У брата Євстифєєва забрали 109 га

0

evstifeevНаприкінці попередньої каденції перед виборами у жовтні 2010 року депутати Коцюбинської селищної ради роздерибанили сотні гектарів лісу на міфічні кооперативи.

Один із житлово-будівельних кооперативів “Біличанка”, як виявилось, заснований братом чинного депутата Коцюбинської селищної ради – Олександр Євстифєєв. Про це повідомляють “Наші гроші”.

Разом із Євстифєєвим до очільників кооперативу, за інформацієюжурналістів, увійшли Андрій Бабенко та Микола Чабаненко.

Ці 109 га, згідно з текстом постанови суду касаційної інстанції були розташовані з півдня між бульваром Садовського, з півночі існуючою автодорогою, з заході вулицею Петропавлівською та на сході кільцевою дорогою.

У цього та інших кооперативів під час реєстрації вказаний номер телефону, який збігається з номером приймальні депутата облради Вадима Башуна, який, за даними “Української правди”, є одним із організаторів дерибану Біличанського лісу.

Прінтскрін із сайту ОДА – телефон Башуна відповідає телефонам кооперативу

Це рішення Коцюбинської селищної ради Вищий господарський суд скасував, оскільки у селища не затверджені межі.

“З матеріалів справи вбачається, що смт. Коцюбинське створено відповідно до Указу Президії Верховної Ради УРСР від 11 лютого 1941 року, яким населений пункт Берковець Київського району Київської області віднесено до категорії селищ міського типу, виключено зі складу Білицької селищної ради та перейменовано в селище імені Коцюбинського, до складу якого включено залізничну станцію Біличі. Проте цим Указом межі зазначеного селища визначені не були,” – йдеться у постанові.

Судді зазначають, що Указом Президії Верховної Ради УРСР від 30 грудня 1962 року “Про віднесення в підпорядкування обласних (промислових) Рад депутатів трудящих міських поселень Української РСР” смт Коцюбинське підпорядковано Ірпінській міській раді і разом із нею було виключено зі складу Києво-Святошинського району Київської області та підпорядковано безпосередньо Київській обласній раді. При цьому питання щодо визначення меж смт. Коцюбинське цим актом також не вирішувалося.

“З моменту утворення смт. Коцюбинське та до часу прийняття Радою Рішення межі зазначеного адміністративно-територіального утворення встановлено не було. На підставі наведеного судова колегія приходить до висновку, що прийняття Радою Рішення за відсутності встановлених меж населеного пункту суперечить положенням пункту 12 Перехідних положень Земельного кодексу України,” – резюмують судді.

Постанова Вищого господарського суду може оскаржуватись у Верховному Суді України.

Прес секретарка прокуратури Київської області Анна Кіщак повідомила редакцію, що прокуратура виступає і виступатиме на боці громади не лише у справі щодо Біличанського лісу:

“Це не перша і дасть Бог не остання перемога в суді, де прокуратура відстоювала інтерес держави. Ми й надалі захищатимемо інтереси і держави і громади”.

Знаний козак Михайло Гаврилюк, який, згідно з інформацією на сайті ЦВК переміг на виборах до ВРУ по 95-му округу, в Ірпінській раді теж наголосив на необхідності зебрегти Біличанський ліс – рекреаційний ресурс держави.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539