Коцюбинське: за кого голосувати в Ірпінську міську раду?

0

Сайт ЦВК оприлюднив список кандидатів у депутати до Ірпінської міської ради.

Варто зауважити, що на попеденіх виборах у 2010 році громада Коцюбинського мала лише 2 представників-мажоритарників у Ірпінській міській раді (Людмила Бідула та Валентина Володарська), які не звітували належним чином перед коцюбинчанами та де-факто приєдналися до “регіоналів”.

Депутатка Володарська навіть потрапила до кандидатів на виліт, за кількість прогулів.

Аби громада селища Коцюбинське зробила свій осмислений вибір “Громада Приірпіння” публікує спершу аналіз кандидатів списку “Нових облич”, які чи не найбільше рекламуються в селищі та який Громадський рух ЧЕСНО вважає загрозою для виборців Києва та області.

Також волонтери редакції підготували експрес-огляд інших кандидатів до Ірпінської ради від селища. На цих виборах Коцюбинчани мають можливість обрати 5 представників до Ірпінської міської ради. Всі вони мають бути висуванцями партії. До ради потраплять лише ті, чия партія подолає 5% бар’єр. Ми просимо кожного виборця роздрукувати огляд кандидатів свого округу і роздати своїм сусідам, щоб жертви, на які пішов наш народ, і зокрема предствники нашої громади, не були марними.

Експрес-аналіз кандидатів в депутати до Ірпінської міської ради (Коцюбисньке) виявив, що до Ірпінської ради балотуються від “Нових облич” троє представників попередньої влади. Всі вони виступили за протиправне приєднання селища до Ірпеня, яка відбулося без належних громадських обговорень.

Без імені

Кандидати округу № 32 (будуть голосувати мешканці вул. Артема, вул. Бакала, вул. Вокзальна, вул. Горького, вул. Коцюбинського, вул. Островського, вул. Паризької Комуни, вул. Фрунзе, вул. Чапаєва: 1–3, 7–25; вул. Червоноармійська, вул. Шевченка, вул.8 Березня, пров. Артема, пров. Ворошилова 1, пров. Ворошилова 2, пров. Жовтневий, пров. Паризької Комуни)

“Нові обличчя” представляє Голованчук Олег Васильович – забудовник, який за інформацією ЗМІ, раніше представляв інтереси московської будівельної компанії Mos City Group. Вони збиралися будувати на Рибальському острові проект “Київ-Сіті” і через кризу його заморозили.

Його машину 2010 року розстріляли. Голованчук отримав поранення. За однією з версій це було зведення рахунків через бізнесові питання. 

Також по цьому округу балотується чинний депутат Коцюбинської селищної ради Вадим Казіміров. Він очолює освітню комісію ради, яка за 5 років під його головуванням жодного разу належним чином не збиралася і не функціонувала. Він балотується від партії “Солідарність жінок України”. Цікаво, що на чолі цієї партії стоїть в Ірпені скандальна дерибанниця і екс-регіоналка Ольга Олійнич.

Входить до депутатської групи “Спільна мета”, яку очолив власник майже 100 ділянок лісу депутат Владислав Євстифєєв, який за інформацією “Української правди” є організатором дерибану Біличанського лісу. Також володіє торговими точками в селищі Коцюбинське, де зокрема нещодавно продавали неякісне молоко, і відповідно Казіміров, як і інші бізнесмени, має конфлікт інтересів між представництвом інтересів громади та лобіюванням власних бізнесових питань.

По цьому ж округу балотується ще одна чинна депутатка Коцюбинської селищної ради Євгенія Харченко, яка за кількістю прогулів сесій ради потрапила до кандидатів на відкликання. В Ірпінську раду, де навантаження ще більше, депутатка балотується від “Опозиційного блоку”, до якого входять екс-регіонали.

Харченко входить, як і Казіміров, до депутатської групи “Спільна мета”, головна мета якої впродовж 5 років була подерибанити Біличанський ліс.

У команді скандального екс-регіонала-втікача Петра Мельника балотується від Коцюбинського його адвокат-киянин Ігор Черезов. Він йде від “Селянської партї України”. “Наш край”, який очолюють екс-нердепи-регіонали, що 16 січня 2014 року голосували за диктаторські закони, від Коцюбинського кандидує теж киянина – Олександра Копаницю. Він пенсіонер.

“Батьківщина” висуває пенсіонерку з Ірпеня Тетяну Гикал. Їй вже за 70. З високою ймовірністю її поставили на Коцюбинське для того, щоб просто заповнити список. У попередньому списку від “Батькіщини”, який партія заявила перед виборами в Ірпінському віснику, її не було.

“УКРОП” висуває на цьому окрузі пенсіонера Анатолія Повзика, який працював на ЗАТ “Гірничо-видобувничий і каменеобробний комбінат “Біличі”. Кандидату майже 80 років. Як і у випадку з представницею Батьківщини з високою ймовірністю “УКРОП” просто залучав у список людей, щоб закрити округи хоч кимось.

Ще один кандидат по цьому округу – Микола Єременко. Він представляє доволі нову партію “Сила людей”. На попередніх виборах кандидувався на посаду селищного голови. Потім пішов на фронт і воював у батальйоні, який підпорядковувався загиблому коцюбинчанину Олександру Гуменюку.

