Влада Бучі відмовилася від школи заради квартир

1

“Київміськбуд”, якому погодили будівництво кварталу висоток в Бучі, мав би розпочати будівництво школи ще 2006-го року.

Тобто станом на 2015-й рік її мали б давно відкрити для громади міста, яка потерпає від переповнених шкіл через те, що йде інтенсивне будівництво висоток без розвитку інфраструктури міста.

Про те, що це було першочерговим питанням, свідчить договір, який редакції “Громади Приірпіння” надав активіст Сергій Лисенко.

Разом із школою мали б збудувати і садок, і медзаклад, і паркінг.

Безымянный

І от тепер, завдяки активістам Бучі, редакція отримала інший договір, який доводить: влада Бучі сама відмовилася від такого значущого розвитку інфраструктури.

Це сталося 2009-го року, коли будівництво було в розпалі. Тоді Бучанська міська рада та “Київміськбуд” неочікувано для інвесторів змінюють чергу проектування та будівництва.

Таким чином, зловживаючи своїми повноваженнями та діючи всупереч інтересів громади, міський голова Анатолій Федорук погодив одноосібне рішення про перенесення строків будівництва школи. Документ доводить, будівництво школи перенесли з першої аж у п’яту чергу, що суттєво погіршило умови для громади й покращило умови для забудовника.

Безымянный

Після зміни черговості  продовжується будівництво багатоповерхових будинків і починається будівництво дитячого садочку.

12 березня 2011 року вступає в дію закон про регулювання містобудівної діяльності, згідно якого забудовники мають сплачувати в бюджет міста певний відсоток від вартості збудованого житла.

На той час договір № 39 був чинним і мав би бути виконаний належним чином. Тобто школа мала б бути збудована. Договір з “Київміськбудом” не переукладався і його умови більше не змінювалися.

Тепер мер міста Буча Анатолій Федорук переконує громаду, що йому довелося привести договір у відповідність до чинного законодавства. Нібито саме через зміну законодавства громада Бучі не отримала обіцяну забудовником школу.

Але нещодавно одне з джерел сайту  “Громади Пиірпіння” в Бучанській раді повідомило сенсаційну новину:

Договір з “Київміськбудом” чиновники Бучанської ради дійсно переуклали, але це сталося майже через півтора роки після того, як новий закон вступив у силу. І переукладання договору мало інші причини.

Так у  липні 2012-го року виконком Бучанської міської ради укладає з “Київміськбудом” додаткову угоду – № 3. До слова, цю угоду старанно приховували в раді і не надавали ні активістам, ні нардепу Ярославу Москаленку, який, за проханням громади Бучі, опікується питанням школи в Бучі.

Згідно цієї угоди, влада Бучі добровільно відмовляється від школи, паркінгу, поліклініки та лікарні!

Натомість вони отримують від забудовника 6 квартир на суму 2 663 820,00 грн в будинку № 14 по вул. Нове Шосе, там, де отримала й приватизувала квартиру заступниця Федорука з гуманітарних питань Лариса Матюшенко та нежитлові приміщення на суму 2 099 520,00 грн у житловому будинку № 4 по вул. Богдана Хмельницького.

Безымянный

 

Безымянный

За інформаією джерела в Бучанській раді, Федорук, намагаючись уникнути відповідальності за вчинені дії, які шкодили громаді, доручив підписати цю угоду неугодному заступнику Геннадію Дмитренку, від якого згодом планомірно позбувся, за допомогою скандальновідомого Івана Лисенка.

Інформацію про укладання додаткової угоди підтвердили й в “Київміськбуді”. У листі-відповіді вони вказали, що Бучанська рада добровільно відмовилася від школи на певних умовах.

Безымянный

Юрист та інвестор одного з будинків “Київміськбуду” Сергій Лисенко вважає, що влада Бучі перевищила свої службові повноваження й має нести кримінальну відповідальність:

“Вважаю, що в підписанні  Геннадієм Дмитренком угоди № 3 наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 КК України, а саме: зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам”.

“Враховуючи, що наслідки спричинені підписанням додаткової угоди тяжкі, то відповідальність має настати за ч. 2 цієї статті, яка передбачає відповідальність у вигляді позбалення волі строком від 3 до 6 років. Таким чином, розпочате за моєю заявою кримінальне провадження, відкрите дуже вчасно, адже виключно слідчим шляхом можна встановити ступінь вини кожного з учасників цієї оборудки та притягнути до встановленої законом відповідальності”, – додає Лисенко.

Нагадаємо, що після резонансних колонок на сайті “Громади Пріирпіння” місцева влада Бучі про людське око заходилась організовувавти так звані “круглі столи”. А тим часом в одній із шкіл Бучі діти навчаються вже у три зміни.

1 Comment

  1. Iryna Vlashchyk 11 Квітня 2015 at 23:28

    Дуже шкода, що ти Сергію забуваєш, хто і коли почав першим розвивати питання школи, отримував перші документи і поділився першими назбираними документами у цьому напрямку… Коли ми спільно з Анею та Олею працювали у цьому напрямку (писали звернення, запити і по вечорах влітку збирали підписи під зверненнями, піднімали болюче питання на сесіях!) – ти спав і не один рік! Шкода, що я помилилась і вибрала тебе та поділилась усіма напрацюваннями! А зараз ти пишеш і піаришся за допомогою якогось адвокатського об`єднання, зауважуючи що ти “провів власне антикорупційне розслідування…”, аж бридко читати. А де слова, що ти працював не один, і не один відсилав запити… Ти йдеш по трупах і переступаєш межу людської гідності! Таких людей навіть і не варто зустрічати на своєму життєвому шляху!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539