Греко-католики не ступаються із зеленої зони Бучі

0

На сесію Бучанської міської ради, яка відбулася у четвер 25 червня, завітали представники греко-католиків. Вони збиралися будувати церкву в Лісовій Бучі.

Це питання на засіданні Бучанської ради в порядку денному не було й на сесії не розглядалося. Після засідання церковники сказали присутнім, що хочуть поспілкуватися саме з мешканцями мікрорайону Тарасівський, бо громада виступила проти будівництва на місці зеленої зони.

“Ми відповіли, що не проти конкретно їхньої церкви. Ми проти будь-якої забудови в нашому ліску. Ми хочемо дихати свіжим повітрям і гуляти в лісі зі своїми дітьми,” – пояснює бучанка Тетяна.

Представники церкви запропонували висадити таку ж кількість молодих дерев, яку вирубають. Інакше, на іхню думку, громада має допомогти їм отримати земельну ділянку для будівництва в іншому місці.

лісок

“Це не обов’язок громади шукати земельну ділянку для будівництва церкви, але якщо церква буде наполягати на будівництві саме в цьому місці, громада вимушена буде ставати живим щитом навколо сосен, аби не допустити їхнього нищення,” – говорить ще одна бучанка Ніна.

“Церква не має породжувати конфлікт, а має гуртувати громаду і показувати приклад смиренності, але, на жаль, останнім часом у Приірпінні і з боку Київського, і з боку Московського партріархатів, і ось тепер з боку греко-католиків ми бачимо, що інтереси громади ігноруються і церква дедалі більше розширює свої володіння у зелених зонах проти волі громади”, – додає жінка.

До представників церкви та громади підійшов голова земельної комісії Бучі екс-регіонал Микола Григорусь, який напередодні вирішив провести комісію в закритому режимі й не пустив на засідання представників громади та ЗМІ.

Григорусь наголосив, що згідно генерального плану Бучі, в лісі на Тарасівській має бути збудована церква.

На підтримку слів Григоруся одразу ж виступила мешканка мікрорайону “Тарасівський” Галина Коршак.

“Ми її пам’ятаємо із засідання земельної комісії, яке відбулось напередодні і куди нас не хотіли пускати. Вона заявила на сесії, що не проти будівництва церкви, якщо та не баптистська. Але на засіданні комісії ми дізналися, що вона має отримати ділянку у цьому мікрорайоні. От тому пані Коршак в унісон Григорусю сказала, що вона та її знайомі з Тарасівської за забудову лісу церковниками,” – розповідає бучанка Ірина.

Ділянку Коршак отримала за адресою вул. О. Тихого.

1

 

“Щаслива власниця земельної ділянки навіть сказала, що бачила серед підписантів прізвища мешканців її будинку, які нібито підписи, з її слів, не ставили. На прохання у присутності всіх назвати прізвища цих людей – жінка не змогла нічого відповісти. Сумно, що люди, вирішивши свої особисті питання, забувають і про громаду, і про екологію,” – додає Ірина.

“Ціна мовчання таких людей – 7,5 соток землі. Ринкова вартість – близько півмільйона грн. Це без урахування зелених насаджень,” – підсумовує активістка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539