Бучанське межигір’я: апеляцію затягують

0

Півсотні бучанців приїхали до Києва аби на власні очі побачити як судить Феміда у справі Бучанського межигір’я.

Першу інстанцію прокуратура за підтримки громади блискуче виграла, але влада Бучі та родич екс-нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка подали апеляцію.

З поміж присутніх – мешканка Приірпіння, на яку без її відома хтось оформив землю в Бучі на вулиці Рози Люксембург.

“Я була шокована, коли мені прийшло запрошення до суду, де було написано, що я отримала земельну ділянку в Бучі. Це при тому, що я жодних заяв на землю не писала”, – розповідає постраждала Світлана (ім’я змінене на прохання жінки).

“Окрім цього, нещодавно я брала довідку в держреєстрі про те, що не маю земельних ділянок. В службі мені сказали, що жодної ділянки на мене не виділялося. Як таке може бути, я не знаю”, – бідкається жінка.

Екс-депутат та активіст Віктор Бархоленко переконаний, що ділянки виділяли без дотримання процедур, за наказом згори:

Безымянный

“Я думаю, що документи підставних використали без їх відома, оскільки треба було швидко провернути цю операцію з землею. Швидше за все – це був наказ згори, зробити все для Калетника. Наскільки мені відомо, пошуком підставних і оформленням землі займалася бучанська ріелторська контора “Правник”, ці самі люди  фактично вбили свого колегу Романа і їм тоді за це нічого не було але зараз, переконаний, часи зміняться”.

“Ця справа зараз є найрезонанснішою, оскільки землю собі хоче повернути екс-нардеп комуніст Ігор Калетник, який зараз у розшуку. За схемою, яку інакше як земельна афера не назвеш, він забрав у громади близько 14 га лісу, які оформив на свого діда Василя Киргана”, – додає Бархоленко.

Оскільки на суд не прийшли саме представники Киргана, Бархоленко вбачає в цьому умисне затягування справи:

“Тепер Бучанська рада, зокрема, пан Федорук, фактично виступають проти держави, вимагаючи в суді повернути землю Калетнику й визнати, що в Бучі лісу не було. Відповідачі не з’явилися на засідання майже у повному складі, що це як не затягування справи? На що вони сподіваються, не зрозуміло.. Можливо, сподіваються, що повернеться Янукович чи прийде Путін”.

Інтереси держави на суді представляв прокурор Ірпеня Іван Дутчин. Він також вважає, що справу затягують.

Безымянный

“Перенесення справи – це свідоме затягування процесу. Але згідно ЦПК, неявка сторони на суд з поважних причин є підставою для перенесення слухання. Так було й на засіданні суду першої інстанції. Якщо представники відповідача не з’являться й на наступному засіданні – справу розглядатимуть без їхньої участі”, – наголоує Дутчин.

“У апеляційних скаргах немає нічого нового. Тому, я думаю, що рішення має бути прийняте на користь держави”, – додає прокурор.

Наступне судове засідання відбудеться 28 січня об 11-й годині за адресою м. Київ, Володимирська, 15.

Активісти звертаються до громади з проханням приїхати на судове засідання і підтримати законні вимоги прокуратури.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539