Бучанка прибігла 5-ю в “Одеській сотці”

0

Наталія Шевчук взяла участь у 100-кілометровому забігу.

Захід відбувся в Одесі.

Спортсмени бігли маршрутом, де у часи другої світової війни проходила оборонна лінія Одеси.

“Від друзів дізналася про забіг і вирішила випробувати сили. Кілька місяців готувалася. По кілька годин бігала на бучанському стадіоні”, – розповідає Шевчук.

На дистанцію вийшло понад 300 учасників. Менше третини з них жінки.

Забіг почався о 10:30 в суботу й тривав рівно добу.

1

Наталія Шевчук добігла дистанцію о 3:47 ранку. Фінішувала 5-тою з-поміж жінок. Це при тому, що з півсотні змагунок взагалі вибули з дистанції. 100 кілометрів бучанка пробігла за 17 годин і 17 хвилин.

1

“Знайомий, якій зійшов на 70-му кілометрі телефонує й питає, чи я знайшла, де буду ночувати. Посміялися. Я кажу, добігти б до ранку”, – розповідає бучанка.

Маршрут проходив через населені пункти. На додачу до 100 км ще пробігли 6 км містом.

1

Через кожні 10 кілометрів розміщувалися контрольні пункти. Там можна було відпочити, поїсти.

1

Волонтери у таких пунктах перпочинку розтирали ноги.

“Після 92 км було дуже важко і кожен кілометр здавався нескінченним. Але думки сходити з дистанції навіть не виникало. Особливо, коли тебе хтось обганяє – хочетсь обігнати всіх. Десь на 95-му я обігнала 2-х жінок, потім мене наздогнав чоловік і каже, що дівчата дуже злі. Хочуть наздогнати. Це дало неабиякої сили”, – розповідає про те, що мотивувало бігти останні кілометри Шевчук.

Кожному учаснику, хто подолав відстань за 24 години вручили диплом та сертифікати на придбання товарів у спортивному магазині та півгодини безкоштовного каякінгу.

1

“Я ледве з потяга дійшла до метро. Три дні не могла ходити, але тепер відновилась і їжджу на роботу на велосипеді на Академмістечко. Я там викладаю у 200-й школі. Своїм вихованцям навіть не казала, що брала участь у марафоні. За освітою я – географ, але зараз працюю педагогом-організатором,” – розповідає бучанка “Громаді Приірпіння”.

Безымянный

У 2010-му році від Бучі у аналогічному заході бігла Марина Ткаченко.

Вона подолала відстань у 100 км за 16 годин 50 хвилин і також прийшла до фінішу 5-ю.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539