Депутатський демарш: Карплюк хотів кинути Бучу на 3 млн

0

Міський голова та екс-регіонал Анатолій Федорук з сесії у четвер пішов раніше не випадково.

У порядку денному було питання пайової участі “Будрегіонінвесту”. Як відомо, це фірма дружини міського голови Бучі Анатолія Федорука та дружини міського голови Ірпеня Володимира Карплюка.

Федорука, якщо він би був присутній, прямо могли б звинуватити в лобізмі.

Фірма “Будрегіонінвест” просила зарахувати як пайову участь водогін до своєї ж забудови Річтаун та асфальтування дороги біля цієї ж забудови. На цьому “взаємозаліку”, який вигідний виключно забудовнику, громада мала б втратити майже 3 мільйони пайової участі.

Колумніст “Громади Приірпіння” Сергій Личенко, що мешкає в Бучі, й висвітлює питання пайової участі забудовників, взяв слово під час обговорення цього питання:

“Я поцікавився в юристки міської ради Інни Недашківської чи проводились перевірки по фактам взаємозарахувань пайової участі й виконаних робіт. Відповіді не отримав. Тоді я сказав, що згідно закону про пайову участь, вона повинна зараховуватися лише коштами. У відповідь почув, що в такому випадку кошти підуть до казначейства і звідти їх важко буде забрати. Ну, це стандартна пісня на користь забудовника. Майже та ж схема, як відомо, задіяна в селищній раді Коцюбинського з комплексом “Атлант”.

Депутатка Бучанської ради та журналістка Світлана Остапа перепитувала, чи законною є така пропозиція й чим керуються депутати під час голосування. Саме вона і надала “Громаді Приірпіння” текст проекту рішення.

Безымянный

“Насправді, просто ніхто не хоче працювати з казначейством. Навіщо їм це потрібно, якщо можна покласти собі в кишеню живі кошти й ніхто цього не зможе перевірити. Я поцікавився, чому саме така фірма виконувала ці роботи? Чи був проведений тендер? Що це за роботи і чи потрібні взагалі такі роботи місту? Чи голосували за них раніше депутати? На моє щире здивування більшість депутатів задумалася. В результаті, питання не було проголосоване,” – додає радо Лисенко.

Присутні помітили, що така ситуація рознерувала секретаря ради Василя Олексюка, який, за відсутності Федорука, вів сесію. Він навіть спробував затягнути сесію, аби повторно поставити його на голосування.

“Він був дуже злий. Було видно, як у нього трусилися руки. Але депутати категорично відмовилися голосувати це питання повторно,” – тішиться активіст Сергій Лисенко.

Олексюк закрив сесію лише тоді, коли депутат Бучанської ради Олександр Таможній перепитав, чи не затягують зумисе сесію, аби на неї таки прийшов міський голова Анатолій Федорук.

Зрештою сесію закрили.

Але це не єдина перемога активістів. На сесію взагалі не винесли скандальне питання щодо зарахування пайової участі для забудовника Карплюка у зв’язку із проведеними роботами на площі Героїв Майдану.

Як відомо, на комісії це питання проголосували, хоча перед виборами екс-регіонал Федорук в інтерв’ю загальнонаціональним ЗМІ переконував, що площа Героїв Майдану зроблена без залучення бюджетних коштів.

Варто зазначити, що на цьому скандальному засіданні був присутній заступник прокурора Ірпеня Ільяс Рамазанов.

Правоохоронець на загал подякував журналістам та активістам за їхню активну діяльність в регіоні. Зокрема, наголосив на важливості висвітлення незаконних дій влади, про які регулярно пише “Громада Приірпіння”.

“Завдяки активістам ми дізналися про так зване Бучанське межигір’я. За підтримки громади виграли першу інстанцію,” – наголосив прокурор.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539