Лісники чистять нацпарк від сухостою

0

Оскільки багато читачів “Громади Приірпіння” повідомляє редакцію про рубки в Біличанському лісі, редакція інформує, що останні кілька тижнів тут працюють лісники КП “Святошинського ЛПГ”.

“Ми проводимо рубки сухостою. Зараз ми чистимо ліс від Меблевої 11-б до залізничного переїзду. Нам дали частково на ці роботи фінансування. Але, звісно, цього не достатньо. Згодом ми плануємо аналогічні роботи вздовж траси на Ірпінь,” – розповідає лісник Олександр Топчій.

Коцюбинчани, які виходили до лісу, щоб перевірити ситуацію, підтверджують, що лісники не займають здорові дерева.

“Я виїздив на місце і дійсно бачив на власні очі – кладуть сухостій,” – повідомляє коцюбинчанин Ігор.

Фото0502

Сухостій прибирають спецтехнікою.

Фото0501

“Є лише кілька на перший погляд здорових дерев, які зараз необхідно прибрати. Але там великі дупла і під час буревіїв вони становлять значну небезпеку,” – роз’яснює лісник.

Фото0503

“Щодо проблем сухостою по периметру селища я щороку звертаюся до Святошинського ЛПГ. Складність виконання цих робіт пов’язані не лише з фінансуванням, а й з тим, що влада у селищі Коцюбинське не дає лісникам працювати. Колись це питання довелося вирішувати навіть на рівні області. Лісників підпустили до дерев тільки тоді, коли дерева вже почали валитися на дорогу,” – зазначає депутатка Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

“Добре, що цього року ситуація покращилась. Не виключено, що через те, що тепер це територія нацпраку, згідно з указом президента, і нею мають опікуватися лісники Святошинського ЛПГ,” – додає Федорів.

“Громада Пріирпіння” просить мешканців селища контролювати ситуацію в Нацпарку та інформувати невідкладно навіть про ті рубки, які проводять лісники (pigmaliones@gmail.com). Бажано на місці робити фото та відеофіксацію робіт.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539