Для чого Федоруку заступниця-“регіоналка” Ященко?

0

Депутати Бучанської ради таки підтримали креатуру екс-“регіонала” Анатолія Федорука і затвердили Ніну Ященко як нову заступницю міського голови.

“Це місце було вакантним два останні роки. І ось як вони проштовхнули це призначення. Заступник міського голови Бучі Василь Олексюк, який знаний тим, що замість роботи сидить постійно у соцмережах і строчить громаді образливі коментарі, оголосив таку пропозицію на засіданні комісії з містобудування.

При чому це питання озвучили лише на цій комісії,” – розповідає бучанка Ірина Влащук, яка відвідує засідання комісій.

“Тут треба нагадати, як взагалі проходить заміщення вакантних посад. До інспектора з благоустрою висувались якось ось такі вимоги: вища профільна освіта, стаж роботи на відповідній державній посаді не маше року, або в аналогічних недержавних сферах – не менше двох років. Знання Конституції та законів, діловодства, досконале володіння державною мовою тощо. Конкурсний відбір тривав у  два тури, а переміг депутат Андрій Чечило, який у раді провів вже не одну каденцію. А для Ященко взагалі відбулося “безконкурсне призначення”, – розповідає Влащук.

Громаду екс-“регіоналка” Ященко запевнила, що під люстрацію не підпадає:

“Ну, звичайно! Звичайно! Я проходжу люстрацію, як і всі. Два місяці тому назад написана заява і звийчано перевірка. На сайті опубліковані мої дані… Але, якщо ви маєте на увазі, чи підпадаю я під заборону, то – ні! ”

Ірина Влащук поставила питання міському голові, чому саме зараз під час такої сутужної економічної ситуації вводиться у штат ще одна людина.

“Перший заступник в особі Ніни Вікторівни зуміє налагодити системну роботу по напрямку, за який вона буде відповідати… налагодження діалогу з громадськими організаціями. Те, що близьке було на попередньому місці роботи для Ніни Вікторівни… Для того, щоб робота Бучанської ради була максимально відкритою й прозорою,” – переконує Федорук.

Після такої агітації майже всі депутати, за винятком 6-ти, які утримались, проголосували за екс-“регіоналку”. Представники громади, що були на сесії вигукували “Ганьба!”

“З сесії і Федорук, і Ященко поквапились піти геть. Вони не залишились на обіцяну прес-конференцію,” – розповідає активіст – Володимир Гусак.

Нагадаємо, що прізвище Ященко фігурує у списках осіб, що підпадають під люстрацію. Зокрема їй закидають участь у передвиборчих семах, коли реєстрували клон партії “Батьківщина” на Київщині.

Яценко

“Громада Приірпіння” вирішила поцікавитись, чим у перші дні своєї роботи відзначилась Ященко, яку так лобіював міський голова.

“Ященко вся в роботі. Це ж перший заступник у Федорука, який читає закони та… вміло їх обходить. А якщо відверто, – Ященко це посилення команди Федорука. Питання, чи надовго її вистачить, аби навести лад у “бардаку”, який створили? Це не просто,” – ділиться своїми спостереженями джерело редакції в міській раді.

“Зараз сили Ященко кинуті на те, щоб фактично відмазати Федорука від кримінальної відповідальності.Причому розгрібати їй зараз доводиться “схеми”, які свого часу допоміг втілити начальник юридичного відділу БМР Ігор Бартків,” – резюмує джерело.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539