Тарифи: Мамчич назвав Чернікова балаболкою

0

Депутатів Коцюбинської ради традиційно зібрали в авральному порядку.

“У 16:00 вчора навіть на сайті ще не було інформації,” – знизує плечима депутат Ігор Рожанський.

Проектів рішень ніхто з депутатів на власні очі не бачив. Головно на сесії мали б розглядати податкові питання, але, як виявилось, навіть профільна комісія їх не мала змоги вивчити як слід.

“Ми зідзвонювались телефоном. Мене не було в селищі,” – пояснює голова бюджетної комісії Галина Настенко, як готувались питання до розгляду.

Станом на 10:00 сесійна зала була майже порожня.

Безымянный

Поки чекали кворуму, депутати згадали, що наприкінці року сформували нову тимчасову комісію на чолі з Сергієм Черніковим, яка мала б розібратись у тарифах на опалення.

Ці нові тарифи депутати відхилили. До зали зайшов член тимчасової комісії депутат Микола Мамчич. Саме у нього запитали, які успіхи вже є за місяць інтенсивної роботи над вивченням тарифів:

“Не знаю. Спитайте у цього… у голови комісії… У Чернікова. Черніков не збирає комісію. Треба його спитать. Ми йому дважди напомінали. Він відмовився.”

Далі Мамчич відмахнувся і сміючись дав характеристику голові новоствореної комісії:

“То балаболка!”

Депутат Мамчич припускає, що у питанні “Мастер-Енерго” Черніков має свій інтерес. Як раніше повідомляли джерела “Громади Приірпіння”, саме Чернікову обіцяли у новоствореному спільному підприємстві керівну посаду.

Голова тимчасової комісії Черніков заходить у залу, але, зачувши питання про тарифи, відвертається:

“На этот вопрос я отвичать не собираюсь”.

За ініціативою депутатки Ірини Федорів питання про звіт тимчасової комісії Чернікова внесли в порядок денний, аби місцеві урядники таки почули, що зроблено.

З трибуни Черніков виступати не захотів. Розповідав із місця про свою роботу з порушенням регламенту – недержавною мовою:

Безымянный

“Вот эти празники, которые были… Его нету на месте (керівника Мастер-Енерго”– прим. ред.) Толком поговорить я не смог. Но я Вам скажу первое: он намерен обложить совет за неустановленные терифы…”

Депутатів цікавило, чим же ‘обкладуть’ селищну раду.

“Матом?” – пролунала одна з реплік і зал засміявся.

“Вопрос простой моя позиция простая. Поэтому нужно просто договориться. Я считаю, что это возможно. 16 градусов положено минимально. Сейчас установять и все. И будете мерзнуть! И не надо расказывать.  Ему надо экономить газ и все остальное,” – розповідає своє бачення ситуації Черніков.

Мамчич наголосив на тому, що комісія не працювала і Черніков її жодного разу не збирав.

“А зачем собирать?” – відверто дивується Черніков.

“Та врешті-решт дадуть мені сказати?” – обурюється Мамчич, що його перебиває член регламентної комісії Черніков.

“Ну, давай” – знезійшов до того, щоб послухати літнього колегу депутат Черніков.

“Комісія не працювала і не збиралась. І не стоїть питання, щоб покарати. Питання в тому, щоб перевірити документи. Може, там все правильно. Тоді треба потиснути директору генеральному руку. Цього не було зроблено. То про що взагалі мова?” – дивується Мамчич.

“З цієї комісії толку не буде. Якщо документи розглядає Ваш заступник Пушанко, то всі, хто бажає з депутатів може підключитись до цього питання,” – додає Мамчич.

Ковтач розкритикував ідею про те, що комісія не потрібна і наголосив на тому, що це не залежить від бажання членів комісії чи голови тимчасової комісії, бо їх обрала рада і в них є чіткі задачі для виконання:

“Для чого тоді на минулій сесії ми підняли руки і створили свою комісію? Хочу – не хочу! Так не буває! Створили комісію? Працюйте! Є в нас регламент. Повинен бути звіт комісії… Залучайте Петра Павловича, юристів, економіста. І на наступну сесію, будь ласка.  Оце буде правильно і тобі ми будемо вважати роботу комісії завершеною.”

Слова про те, що в “Мастер-Енерго” нікого не було для вирішення цих проблем і обурили, і здивували екс-очільника УЖКГ “Біличі” – чинного заступника селищного голови Петра Пушанка:

“Щодо того, що “Мастер-Енерго” не працює. Ми надаємо запити, щоб отримати потрібну нам інформацію. Останню інформацію ми отримали два дні назад з розрахунками додатковими. Перевіряємо їх. Чому Ви цього не знаєте, я цього не знаю.”

Черніков, у якого вдома автономне опалення, на такі дії реагував скептично:

“И какой результат?”

А такі вже слова обурили Ковтача:

“Ви як голова комісії питаєте, який результат роботи? Це людина, яка в першу чергу має знати”.

Депутатка Федорів до Чернікова наприкінці дискусії мала лише одне питання:

“Пан Черніков нам може розповісти: над чим він працює?”

Відповіді від Чернікова не було, зате замість нього відповів інший депутат – Костянтин Коваленко, який півтора роки очолював тимчасову комісію й разом із Черніковим грав на руку “Мастер-Енерго”.

“Він працював над собою!” – вигукнув голова регламентної комісії Коваленко з місця.

Така відповідь розсмішила депутатів.

Черніков, який завжди позиціонував себе як юрист, наголосив, що паперова робота не для нього.

(Нагадаємо, ще у 2013-му році Черніков, якого депутати обрали головою тимчасової комісії, обіцяв 30 квартир для селища від “Аверс-Сіті”.)

Депутати вирішили не закривати сесію й наступної п’ятниці зібратися й розглянути напрацювання і Пушанка, і комісії.

Тим часом заступник селищного голови Пушанко повідомив, що на будинку з даховою котельнею по вул. Лісова 20 а вже поставили лічильник, але ще не запустили.

Найближчим часом з представниками “Мастер-Енерго” мають вирішити питання запуску лічильників по вул. Меблева 11б та Лісова 20а.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539