Доручення виборців Москаленку

0

За день бучанці зібрали близько 800 підписів під дорученням виборців нардепу Ярославу Москаленку.

“Нам дуже необхідна нова школа, бо будують новобудови, а інфраструктуру міста не розвивають.

Є така форма як доручення виборців,” – говорить юрист Сергій Лисенко, який придбав квартиру у забудовника, що мав місту побудувати не лише школу, а й дитсадок та паркінг.

Ми вже остаточно зрозуміли, що депутати Бучі, як і міський голова Анатолій Федорук, родина якого має будівельний бізнес, реагувати на наші прохання не будуть. Тому йдемо вище. І як треба дійдемо і до Кабміну. Нехай міністр Сергій Квіт знає, як тут “процвітає” Буча,” – додає Лисенко.

Найбільше потерпають від такої ситуації мешканці новобудов, які постійно рекламують у газетах забудовники.

IMG_5379

Ми в основному збирали підписи біля торгових центрів та у дворах новобудов. Вони це питання намагаються вирішити не перший місяць.

“Все почалося з того, що коли ми були інвесторами, нам обіцяли, що буде збудована школа. Ми приїхали сюди. Спочатку спробували влаштуватися в садочок “Капітошка”, який видно з мого вікна. Але в садочку нам сказали, що нас поставили в чергу і в кращому випадку малий піде до цього садочка в 5 років, а то й не потрапить взагалі. Глібу тоді було не повних 3 роки”, – розповідає Ірина, одна з тих, хто збирав підписи.

Мені довелося піти з роботи і сидіти з ним удома. У садочок він пішов лише через рік і то не в нашому мікрорайоні. Його взяли в “Козачок”. От така вона розрекламована в буклетах та забудовниками Буча”, – додає бучанка.

Після цього, з слів Ірини, молоді мами  задумалися про те, в яку школу підуть їхні діти. Ще весною вони написали звернення на ім’я Федорука й збирали підписи.

Тоді він сказав, що в усьому винен “Київміськбуд”, який не побудував школу.

Хоча під час закладання капсули перед виборами 2010-го року Федорук разом з іншими чиновниками таки попіарився.

Майже рік активісти з’ясовували, чому немає школи і хто ж має її будувати.

За цей час на місці школи з‘явився смітник.

Безымянный

“Ми зверталися в різні інстанції – Міністерство освіти, Міністерство регіонального будівництва, в КОДА але всі вони стверджують, що будівництво школи має ініціювати міська влада Бучі”, – наголошує місцева мешканко Ірина.

Безымянный

Люди, зачувши про ініціативу збору підписів в соцмережі, самі розшукували активістів.

“Побачив, що збирають підписи. Я знав, що вже багато є, але все одно поїхав до активістки на роботу, аби доставити свій підпис під дорученням виборців. Нам треба школа, а не передвиборчі обіцянки,” – говорить бучанець Владислав Біляченко.

Біляченко 1

 

Місцева влада теж відреагувала на такі пости у соцмережах, але, як повелося, реакція насправді лише про людське око – ініціюють круглий стіл у робочий час.

круглий стіл

Це щоб всі охочі, мабуть, відпрошувались з роботи або просто не прийшли й не сказали владі, що вони думають про неї.

Нардепа у Вреховній Раді, поки народні обранці голосували за Кабмін, розшукала журналістка Олена Жежера.

Москаленко Жежера

“Завтра під час зустрічі з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком обов’язково передам своє депутатське звернення щодо проблеми з бучанською школою. Покажу всі ці підписи. Будемо напрацьовувати шляхи виходу із ситуації. До слова, коли раніше побачив у соцмережах звернення громади, розмовляв з мером Анатолієм Федоруком. Він готовий активно долучатися”, – говорить Москаленко.

підписи

“Всі ми реалісти і розуміємо, що зараз важкий час з економічної точки зору. Але разом – громада і я як інструмент вашого впливу на владу, а також міський голова зможемо реалізувати цей проект. Принаймні я в це вірю”, – додає нардеп.

Місцева влада має бути зацікавулена у вирішенні цього питання, бо скоро вибори.

Єдине, чого ворто боятися, так це того, що якщо й побудуємо нову школу, то це вирішить проблему ненадовго, бо з такими міськими головами-забудовниками як Федорук та його кум Володимир Карплюк нам знову знадобляться все нові й нові школи. Тільки вони отримуватимуть прибутки, а ми писатимемо чергові доручення виборців.

БезымянныйАвтор: Олексій Семененко, бучанець

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539