Прилипко обіцяв парк: замість парку в Гостомелі – забудова

2

Біля відремонтованого й пафосно відкритого клубу на Баланівці з гучною назвою “Чотири леви”, замість колишнього парку вже встановили будівельний паркан і почали рити котлован під багатоповерхівки.

Представники забудовника повідомили, що тут будуватиме 5 чотириповерхових будинки фізична особа підприємець Анатолій Друзенко. Комплекс називатиметься не менш пафосно, аніж клуб, – “Гостомельські липки”.

На відкритті клубу одіозний депутат Ірпінської ради екс-регіонал Юрій Прилипко, який переховував на своїх складах автомобілі втікача Януковича, пообіцяв громаді, що поряд з клубом він облаштує парк та навіть встановить фонтан.

Окрім того збудує садочок для мешканців цього мікрорайону Гостомеля.

Ці обіцянки були надруковані в газеті, яка постійно пише позитивні статті про депутата Прилипка, – “Зоря Приірпіння”.

Гостомельчани зберегли той випуск газети та надали як доказ журналістам сайту “Громади Приірпіння”.

1

“Я ходила на те відкриття, щоб почути, що вони будуть брехати. Та ж сама пісня – які ми хороші й скільки всього для вас робимо… Буде й садочок, і парк, і фонтан.. Аж смішно. Але були й такі, що вірили”, – розповідає місцева активістка Ганна.

Для того, щоб показати, що депутат з громадою Прилипко заходився танцювати.

1

“Не минуло й місяця як парк – 180 дерев, посажених ще за панських часів, знищили за один день. Ми просили, благали, згадували обіцянки – але нас ніхто не слухав.

1

Почали збирати підписи, щоб нам пояснили, що відбувається в нашому парку, бо нам кажуть, що то вже приватна власність. Як таке може бути, якщо це територія колишнього колгоспу “Бучанського”. Це можуть бути чиїсь паї”, – додає жінка.

1

1Пізніше місцевим стало відомо, що приміщення колишньої контори колгоспу “Бучанського”, в якому, до слова, до цього часу знаходилася початкова школа № 15, де навчалося близько ста дітей цього мікрорайону та територію навколо нього віддали скандально відомій юристці Ларисі Павлюк. Нібито за борги.

“Саме Павлюк свого часу брала участь в дерибані колгоспних земель у Горенці  – тоді вона працювала разом з депутатом облради Леонідом Танцюрою. Разом з Танцюрою та Прилипком вона скуповувала паї і в Гостомелі. Кажуть, що ця земля біля клубу належала саме їй”, – розповідає депутат Гостомельської ради Василь Вознюк.

Відомо, що Лариса Павлюк є ще й помічником народного депутата Мустафи Джемільова, під прикриттям якого вона разом з Прилипком намагалася отримати землю під кооперативи нібито для кримських татар.

Нагадаємо, що навпроти клубу вже ведеться будівництво багатоповерхових будинків в приватному секторі забудовницею Наталею Бойчук, яка проживає за однією адресою з мером Ірпеня Володимиром Кароплюком.

2

Мами, занепокоєні відсутністю соціальної інфраструктури в селищі й початком активної багатоповерхової забудови, прийшли на сесію аби спитати депутатів, коли буде садочок в мікрорайоні й куди подітися дітям, які ходили в школу № 15.

“Розпочалася сесія з питання про будівництво дитячого садочку по вул. Радгоспній біля клубу з левами. Прийшли мами з дітьми, запитали чи буде взагалі будуватися садочок на тому місці, де зараз уже зведений паркан та знищений парк. Величні каштани були вирубані, до речі, комунальним підприємством, яке ці ж депутати селищної ради створили на першому засіданні цієї ж 55-ої сесії за проханням Юрія Прилипка і для Юрія Прилипка, неначебто для будівництва дитячого садочку. Як з’ясувалося на сесії, зі слів Анатолія Кириченка, на будівництво дитячого садочку ще навіть документація не розроблена і не затверджена. Так що почали будувати за парканом на місці зрізаних 180-ти дерев не зрозуміло,” – розповідає, що було на сесії гостомельчанин Олег Ланоченко.

“Гостомпльчанам нічого не пояснили, лише одну із мам назвали “психічно неврівноваженою”. Такий діагноз жінці поставила донька одіозного “благодійника” та місцевого мецената Юрія Прилипка, депутатка селищної ради Надія Прилипко. І ніхто з депутатів не заступився за маму з маленькою дитиною, а лише поглузували і перейшли до вирішення “більш важливих”, на їхню думку, питань. Зрештою, маму вирішили взагалі вигнали із зали, бо вона заважала депутатам працювати. А мама хотіла усього лише одного –  дитячий садочок для свого сина”, – додає Лановенко.

Що стосується земельної ділянки поряд з клубом, Кириченко сказав, що впливати ніяк не може, бо вона в приватній власності.

“На питання активістів, хто саме власник землі, Кириченко сказав, що їх там декілька, серед них Лариса Павлюк та ще одна донька одіозного Прилипка – Ольга Прилипко”, – говорить Лановенко.

Громада Гостомеля просить про допомогу і вимагає заборонити багатоповерхову забудову в приватному секторі.

“На жаль, дерев нам зберегти не вдалося, а тут були прекрасні каштани, липи, акації, але ми проти багатоповерхівок в приватному секторі. Ми готові висадити нові дерева на цьому місці”, – говорить інша місцева активістка Тетяна.

За схржою схемою діє влада Бучі та Ірпеня, де показово відкривають парки, у той час як низка сусідніх зелених зон знищується під багатоповерхівки.

parkan

“Громада Приірпіння” закликає членів територіальної громади надсилати фото та відеодокази знищення зелених зон та писати про проблеми, що хвилюють громаду на електронну скриньку редакції – pigmaliones@gmail.com.

2 коментарі

  1. пп фф 18 Червня 2015 at 00:13

    Олена , а чому наприклад такий одiозний депутат Марчук замiсть того щоб захищати свiй лic , за деребан доречi якого він голосує на сесiях , сьогоднi в Iрпень припхався захищати ліс , нажаль ті люди що там були не знали що то такі самі деребанщики , але Гостомельскі , які не залишили і шматочка лісу в Гостомелі

  2. пп фф 18 Червня 2015 at 01:39

    Олена , а чому наприклад такий одiозний депутат Марчук замiсть того щоб захищати свiй лic , за деребан доречi якого він голосує на сесiях , сьогоднi в Iрпені припхався захищати ліс , нажаль ті люди що там були не знали що то такі самі деребанщики , але Гостомельскі , які не залишили і шматочку лісу в Гостомелі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539