“Офіційний” сайт ради створений на платформі, головний офіс якої у Москві

0

Сайт kotsubynske.info селищна рада Коцюбинського позиціонує вже кілька років як офіційний. У регламенті про цей сайт немає жодного слова.

“Громада Приірпіння” вирішила з’ясувати, що ж це за сайт.

“Судячи з доступних у мережі Internet даних, домен kotsubynske.info зареєстровано на приватну компанію з надання реєстраційних та хостингових послуг Hosting Ukraine LTD (ТОВ Хостинг Україна). Також, судячи з інформації на вебсайті, сам сайт розміщено на безкоштовній платформі uCoz, головний офіс якої розташований у Москві”, – зазначає веб-менеджер сайту Громадського руху ЧЕСНО Вадим Гудима.

“Веб-сайти, створені на uCoZ мають досить специфічну репутацію http://lurkmore.to/Ucoz. Обережно,може бути ненормативна лексика,” – додає Гудима. 

У черговій відповіді на депутатське звернення Ірини Федорів щодо інформаційного ресурсу kotsubynske.info йдеться про те, що сайт розроблений громадянином Сергієм Новіковим.

Без імені

З ним, як виявилось, селищна рада уклала угоду про надання безкоштовних послуг щодо забезпечення та підтримки цього ресурсу, власником якого є не селищна рада.

Без імені

У цій відповіді селищної ради йдеться про те, що бюджет селища є дотаційним і саме тому немає коштів на належне ведення інформаційного ресурсу. Але для органів дердавного управління сайти із закінченням gov.ua є безкоштовними. На цьому рік тому наголошувала депутатка Ірина Федорів.

“На моє попереднє депутатське звернення мене повідомили, що сайт зареєстрований на фізичну особу. На додачу написали, що рішення про те, що це наш офіційний сайт, рада не приймала. Цікаво, на підставі чого селищна рада вирішила, що сайт офіційний? Садовський колись казав, що на сайті є його фото. Це, звісно, переконливий аргумент,” – іронізує Федорів.

Sadovskyi

“Це абсурд переконувати депутатів і громаду, що сайт, який невідомо кому належить, про який не йдеться в регламенті, який рада не визнала своїм рішенням, всі мають вважати офіційним. У регіоні до нашого дослідження було два офіційні сайти – в Бучі та у Ворзелі. Після того, як ми у соцмережах і на сайтах критикували відсутність сайтів із закінченням gov.ua Ірпінська міська рада створила такий сайт.

Без імені

Коцюбинське продовжує вдавати, що цей сайт офіційний. Абсурдність ситуації полягає в тому, що жодне рішення, яке набуває свої сили після оприлюднення на офіційному сайті, вважайте, досі так і не набуло своєї сили. І після цього вони пропонують депутатам дізнаватися про засідання з сайту, який невідомо кому належить? Пропоную подивитися на протокол засідання, коли нас приєднали до Ірпеня. Третини депутатів не було. Але всі вони мовчать і не з’ясовують чому порушили право їхніх виборців бути вчасно проінофрмованими про сесію, де розглядали важливе для громади питання,” – додає Федорів.

Без імені

У 2002 року (13 років тому) Кабінет Міністрів підписав постанову, якою зобов’язав усі державні установи перейти на домен gov.ua. Ніяких org чи info ця постанова не передбачає. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539