Війна в Facebook: влада за свавілля, громада за демократію

1

Після поширення в Facebook авторської колонки Олени Жежери про перемогу прокуратури в суді в справі Бучанське межигір’я, в одній з груп почалося обговорення такого знакового для громади рішення.

До дискусії активно долучився секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк.

Він не просто вирішив висловитися щодо рішення суду, яке вважає непринятним і таким, що нібито йде в розріз з інтересами громади, а почав ображати учасників дискусії.


Олексюк

У діалозі з громадою секретар Бучанської міської ради, для якого ця ж громада є роботодавцем, слів не добирав й розповів громаді про нову програму запровадження медреформи у Бучі – “інакомисліє” бучанців, з слів екс-“регіонала” Олексюка, лікуватимуть згодом примусово.

хвора

Коли суперечка між представником влади та громадою дійшла до ескалації конфлікту, до групи “Буча – живемо по закону” попросився міський голова екс-“регіонал” Анатолій Федорук, який добровільно з неї вийшов.

Це сталося близько 23-ї години.

Федорук хоче в групу

Але так як Федорук вже був членом цієї групи і учасники не чули від нього конструктиву і розцінювали пости як мерський популізм, адміністратори вирішили запитати в членів групи, чи хочуть ті, щоб Федорука знову долучили, бо першого разу Федорук витримав тут лише 2 тижні і самовидалився.

Варто зауважити, що за тиждень до того низку активістів видалили з 3-х офіційних груп Бучанської ради.

“Це сталось після того, як ми почали постити новину “Громади Приірпіння” про те, що влада відмовилась від школи на користь квартир, які сама собі ж і роздала. Я переконаний, що це було за вказівкою Федорука. Спершу видалили з тих груп посилання на цю публікацію. А далі почали видаляти нас одного за одним. Деякі члени цих офіційних груп залишили її самі після того, як нас видалили на знак солідарності,” – розповідає активіст Сергій Лисенко, який активно займається вивченням питанням побудови школи.

Спершу активістів видалили з групи “Освіта Бучі”. Тут постили публікацю для тих, хто цікавиться проблемами освіти в Бучі.

освыта Бучы

Після видалення в групі “Освіта Бучі” активісти вирішили зробити копію такого ж посту в іншій провладній групі – “Бучанська міська рада”. Але ситуація з видаленням повторилась і тут.

Група Бучанська рада

Окрім того, що видалили, активістів назвали ще й тролями.

У групі “Бучанська міська рада”, яку модерує голова Бучанського осередку “Нових облич” екс-зек Іван Лисенко, видалили статтю про школу й розмістили ось  такий пост.

 

Лисенко, оновлений

Журналіст Роман Кабачій, як і деякі нші члени групи, розцінили це як цензуру. Кабачій на знак протесту залишив групу за власним бажанням.

Статтю про школу також видалили й з Офіційної сторінки Бучанської міської ради. А разом з статтею видалили й тих коментаторів, чия думка не співпадає з думкою влади.

офіц сторінка - видалення з групи

 

Лайкнув цей пост зокрема і екс-“регіонал” Дмитро Гапченко – один з тих, хто працівникам Бучанської міської ради розробляв настанови, як поводитися в соцмережах і що лайкати.

Напротивагу владі учасники групи “Буча- живемо по закону” вирішили піти демократичним шляхом і поставили питання про поновлення Федорука в групі на голосування, оскільки Федорук сам не так давно залишив цю групу.

 

демократія

Наступного дня в групі запустили голосування з цього приводу.

голосування

 

І ось на стадії розпалу голосування Анатолій Федорук вирішив прибрати запит на долучення до групи “Буча – живемо по закону”. Попри те, що більшість за те, щоб він приєднався і брав участь у дискурсі.

Але позиція місцевої влади Бучі щодо перемоги прокуратури і громади в суді у справі про Бучанського межигір’я та переведення 890 га лісу під забудову з’явилась на офіційному сайті ради.

Безымянный

Ті, хто не могли виділити тимчасове житло бучанцям-погорільцям, а спокійно виділяли наділи працівникам Апарату ВРУ та нардепам тепер переконують громаду, що перемога в суді поставила під питання існування всього міста Буча.

“Звісно, що їм тепер казати, якщо дерибанили щороку і це все доведеться повертати. Раніше з прокуратурою домовлялись, що прокуратура подаватиме до суду для годиться. От справи й програвались в усіх інстанціях. Як просили люди ділянки – то ділянок нібито не могли дати, бо нема генплану. А тапер він, як вияивлось, є,” – зауважує активіст та екс-депутат Ірпінської ради Віктор Бархоленко.

“А тепер їм треба збурити громаду, мовляв, горе-активісти перемогли і тепер ми всі в небезпеці. Проблеми в основному виникнуть у спекулянтів тіньового ринку землі, а не в простих мешканців Бучі, – всі вони представники місцевої влади,” – резюмує Бархоленко.

1 Comment

  1. Живем по “законам” 10 Лютого 2015 at 16:38

    Общество живет по Законам- это ФАКТ. А вот Федорукско-Карплюковская ОПГ жить по Законам НЕ ХОЧЕТ. Они делают свои псевдопроекты чтобы обратить на себя внимание. Мол вон я парк построил в Буче, дорожки сделал и тд. А сам под эту марку украл сотни гектар НАШЕЙ ЗЕМЛИ. И продолжают они красть. Они такие же как Янукович и Азаров. Карплюк и Федорук – это не команда патриотов, это люди старой корупционной системы. А мы с этой системой БУДЕМ бороться. Слава Украине. Слава Киборгам!!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539