Позашлюбні діти отця Фьодора

0

Пам’ятаєте, як один з героїв Ільфа і Петрова переконував, що “Не користі заради, а токмо волею відрядившої мя жони” змушений шукати коштовності у чужих стільцях.

Очевидно, позашлюбний син відомого персонажа вигулькнув у лавах земельної комісії Ірпінської міськради. Тільки діє він не волею “жони”, а волею багаточисельної родини, яка, сердега, не знайшла в Ірпені підходящої ресторації, щоб поміститися там повним складом.

Не повірите, комісія у складі добрих “самаритян” – колишніх регіоналів  Володимира Гульчака, Андрія Гачкова, Василя Дем’янка і Олени Мельник перейнялася проблемою і незодавно, 7 липня підтримала черговий дерибан, а вже 13 липня  сесія Ірпінської міської ради щедро відтяла сіромахам чергових півгектара громадської землі для будівництва генделика.  І не де не будь, а в парку Дубки по вул.Соборна 173!

Безымянный

І плювати, що це  рекреаційна зона, а на недавній  ремонт скверу “закопали” купу наших з вами податків. Що їм якісь там занюхані півгектара? Дрібниця!

У 2011 році ці ж самі “місцеві обранці” пустили під сокиру більше 20 гектарів ірпінських парків та скверів і навіть не почухалися.  “Сімейні” цінності – понад усе!

Якщо вже продовжувати аналогію з творчістю Ільфа і Петрова, то все збіговисько ірпінських депутатів на чолі із “юним орлом” ірпінського розливу Володимиром Карплюком чимось нагадують сором’язливого злодюжку Альхена. Як люди хитромудрі, розуміють, що скоро вибори і варто було, хоча б, тимчасово загнуздати хапальний рефлекс, але спинитися понад силу.

Розкрадання  залишків громадської землі “Новими обличчями” із старими замашками  набрало страхітливих темпів: Гостомельське шоссе 8а – 0.30 га.

parkan

Вулиця Єсеніна 30 – 0.5 га.

Безымянный

І також дылянка на Єсеніна 31- 0.5 га.

Будівництво багатоповерхівок на Тургенівській 15, Тургенівській 25, Пушкінській, Чехова, Київській, Надсонова, Комінтерну.

Передача землі в суборенду для будівництва багатоквартирних житлових будинків ТОВ “Інтеп” по вул. Мінеральній 7ж – 0.4597га , по вул. Мінеральній 7 – 0.3454 га  – це лісопарк вікової Сосни звичайної. А ще ТОВ “Орлан інвест груп” до вже знищеної 0.5 га Вільхи добавили ще пів гектара.

Якось намагаються пускати електорату пилюку в очі ремонтом тих же скверів та тротуарів, але й при цьому не забувають про свою кишеню. У кілька разів завищуючи вартість їх латання. Та й знову ж таки – перестанеш красти, а тебе все одно не виберуть. Боязко якось – стільки всього пролетить повз “касу”! От і хапають, неначе хтось вже придумав домовину з кишенями.

На фоні таких епічних здобутків якось непоміченими проходять більш дрібні. Хоча саме вони  красномовно свідчать про “фаховість” і турботу про народне благо команди Карплюка. Мається на увазі  пункт 13 Порядку денного останньої сесії  – “Про затвердження на посаді директора КП “Міжлікарняна аптека” Ірпінської міської ради.

Як депутат, працюю в депутатській комісії житлово-комунального господарства секретарем комісії. Нещодавно, наприклад, підписував протокол про злиття двох аптек. Нерентабельне підприємство з Бучі приєднали до успішного Ірпінського і, логічно, керівником пропонували того, хто господарював краще. До слова, навіть у голови комісії очі на лоб полізли, коли на затвердження сесією було винесено кандидатуру керівника підприємства-банкрута. Потім він довго запевняв, що на погоджувальній раді ця кандидатка навіть не розглядалась.

Так міська влада набирає “спеціалістів” за принципом хоч нікчема – зате свій. А що там далі буде з комунальним підприємством “Міжлікарняна аптека” нікого не цікавить.  Мільйони боргів  спишуть і кінці у воду.

На останній сесії міський голова, вже в котре, продемонстрував чиї інтереси йому ближчі – забудовників чи жителів міста.  Мій депутатський запит проти знищення і забудову багатоповерхівками 20 гектарів лісопарку поблизу санаторію “Ірпінь” за адресою вул. Чехова 27 (квартал обмежений вулицями Суворова, Пушкінська, Університетська і проектною об’їзною дорогою ) навіть не виніс на голосування, хоча це передбачено регламентом ради. А ось які там дерева.

Безымянный

На цій, безкоштовно виділеній землі, громада більше 10 років чекає будівництва медичного центру і пологового будинку.  А нам хочуть “підсунути”  багатоповерхівки на 8 тисяч жителів.

Ірпінська міська організація ВО “Свобода” лише  за три дні назбирала більше 600 підписів проти цього будівництва. Але ми вже згадували про “сімейні” цінності. Ы якщо так дыэ влада за кілька місяців до виборів, то що буде з листопада – страшно подумати.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539