Москаленко потрапив у список кнопкодавів

0

Громадський рух ЧЕСНО оприлюнив список кнопкодавів парламенту. У новому скликанні нардеп-мажоритарник від Бучі екс-“регіонал” Ярослав Москаленко став 20-м кнопкодавом, якого помітили журналісти.

“Була велика ймовірність кнопкодавства, бо біля цієї пари депутатів були вільні місця з активованими табло. Картки на порожніх місцях депутатів були вставлені,” – розповідає Анна Грабарська, парламентський кореспондент Руху ЧЕСНО, яка відзняла цей випадок на відео.

“У такому випадку треба відслідковувати ситуацію. І як виявилось – не дарма,” – додає грабарська.

Провідний аналітик громадського руху ЧЕСНО Павло Миронов розповідає, на якому законопроекті Москаленко порушив принцип персонального голосування:

“Законопроект № 1137, поданий позафракційним нардепом Сергієм Міщенком, вносив правки до єдиної статті адміністративного кодексу. За словами його авторів, він допоможе забезпечити покарання осіб, які незаконно використовують спецсигнали на дорозі, і зараз часто уникають покарання через недосконалість законодавства. Закон зібрав 232 голоси “За” і був ухвалений за основу.”

Редакція “Громади Приірпіння” очікує на коментарі народного депутата.

У тексті присяги депутата, яку виголошували усі народні обранці на першій сесії, коли набувають повноваження є такі слова:

“Присягаю додержуватися Конституції України…”

Загалом у списку кнопкодавів 21 депутат. Коли рішення, ухвалюють таким чином в парламенті, то їх можуть оскаржуватись в Європейському суді, саме через неперсональне голосування.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539