Гаврилюк дерибанникам: я б розстрілював

5

На апеляцію щодо Бучанського межигір’я до столиці приїхало з півсоті мешканців Приірпіння. Вони вирішили підтримати прокуратуру, яка виступає  у суді проти Бучанської міської ради та новоспеченого власника лісу – діда екс-нардепа комуніста Ігоря Калєтніка.

Місцева влада та адвокат дерибанника завляли в унісон низку клопотаннь. Захист вимагав зупинити позов, оскільки за 12 років прокуратура так і не скасувала рішення Бучанської міської ради про переведення лісу під забудову.

“Переконаний, що вони умисно хочуть дотягти цю справу до затверждення Бучею генплану. Тоді, після його прийняття, з землями лісового фонду буде правова колізія і Федорук і Ко узаконять весь свій дерибан”, – переконаний активіст Віктор Бархоленко.

Судді двічі виходили в нарадчу кімнату і зрештою всі клопотання відхилили.

Люди обурювалися, зачувши від представників Бучанскьої міської ради слова про те, що дід нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка законно придбав ці ділянки законно.

“Я неодноразово казала, що з заявою на ім’я Федорука щодо отримання землі не зверталася, державного акту на руки не отримувала і не продавала. Я взагалі не знала, що на мене щось було оформлено. Я хочу спитати в Киргана, який стверджує, що він доброчесний набувач, де мої гроші за землю?” – Питає Надія, так звана підставна, на яку без її відома оформили ділянку в Бучі.

Адвокат відповідача не знайшов, що їй відповісти й промовчав.

Аналогічні питання задавала бучанка Тамара Сорока. Але відповіді теж не отримала.

На суді було двоє представників від Кабміну, які виступали також проти дерибану, бо саме Кабмін надає дозвіл на переведення лісу під житлову забудову.

Відповідачі у свою чергу акцентували увагу на тому. що подібна справа розглядалася у 2004-му році. І тоді Ірпінський суд залишив рішення Ірпінської та Бучанської рад про переведення земель лісового фонду до категорії громадської та жилової забудови без змін.

Чому тоді прокуратура програла узявся пояснити екс-депутат та активіст Віктор Бархоленко:

Безымянный

“Попередній склад прокуратури звернувся з позовом до суду лише через 2 роки після прийняття цього злочин рішення. І лише після того, коли громада почала масово виступати проти дерибану землі й знищення лісового фонду. Я єдиний з присутніх на цьому судовому засіданні, хто в 2004 році був в Ірпені на тому судов засіданні. І тоді ще заявляв клопотання, щоб нас долучили до цієї справи третьою особою на стороні прокуратури, як представники громади Бучі та Ірпеня. Але прокуратура не підтримала це клопотання і суд його не задовольнив.”

“Також я зазначив, що прокуратура в 2004 році, подавши позов дро суду не надала жодного доказу щодо статусу лісового фонду нашого регіону. В цьому немає нічого дивного, так як ці прокурори, такі як тогочасний прокурор Ірпеня Павло Оніщенко, його заступник Тарас Мізерний, який представлчявм інтереси держави в суді і сам суддя Савченко отримали земельні ділянки в межах земель, які були предметом спору в суді. Тобто в даному випадку вони керувалися не інтересами держави, а своїми шкурними”, – резюмує Бархоленко.

А ось і маєток тогочасного прокурора Оніщенка, про який вже писав Володимир Паламарчук.

Та рішення про виділення ділянки помічнику прокурора Мізерному.

Зі слів активістів, теперішній позов від прокуратури відрізняється від попереднього і до справи залучили не лише громадян, а й представників Кабміну. Прокуратуру Ірпеня у суді представляв Іван Дутчин, а прокуратуру області Андрій Сивець.

Безымянный

Працівник Ірпінської прокуратури Іван Дутчин наголошує на тому, що нових матеріалв по справі ні представники бучанської міської ради, ні представники Василя Киргана – діда екс-нардепа комуніста –  не надали:

“Як я казав раніше, Бучанська рада не спрстувала доводи прокуратури та суду першої інстанції, що дані земельні ділянки не були лісом. По друге, вони не довели, що вказана земельна ділянка, площею близько 15-ти га в установленому законом порядку знаходилася в межах селища Буча у 2002 році, по-третє, навіть в подальшому, якщо в 2004 році ці землі були внесені в межі селища, вони залишились лісом. Тобто в державній власності. Жодних рішень органів дерджавної влади про передачу спірних земель до комунальної власності міста не приймалося. Вони суду жодного документу не надали”.

