БПП шукає активістів, Самопоміч може співпрацювати з Новими обличчями, від яких відхрестилась Свобода

5

Фактично за місяць громада дізнається, кого ж політичні партії висуватимуть в округах.

Право кандидувати політиків навіть до найменших міських рад належить виключно політпартіям.

Відповідно самовисуванецем і незалежним депутатом у міську раду пройти неможливо.

Саме тому “Громада Приірпіння” вирішила поцікавитись у представників політичних сил, за яким критерієм вони відбиратимуть кандидатів і з ким готові співпрацювати.

“Ми чудово усвідомлюємо, що зараз на партії покладена велика відповідальність, бо ані волонтери, ані активісти, ані АТОвці не можуть балотуватись без політичних партій. Ми розуміємо, що суспільство дало поштовх і небайдужі люди зробили більше, аніж сотні політиків разом взяті. І тому на рівні місцевого штабу в Приірпінні, а це Ірпінь, Коцюбинське Гостомель і Ворзель ми вирішили дати громаді шанс не боротися ще 5 років з корупційною владою, а піти у місцеві ради і контролювати бюджет, визначати правила розбудови регіону в інтересах громади,” – зазначає Марія Шевченко, яка очолює штаб Блоку Петра Порошенка в Ірпені.

Безымянный

“Для цього запрошуємо всіх охочих надсилати свою резюме на скринькуі телефонувати нам (irpinmisto18@gmail.com , 097 387 64 23) . Наприкінці серпня ми оголосимо тих, кого вважаємо достойними представниками громади. Для нас важливо, щоб ми допомогли обратись тим, хто не заплямований корупційними схемами попередньої влади і останні кілька років вів активну боротьбу в інтересах громади. З Новими обличчями і командою Володимира Карплюка ми не співпрацюватимемо ні за яких умов,” – додає Шевченко.

Про неможливість співпраці з Новими обличчями днями заявив і очільник фракції БПП у парламенті Юрій Луценко, який звинуватив Володимира Карплюка у політичному шахрайстві. Бренд УДАРу та Солідарності Нові обличчя як організатори заходу в Боярці використали для популяризації свобо бренду без узгодження з партією:

Безымянный

“Жодних узгоджень на це не давав ані обласний, ані центральний штаб. Це – політичне шахрайство. Нам відомо, що міський голова Ірпеня Володимир Карплюк  фігурує у  низці журналістських розслідувань, як власник 67 квартир і забудовник зелених зон. Тож, краще уникати такого сумнівного “партнерства”.  Ми радимо маловідомим політичним силам починати свій шлях зі створення свого власного політичного бренду, а не з ганебної  крадіжки чужого.”

Луценко наголошував, що БПП проводить ділог з Народним фронтом та УДАРом щодо можливого об’єднання зусиль на місцевих виборах.

У Самопомочі наголошують, що до більшість кандидатів по Ірпеню вже відібрали за чіткими критеріями.

“У нас в команді немає жодного представника влади, людини, яка помічена у корупційних схемах. Жодного колишнього регіонала. У нас є наразі 26 людей. Ми не виключаємо співпрацю з іншими політичними силами і якщо вони матимуть більш достойного кандидата то ми можемо розглядати питання його підтримки,” – зазначає Павло Омельчук, який курує Самопоміч у Ірпені.

Безымянный

При цьому керівник штабу Самопомочі в Ірпені не виключає можливої співпраці з Новими обличчями, яка уособлює команду дерибанників і забудовників Володимира Карплюка.

“Треба буде дивитися, хто у списку. Можливо, це буде команда, яка готова робити соціальні проекти, будувати дитсадки…”

Це при тому, що, як наголошує сам Омельчук, під час подій на Гостомельському шосе, коли люди конфліктували із забудовником, до нього претензії висували правоохоронці й він обізнаний із конфліктами громади і забудовників, зокрема з вирубкою вільхи чорної.

Про цю позицію вже попереджений заступник голови фракції “Самопомочі” в  парламенті Єгор Соболєв, який ініціював податкову перевірку статків Карплюка у зв’язку з тим, що журналісам програми “Схеми” покупці квартир заявили, що продаж квартир мг вібутися без сплати повної суми податків.

