            Їм би лише колупатися у житті чужих підлітків, влаштовувати своїх у садочок без черги “волохатими лапами”, та хвалити тих, що висять у розкладі…

            Досі безуспішно чекаю від брехливої Матюшиної посилання на дискусію філологів та богословів..

            195.18.31.**

  10. Юлия 25 Жовтня 2014 at 18:03

    Как обычно перед выборами решили вместо объективных материалов налить го…на.надоели проплаченные статьи читать. Еще и довольно низкого качества. Администрации нет дела до качества материалов?

    212.90.60.1**

  11. Колодяк Микола Йосипович 11 Січня 2015 at 12:29

    Сергію, ви не Ірпінець, ви з Криму і по місцю прописки і по місцю життя. Тут ви в нас в гостях, і чомусь колотете постійно людей. Може вам пора додому?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539