За відстуністю нової аргументації, представниця Бучанської міської Галина Баланюк ради вирішила перевести питання у політичне русло й звинуватив суддю першої інстанції Андрія Микуліна, який скасував дерибан для Калєтника, в тому, що під час передвиборчої кампанії в Ірпені, в якій брав участь його батько, він прийняв рішення задля його піару.

Політичну складову Баланюк побачила і в появі народного депутата Михайла Гаврилюка:

“Це політична справа, ось дивіться, на суд з’явився депутат Верховної ради козак Михайло!”

Але цю репліку ніхто не відреагував.

Вже на виході з суду представниця Бучанскьої ради запопадливо запропонувала Гаврилюкові поговорити про ситуацію,що склалася.

“А прийде судний час і, як сказано в Бібілії, і каждий грішник відповість за свої гріхи. Не забувайте,що все тайне воно стає деколи і явним… Всі притянуться… Вас би відправити на передову, щоб ви побачили, як наші воїни воюють і спитатися, за що вони воюють? Їм ніхто нічого не виділяє і вони воюють за справедливість, за правду,” – наголошує Гаврилюк.

“Та не хочу я з Вами спілкуватись, якщо сказати по-чесному. Ідіть займайтесь своїми ділами, я Вам кажу. Вам хто заплатив, за того ви гавкаєте, розумієте?  За що була ця кров вся пролита? Щоб хтось отут отдєльно збагачувався? Ну я не хочу з Вами говорити,” – поклавши руку на серце сказав нардеп.

Гаврилюк наголосив, що його метод боротьби з дерибанниками народного майна у такий час єдиний – поставити до стінки та розстріляти.

Суд після дебатів оголосив перерву у засідання до 6 лютого. Всіх охочих подивитися, як вершиться правосуддя, запрошують на 11:00.

Варто зазнчити, що в ході процесу стало відомо, що Кирган заявив ще один позов до Ірпінського міського суду – про визнання права власності на земельну ділянку за Василем Кирганом.

Джерела редакції в правоохоронних органах вбачають в таких діях Киргана пошуки схем, які б допомогли комуністам залишити цю ділянку собі.

5 коментарів

  1. Громада м.Ірпінь 30 Січня 2015 at 15:06

    Руки прочь от судьи Микулина. Это порядочный судья. Да, у него были промахи. С тем же Денисенком, но он осознал свои ошибки и сейчас полностью на стороне Громады. Что касается апелляции, то там сейчас крутятся серьезные деньги. Что из этого выйдет скоро узнаем. Но главное это то, что люди сейчас прекрасно понимают что за всем ЭТИМ стоит Федорук. Все происходило под его чутким руководством. Если он думает что Громада спит так он сильно ошибается. Очень скоро наступит время 3 Майдана(кровавого). И все кто был пособником Семьи Януковича и работал не в интересах Громады будут убегать за границу. Ибо НЕТ и НЕ БУДЕТ им места среди Громады. Как и Янукович потерял свое Межигорье так и все депутаты Бучи и Ирпеня вместе с мэрами ПОТЕРЯЮТ ВСЕ незаконно приобретенное за время правления Донецких. Не люстрация, а скорее КАСТРАЦИЯ ждет ВСЕХ дерибанщиков Приирпенья.

    • Grey 1 Лютого 2015 at 03:10

      А шо это за громада м.Ирпинь такая комментирует? Какая-то фальшивка. Громада Ирпеня знает, что все судьи коррумпированы. Без исключения. Просто используют ситуацию в целях пиара. Если у судьи были промахи, то его нужно люстрировать, а не отмазывать.

  2. Євген 1 Лютого 2015 at 10:22

    А чому б Гаврилюку не розпочати із свого куратора О. Присяжнюка (нардеп від Народного Фронту) та його батька А. Присяжнюка (голова Київської облдержадміністрації 2010-2014) – фактичного керівника Київської області сьогодні, повіреного у справах Ю. Бойка (Опозиційний блок) на Київщині?

  3. Мидин Сергей, “Специальная комиссия по вопросам противодействия коррупции” 1 Лютого 2015 at 11:07

    Все судьи, что работали при режиме Януковича коррумпированы на 100%, а если и были честные люди, то работать на своих должностях им было не легко! Все кто остался на своих должностях после свержения режима Януковича должны либо написать заявление об уходе добровольно, либо быть подвергнуты люстрации. Если судья Микулин честный, пусть создаст общественную организацию и борется к коррупцией, а не изображает из себя раскаявшегося грешника, который все понял, осознал и хочет добра себе и людям!

  4. Розсудливий 7 Березня 2015 at 15:16

    Шановні! Андрій Вікторович Микулін дійсно порядна людина, але як суддя він також має серйозні промахи і має їх виправляти віставкою. Під батьківським крилом достатньо вже просидів. Треба переждати можливо і відпустять люди і боженька гріхи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539