Гуменюка посмертно нагородили орденом “Народний Герой України”

0

Це народна нагорода, яку заснували волонтери. Срібло для виготовлення орденів у вигляді тризубів збирали люди з 16 країн світу. Боксер-олімпієць Вячеслав Узелков передав волонтерам для цього свою срібну медаль.

З поміж перших великчних патріотів України, кого удостоїли нагороди, став посмертно коцюбинчанин Олександр Гуменюк. Засновник батальфону “Київська Русь” загинув під Дебальцево, захищаючи Вітчизну.  Орден у четвер отримала його дружина Олена Гуменюк, в якої залишилось 3 осиротілих сини.

“Я шаную пам’ять свого чоловіка, який віддав життя за нас, за те, щоб ми жили у європейській державі, де захищають права людини. Коли я приїхала назад до селища,то почула, що у нас відбувалосьна сесії. Тітушки, беззахисні мешканці територіальної громади, крики ганьба і зрада депутатів,” – обурюється Олена Гуменюк.

“Знайте, що Домбрвоський, коли люстрував Скаржинського, пішов на фронт, як і мій чоловік та інші гідні сини громади. Люди гинули не для того, щоб такі бізнесмени, як Карплюк, прийшли і під крики ганьба до нас, згвалтували волю громади, кудись нас приєднували без нашої волі і обговорення. Кращі сини захищають кордон країни у той час, коли міліція бездіє, коли простих громадян, жінок, пресують тітушки і депутати. Де прокуратура? Де міліція? Це так ганебно, що бракує слів,” – резюмує Гуменюк.

Вдова комбата, поки політики ділять портфелі, території та сфери впливу, їздить на передову, де йде війна і триває боротьба за кордон держави, з волонтерською допомогою для військових.

44

Мешканці з буднку, де живуть Гуменюки, обурені тим, що з моменту його смерті пройшов майже рік, але попри вимогу громади провести обговорення щодо переіменування частини вулиці на честь загиблого, ніхто громадян не опитав.

“О! Як проводити свої ганебні збори під будинками і потім малювати протоколи, то вони, екс-регіонали, скорі. А потім і громаду не пускають. Що за цей час не могли опитати людей, щоб вшанувати пам’ять героя,” – каже Лариса.

“Ганьба такій владі і нашому депутату Салівонову, який не може поставити це питання руба,” – додає жінка.

До слова, у Києві влада провела он-лайн голосування щодо перейменування радянських вулиць.

Нагадаємо, редакція сайту “Громади Приірпіння” проводить опитування на сайті (у блоці праворуч) і просить взяти участь усіх мешканців селища. Наразі маємо такі результати.

Безымянный

 

Наразі майже 40 % респондентів схиляється до того, що всі “комуністичні” вулиці в селищі треба перейменувати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539