Вперше з’явилося відео обшуку кабінету екс-ректора Петра Мельника

0

Ірпінський міський суд 8 липня виправдав екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника за обвинуваченням у хабарництві. Екс-регіонала прокуратура звинувачує у вимаганні та повторному одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 120 тис грн за вирішення питання про вступ до податкової академії.

“Державне обвинувачення представило суду достатньо обґрунтовані, одержані у законний спосіб докази вини Петра Мельника у вчиненні корупційних злочинів. Генеральна прокуратура орієнтувала суд на ухвалення обвинувального вироку та призначення покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати відповідні посади строком на 3 роки,” – повідомиляють у ГПУ “Громаді Приірпіння”.

“Проте, усупереч встановленим фактичним обставинам справи, які сторона обвинувачення вважала об’єктивно доведеними, суд дійшов висновку про недоведеність вини обвинуваченого та ухвалив виправдувальний вирок. Генеральна прокуратура категорично не згодна із завідомо недостовірними висновками суду, у зв’язку з чим невідкладно готується апеляційна скарга,” – обурюються в прокуратурі.

“Громада Приірпіння” пропонує охочим ознайомитися із частиною вироку суду.

Безымянный

А ось саме те, що ухвалив суд. Адвокати Петра Мельника назвали такий вирок “торжеством верховенства права над стереотипами”.

Безымянный

А ось і ті судді, які підписалися під виправдовувальним вироком.

Безымянный

Головуючий Сергій Аніпко на спеціальній прес-конференції для ЗМІ після засідання наголосив, що судді перед оголошенням вироку провели в нарадчій кімнаті більше місяця:

“4 червня пішли в нарадчу кімнату і 8 липня вийшли”.

На питання журналістів про те, чи було рішення суддів одностайним Аніпко відмовився відповісти, посилаючись на те, що все, що відбувається в нарадчій кімнаті – тамниця. Проте Аніпко зіауважив, що всі докази, що протокол обшуку, результати негласних слідчих дій та квитанція про перерахунок благодійного внеску, були виключені суддями з переліку доказів.

Оскільки такі докази були зібрані з порушенням в деяких випадках права на захист та правової процедури”.

До слова, кілька років тому прокурор Кихвської області клопотав про те, щоб суддю Сергія Аніпка звільнили за порушення присяги. Але тоді таке рішення не ухвалили. Схожа історія у Вищій кваліфікаційній комісії була із другим суддею – Дмитром Кухленком.

Знаково, що у тріці є й суддя Андрій Мікулін. Саме його батька Петро Мельник підтримував на посаду міського голови рік тому.

Як бачимо, з Петра Мельника навіть не стягують процесуальні витрати.

На знак протесту нардеп та радник Мніністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив відео обшуку Петра Мельника іпд час затримання.

Безымянный

Його можна переглянути тепер усім охочим.

А ось і друга частина відео, що свідчить: обшуктривав кілька годин.

Нагадаємо, що Петро Мельник рік тому переконував, що для Приірпіння кращого міського голови, ніж він – годі шукати. Наступні вибори відбудуться у жовтні цього року. “Громаді Приірпіння” не вдалося зв’язатися з Петром Мельником, щоб перепитати, чи планує він після виправдовувального вироку балотуватися на цю посаду в Ірпені.

ГРУ тим часом готується подати апеляцію, аби притягнути Петра Мельника до відповідальніості.

Нагадаємо, посадовця затримали 27 липня 2013, йому суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, від якого він ухилився та переховувався за межами України. Радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який є нардепом, оприлюдним це відео на ютуб.

Після встановлення його місця знаходження досудове розслідування було завершено та 20 червня 2014 року затверджено обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, який скеровано до суду.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539