Очільник міського осередку “Свободи” Богдан Мельничук заявляє, що про співпрацю з такою політичною силою як Нові обличчя – неможлива:

“Поза всяким сумнівом, ВО “Свобода” братиме найактивнішу участь у наступних виборах. Це для нас принципово.  Адже ж наша політична сила вважає, що основою Української Держави має стати місцеве самоврядування. Щодо проходження п’ятивідсоткового бар’єру. Жодних сумнівів,  ми його  подолаємо. За ці роки партія здобула непорушну репутацію в регіоні. Кількість  симпатиків національної ідеї в Ірпені зростає з року в рік. Крім нас, жодна політична сила, представлена у міській раді, не може похвалитися тим, що не брала участі в дерибані землі та міського бюджету, жодного разу не голосувала всупереч інтересів громади.”

“Візьміть хоча б результати позачергових виборів на посаду міського голови. Я, як представник ВО «Свобода», здобув половину голосів від результату переможця – славнозвісного колекціонера квартир Карплюка-67. А йому для цього довелося “засіяти гречкою” всю територію міста мало не по коліна. У мене ж не було навіть жодного агітаційного бігборда. Це свідчення того, що люди вже давно розібралися хто є “ху”, як казав колись нині непопулярний політик. Так що нам буде цілком по силі створити в раді сильну та фахову фракцію. В лавах партії маємо фахівців у найрізноманітніших галузях. А почнемо свою діяльність з проведення найприскіпливішого аудиту всього того, що вкрадено. Ми не лише не дамо більше порпатися у громадській кишені, як у своїй власній, але посадимо на лаву підсудних тих, хто це робив впродовж останніх десятиліть. Слава Україні!” – резюмує Мельничук.

melnychik

Батьківщина йтиме сама по собі й не розглядає поки варіантів співпраці із жодною іншою політичною силою.

“У нас всі партійці, які тривалий час були в лавах партії. Ми ретельно добираємо кандидатів. Уже є 30. Ведемо перемовини з людьми, щоб їх надалі підтримувати,” – зазначає очільник ірпінського осередку Батькіщвини Ярослав Ковальчук.

На питання, чи будуть у їхніх лавах знову такі одіозні кандидати як Валерій Пєший, якого активісти та журналісти наряму пов’язують із організацією низки дерибанів у Приірпінні, з-поміж який наймасштабніша афера – дерибан Біличанського лісу, то Ковальчук переконує, що Пєшого та подібних йому в їхніх лавах не буде.

“Громада Приірпіння” просить громадян проявити активність і стежити на агітаційною продукцією та контролювати списки політичних партій та мажоритарних кандидатів і у разі виявлення інформації та доказів, які можуть вплинути на рішення виборців інформувати редакцію (pigmaliones@gmail.com).

5 коментарів

  1. Валентин 29 Липня 2015 at 21:17

    Товарищ Омельчук украл волонтерские деньги на 25 БТРО!!!!!С волонтерских скрынь он оплачивает всю деятельность Самопомощи!!!!Подвидом волонтерства он прокладывает дорожку в мерию…

  2. Дмитро 8 Серпня 2015 at 21:55

    Петро Мельник виховав ціле покоління політиканів… Омельчук один з найцікавішик проектів Петра Володимировича) https://www.youtube.com/watch?v=UU6J-4BJiJ0

  3. Оксана Сотник 11 Серпня 2015 at 17:52

    Оце сиджу читаю, дивлюсь і така думка, що проплачені коментарі. Наприклад у відео чітко пан Омельчук сказав – “Клеймо на всіх не потрібно ставити, серед тих людей є й порядні люди!”, і при тому знаючи що всіх працівників адміністрацій, вчителів, лікарів, працівників комунальних закладів, державних структур та ін. записували у партію регіонів без їх згоди, а інколи і без їх відома. А при відмові їх легко замінювали. І я прекрасно знаю це, бо це сталось з моїми близькими. Це один із порядних людей, який заслуговує поваги за те, що зробив для нашого міста…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539