Ворзельський дерибан: як зять заступника генпрокурора заволодів рекреаційною зоною?

0

Досі невидимий перший заступник Генерального прокурора Володимир Гузир засвітився, коли намагався захистити двох високопоставлених прокурорів – Шапакіна та Корнійця.

У них при обшуку знайшли півмільйона доларів та діаманти.

Якби не цей скандал, Гузир міг би, як і раніше, працювати в Генпрокуратурі непоміченим.

Та після історії з прокурорськими хабарями нам вдалося дізнатися про Гузиря чимало резонансних речей.

Слідство.Інфо довідалося, що Володимир Гузир будує власний прокурорський клан. Його син Дмитро працює в ГПУ разом з батьком – в управлінні міжнародно-правого співробітництва. Хлопець полюбляє круті авто. Раніше він їздив на БВМ, на якому потрапив в аварію і вимагав чималу компенсацію з водія “Ланоса”.

Тепер, згідно з декларацією про майно, в нього – джип “Тойота Ленд-Крузер”. Дізнатися про походження коштів на крутий автомобіль в самого Дмитра Гузиря не вдалося. Останній тиждень його не можуть знайти на роботі. А прес-служба Генпрокуратури на запит Слідства.Інфо просто не відповіла. Та кажуть, що син – не єдиний родич Володимира Гузиря в органах прокуратури. Впливову посаду заступника прокурора міста Києва обіймає Олександр Авраменко.

Він не запам’ятався боротьбою з корупцією чи розкриттям резонансних вбивств. Натомість, в часи Януковича Авраменко переслідував тодішніх опозиціонерів за кидання яйцями у Верховній раді під час ратифікації скандальних Харківських угод. За даними наших джерел, Олександр Авраменко – племінник Володимира Гузиря. Та просте питання про родинні зв’язки змусило молодого прокурора рознервуватися.

– Александр Иванович, вы являетесь родственником Владимира Павловича Гузыря – заместителя Генерального прокурора?

– Понимаете, вы задаете вопрос, который касается моей личной жизни. По поводу родственных отношений с теми или иными людьми.

– Вы можете просто ответить «да» или «нет»?

– Направляйте запрос в пресс-службу, вы получите официальный ответ.

Ми так і зробили. Відповідь прокуратури міста Києва фактично підтвердила версію з племінником Володимира Гузиря. В офіційному листі нам нагадали, що інформація про сімейні зв’язки Олександра Авраменко є конфіденційною і не може бути поширена без його згоди.

Крім сина та племінника, у Володимира Гузиря є ще й зять – Ілля Рафаловський. Він не прокурор, але на диво успішний бізнесмен. Пан Рафаловський є співвласником фірми “Сучасні фінансові інструменти”. Вона, в свою чергу, є засновником товариства “Курортіндустрія”, яке володіє 12-ма гектарами землі поблизу Києва. 

Зятю заступника генерального прокурора разом з партнерами вдалося відхопити в курортному містечку Ворзелі що під Києвом. Ось там величезна ділянка землі за дорогою – це їхня земля. За цим парканом, аж туди – також їхня земля. І там через дорогу паркан продовжується, там також починається величезна ділянка їхньої землі.

Прокуратура, яка намагалася опротестувати виділення землі «Курортіндустрії», майже всі суди програла.

“Прокуратурою не надано суду належних та допустимих доказів на спростування висновків місцевого господарського суду” – йдеться в одному з вердиктів.

Чи не тому, що прокурор Наталя Баклан раніше працювала підлеглою Володимира Гузиря?

Місцеві активісти розповідають, що майже одночасно з призначенням Володимира Гузиря на високу посаду в Генпрокуратурі, фірма його зятя почала готувати ділянки під забудову, а ліс – під вирубку, каже громадський активіст Ігор Грибенко.

Вони хотіли побудувати на земельній ділянці 2,2 Га 18 двоповерхових котеджів від 190 до 360 кв.м. Плюс дві забудови по 1000 кв.м. Ітого: 20 отаких от будинків хотіли будувати на такій от території. Там віковічні корабельні сосни!

Але у компанії Іллі Рафаловського чимало землі не лише під Києвом, а й у центрі столиці. Наприклад, більше гектара в найсмачнішій частині Києва – на Печерську. На вулиці Лейпцизькій компанія “Будівельний союз”, яку контролює зять Гузиря з партнерами, свого часу посунула дитячий садочок і побудувала бізнес-центр. Тут розташовані офіси компаній самого Рафаловського та його партнерів.

Невеликий відступ. Днями відомі блогери Карл Волох та Сергій Іванов опублікували резонансні документи. В них заступник генпрокурора Володимир Гузир намагається натиснути на міліцейське слідство, яке займається недавньою пожежею на нафтобазі компанії “БРСМ-Нафта”. Гузир вимагає від слідчих не втручатися в господарську діяльність фірми, яка належить екс-міністру енергетики в уряді Януковича Едуарду Ставицькому.

Звідки така зацікавленість? Можливо, це збіг, але офіс “БРСМ-Нафти” розташувався в одному під’їзді з офісом компанії зятя Гузиря “Сучасні фінансові технології”.

– Не доходя до этих дверей, там направо увидите подъезд. БРСМ – второй этаж. Сучасни финансовые – на третьем.

– А так они в одном подъезде и БРСМ и Сучасные?

– Да.

На жаль, Володимир Гузир, виявився недоступним для коментарів. Мабуть, через незвичну увагу до своєї персони пішов у відпустку. Важко передбачити, чи зможе він ефективно працювати після повернення на роботу. Адже у журналістів Громадського до нього ще купа неприємних запитань.

Без іменіДмитро Гнап, Слідство.Інфо

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539