Активісти Коцюбинського йдуть на вибори у місцеві ради

0

У 2010 році на виборах до місцевих  ради діяла змішана система виборів. Тоді половину депутатів обирали за партійними списками, іншу половину – по мажоритарних виборчих округах, на які був поділений регіон.

Нині у Приірпінні депутатів міської ради та обласної ради обиратимуть за пропорційною виборчою системою за списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, що збігається з територією міста та області відповідно.

Також законодавець передбачив механізм відкликання обраного депутата за рішенням партійної організації, яка його висунула кандидатом. Експерти вважають, що відкликати депутата виборцям тепер значно складніше.

Враховуючи те що Верховна Рада України  прийняла закон, згідно з яким кандидати в депутати до міських та обласних рад можуть висуватися лише від партій місцеві активісти вирішили використати партійні платформи для проходження у владу.

“Ми з активістами Коцюбинського вели боротьбу з бездарною політикою місцевої влади з 2008 року, коли ми у ЗМІ підняли скандал про махінації із землею та дерибаном лісу. У 2010 році я  вперше взяв участь у виборах до селищної ради, але з 12 активістів тоді у раду потрапила тільки журналістка Ірина Федорів. А у 2014 році ми зробили неможливе – дотисли післямайданну владу підписати указ про створення Нацпарку на території Біличанського лісу.

На цих виборах я просто не міг залишатися осторонь, оскільки до влади рвуться реваншисти та новостворені партії місцевих князьків-забудовників. Цього разу ми йдемо місцевим активом і у нас є достойний кандидат на позицію голови Коцюбинського,” – наголошує коцюбинчанин Андрій Скіпальський, який відомий тим, що згуртував у парламенті найбільшу депутатську групу на захист Біличанського лісу та запровадив антитютюнове законодавство.

Мушу наголосити, що новий виборчий закон поставив активістів в умови, коли потрібно об’єднуватися із політичними партіями. І хоча я критично відношуся до того, якими темпами керівництво країни рухає реформи, я приєднуюся до команди Блоку Порошенка “Солідарність” в Ірпіні і вірю що у Приірпінні з боку Коцюбинського ми виставляємо сильну команду перевірених людей. Дуже розраховую, що  штаб дуже критично підійшов до відбору кандидатів. Хочу наголосити, що БПП дало мені можливість залишатися попри висування безпартійним, що вже є досить прогресивним підходом,” – додає один з перших комендантів майдану.

“Ми усвідомлюємо, що за цих умов усі політичні партії мають нести відповідальність і кандидувати до місцевого самоврядування тих, хто веде боротьбу за розбудову держави не перший рік. Саме тому ще кілька місяців тому ми звернулися до всіх охочих активістів, щоб вони надсилали нам свої резюме,” – пояснює свою позицію Марія Шевченко, яка очолює штаб Блоку Петра Порошенка в Ірпені.

“Ми дуже довго і ретельно перевіряли людей і можемо підтвердити, що в Коцюбинському йде дуже сильна команда активістів, яка звітує не перший рік громаді про свою роботу. Наша справа допомогти місцевій громаді та активістам наступні 5 років не боротися із системою, а налагодити ефективну роботу в інтересах громади,” – додає Шевченко.

На селищного голову Коцюбинського активісти делегують Ольгу Матюшину.

“Ніхто з нас не хоче ще 5 років боротися за те, щоб у дитсадках була прозора черга, щоб належним чином годували дітей й вчасно робили ремонт. На багато ефективнішим буде, якщо ми  100% свого часу будемо інвестувати в розвиток селища, контролючи при цьому ефективність і прозорість роботи комунальних підприємств. Ми маємо відродити промзону й розвивати її, аби наповнювався бюджет, а не будувати замість промзони багатоповерхівки. Наша інфраструктура не витримає такого колапсу, коли заселяться люди. Тому “Атланту” треба ставити чіткі вимоги – інакше рада має просто заблокувати введення будинків в експлуатацію. Нам треба дитсадки та медзаклади,” – наголошує Матюшина, яка особисто домоглася того, щоб садки працювали до 19:00, щоб в них харчували дітей належним чином і щоб ремонт зробили бюджетним коштом а не за гроші батьків.

