За слова Федорука відповідатиме вся Бучанська рада?

0

7 травня відбулося чергове судове засідання у справі щодо неправдивих висловлювань міського голови екс-“регіонала”Анатолія Федорука на адресу журналістки Олени Жежери.

Попереднє засідання в цій справі, яке відбулося 24 квітня, перенесли у зв’язку з тим, що Федорук засумнівався, що Жежера під час його звіту дійсно працювала на СТБ і що її не звільнили “за брехню”.

Він подав до суду клопотання з 6-ти пунктів, з яких суддя Кухленко задовільнив лише перші два.

А саме, надати інформацію про трудові відносини Жежери та телеканалу СТБ станом на 28 лютого та на сьогоднішній день та копію наказу, згідно якого Жежеру було прийнято на роботу.

Підтримати журналістку на засідання прийшли друзі та колеги.

zal

У четвер на судовому засіданні Жежера задовольнила клопотання Федорука й надала документи, які засвідчують, що станом на 28 лютого журналістка Олена Жежера дійсно працювала на СТБ. Це при тому, що після інциденту ці ж документи були розміщені і на сайті “Громади Приірпіння” і в соцмережі.

“Я ще раз наголошую, що у свій вихідний я була присутня на звіті міського голови як член територіальної громади. У мене не було офіційного редакційного завдання від мого роботодавця. Були питання щодо роботи міського голови і я їх озвучила. Те, що міський голова поводився некоректно, поширював інформацію, яка не відповідала дійсності і не може тепер це визнати, офіційно вибачитись, – це ще один доказ того, як він ставиться до членів територіальної громади. І якщо я ще за себе можу постояти, то що казати про простих людей, з якими міський голова може собі дозволити так поводитись,” – каже журналістка Олена Жежера.

Жежера надала довідку за підписом заступника Голови Правління телеканалу про те, що вона звільнилась з телеканалу СТБ через стан здоров’я.

Варто зауважити, що телеканал СТБ наголосив на тому, що за період роботи на телеканалі Олена Жежера не порушувала трудової дисципліни, не мала скарг та стягнень.

nakaz

Після надання таких документів у залі суду представник екс-“регоінала” Анатолія Федорука наголосив, що відповідати за слова міського голови має не він сам, а установа, в якій працює міський голова. Тобто  – вся Бучанська міська рада.

Засідання перенесли на 19 травня у зв’язку з тим, що вирішили залучити до справи в якості співвідповідача Бучанську міську раду.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539