Без імені

“Депутати селищної ради мають працювати посилено у профільних комісіях, щоб вирішувати проблеми, а не приходити на сесії і там тільки знайомитися з порядком денним й просто голосувати. Ми сформували за 5 років потужну команду активістів й тепер все залежить виключно від громадян. Люди можуть знову повірити у перший ремонт доріг за 5 років і далі жити так, як жили з розбитою головною вулицею селища. А можуть обрати від своїх будинків належного представника в раду, який буде думати не про те, як лобіювати свій бізнес, а про те, як вирішувати наші проблеми. І досить з нас “парашутистів”, які не живуть у селищі, а обіцяють нам краще життя. На все селище знайти кілька десятків достойних людей не так важко. Ми зібрали команду і оголосимо повний список найближчим часом. Ми готові взяти на себе відповідальність і щопівроку звітувати перед виборцями,” – наголошує Матюшина.

Ольга Матюшина наголошує, що інвестиції приходять тільки під відповідальну владу, яка працює прозоро та відкрито, вміє оптимізувати бюджетні витрати і має чітку стратегію розвитку, інвестиційні кошти неможна “проїдати”, їх треба вкладати виключно в реальний сектор економіки, зокрема у виробництво, яке дасть робочі місця і не буде шкодити довкіллю.

Не один рік  інтереси місцевої  громади захищає  представник громадської організації “Самозахист” – Ігор Домбровський.

Ще триває війна на Сході України з російським окупантом. Кращі сини та доньки України, цвіт Нації, лягає кістьми і стікає кров’ю, а  п’ята колона ворога – наші містечкові, псевдо-патріоти, олігархи-пройдисвіти, та цинічні забудовники розповідаючи про те, як вони ніби то розбудовують Приірпіння, користуючись облудою та спекулюючи довірою людей, хочуть знову пролізти до місцевих рад. Отже маємо консолідуватись і йти у владу, щоб захистити те за що загинула Небесна Сотня і новітні Герої російсько-Української війни! Мусимо не пустити до влади партії клони РИГІВської орди, яких так багато народилось після Революції Гідності! Жоден депутат двух попередніх скликань (часів мерів Бондаря і Скаржинського) не має права балатуватись на депутатські посади!Кандидатуру Матюшиної вважаю гарною пропозицією на посаду селищного Голови,” – коментує Ігор Домбровський , який з перших днів разом із Скіпальским був на Євромайдані комендантом.

І в дощ, і в холод. На варті європейської України

Після того, як Домбровський особисто люстрував мера Ірпеня, екс-регіонала Володимира Скаржинського, він пішов на фронт добровольцем і увійшов до легіону “Свобода”.

Домбровський

Балотуватися у команді активістів буде і Оксана Недашківська, яка з перших днів підтримувала наших активістів і у війні за Біличанський ліс, і на Майдані, і на фронті.

igor1

“Я була на кількох сесіях селищної ради. Остаточно зрозуміла, що хтось має стати на захист інтересів громади не лише в окопах, а й в радах, коли прийшли наші АТОвці, щоб селище дало їм пільги й дали те, що їм належить по закону. З них просто знущались і півроку не приймали заяви. У нас тут другий фронт і ми маємо контролювати, як розподіляється ресурс та бюджетні кошти. Як може так бути, щоб нам відмовили у тому, щоб стерилізувати собак, бо немає коштів і виділили кілька десятків тисяч гривень, щоб встановити відеокамери, бо вони бояться народного гніву і АТОвців,” – каже Оксана.

“То що ж виходить? Що безпека наших дітей для них не важлива, а дорослі люди мають самі  перейматися за своє майбутнє. А влада тоді навіщо? Щоб набивати свої кишені? Нам таке не потрібно, мусимо самі йти у влади і міняти все на користь українців. Треба не боятися відповідальності. Робота депутатом на сесіях та комісіях за рік – це сумарно виходить десь робочий тиждень. То краще присвятити тиждень для розвитку  громади, аніж бігати 5 років,по прокуратурах і судах, скасовуючи незаконні рішення. Ми просимо наших односельців лише про одне: не продавайте країну черговий раз за гречку, бо наші чоловіки за зміни в державі платили життям,” – додає активістка.

До міських та обласних рад активістів кандидує багато партій. Самопоміч приняла рішення, що вона участі у виборах на території Приірпіння не бере, але ще розглядає можливість медійної підтримки на виборах активістів.

Активісти просять громаду селища Коцюбинське підтримати їхні кандидатури на виборах і закликають мешканців протягом місяця перед днем голосування поволонтерити. Всіх охочих просимо писати на сайт “Громади Приірпіння” (samozahist@meta.ua).

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539