“Свобода” на цей округ делегувала Світлану Курусь – лікарку-переселенку з Донецької області, яка їздить у зону АТО і лікує бійців.

БПП кандидує коцюбинчанина Юрія Миронюка, який працює акушером-гінекологом. Громада Приірпіння підтримує саме цього кандидата.

Кандидати округу № 33 (будуть голосувати мешканці вул. Лісова, вул. Меблева, вул. Чапаєва: 5; вул.28 км)

Кандидат від Нових облич, які ведуть у владу екс-регіоналів та забудовників, – Богдан Слюсаренко. Він невдало балотувався у 2010 році в Коцюбинську селищну раду. Вибори програв журналістці Ірині Федорів. Тоді позиціонувався місцевою владою на окрузі Федорів, як представник влади і після поразки був обраний до виконавчої гілки влади селищної ради – виконкому.

Слюсаренко – кум доньки селищного голови екс-регіонала Вадима Садовського і її чоловіка Сергія Осіпова. Власник бордів у селищі, на яких регулярно рекламуються “Нові обличчя”, Володимир Карплюк та Сергій Даніш, якого Нові обличчя готують у Коцюбинському на селищного голову.

Слюсаренко також власник щонайменше однієї торгової точки та має бізнес із виготовлення ворітних систем та металоконструкцій. Відповідно має конфлікт інтересів між представництвом громади та лобіювання інтересів свого бізнесу.

По цьому ж округу балотується чинна депутатка Людмила Бідула – головна лікарка, яка була обрана у 2010 році до міськради від Партії зелених України і одразу ж приєдналася до Партії регіонів. Зараз вона балотується від “Солідарності жінок України”. Щодо “Опозиційного блоку”, то екс-регіоналів представляє коцюбинська пенсіонерка Ніна Чеснокова.

“Наш край”, який очолюють нардепи екс-регіонали, що голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року, представляє киянин Роман Шемберев. Він є гендиректором державного підприємства “Готель “Спорт”. За повідомлннями ЗМІ, з його приходом, за словами колишніх працівників, держпідприємство розпочало вкрай нераціонально витрачати держ кошти.

Селянська партія України, яку на цих виборах курує екс-регоінал Петро Мельник, кандидує від селища Коцюбинське до Ірпеня Юрія Гончарука – мешканця Ірпеня, який працює у ТОВ “Альфета івілейшен груп”.

“Громада Приірпіння” вважає перерахованих вище кандидатів цього округу такими, що мають конфлікт приватних бізнес-інтересів з інтересами громади або такими, що можуть зрадити громаду у найвідповідальніший момент, бо вони представляють політичні сили чи політиків, що негативно вплинули на розвиток державності в Україні.

“Батьківщина” кандидує по цьому округу Наталію Шевченко 1993 року народження. Мешканку міста Києва. УКРОП представляє директор ТОВ “Екмі-Меблі”. Зареєстрована у Києві. З високою ймоаврністю УКРОП просто ставив на округи кандидатів для того, щоб просто на кожному окрузі був хоча б якийсь свій представник.

Радикальна партія Ляшка кандидує Марину Нерсисян, яка очолює ТОВ ВТФ “Перун”. Зареєстрвоана у Чернігівській області. Партія захисників вітчизни кандидує Юлію Глущенко – Гендиректора ТОВ “Протон-21”. Зареєстрована в місті Києві.

“Свобода” кандидує активістку Оксану Недашківську, яка мешкає на вулиці Меблевій й підтримувала Революцію Гідності. Віднсоно молоду партію “Сила людей” на окрузі представляє приватний підприємець Андрій Чех.

Громада Приірпіння підтримує в цьому окрузі коцюбичанина Андрія Скіпальського, який останні 6 років веде боротьбу за прозорість роботи Коцюбинської селищної ради, є одним з тих актвістів, що домоглися для Біличанськоголісу високого природоохоронного статусу Національного парку.

Скіпальський має дві вищі освіти. Закінчив економічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Житомирський дердавний педагогічний інститут імені Івана Франка – факультет іноземних мов. Скіпальский також закінчив Міжнародний інститут менеджементу (МІМ Україна-Шевецарія).

У 2010 році провів успішну кампанію щодо лобіювання запровадження антитютюнового законодавства. Як результат куріння заборонили в громадських місцях, а на цигарках з’явилося маркування, згідно з вимог Всесвітньої Органіхації Охорони Здоров’я.

Досвід Скіпальского допоміг створити в парламенті найбльшу депутатську групу За збереження Біличанського лісу. Зрештою завдяки зусиллям Скіпальского та команди активістів був підписаний уках президента про збереження Національного парку.

Під час майдану Скіпальський був одним із комендантів майдану і провадив перемовини щодо забезпечення майданівців всім необхідним, зокрема біотуалетами.

skipalskii

Людина, яка створила в парламенсті найбільшу депутатську групу, була комендантом майдану – має неабиякі менеджерські здібності й може представляти інтереси громади селища в Ірпінській міській раді на належно високому рівні.

Варто наголосити, що у зв’язку з тим, що, згідно з законом, кандидування до міських ради можливе лише з партіями, то Скіпальський балотується від БПП. Партія погодилась з його проханням та з проханням активістів залишити  Скіпальскому незалежний позапартійний статус.

Кандидати округу № 34 (будуть голосувати мешканці вул. Доківська: 4–25, 27–39; вул. Залізнична: 2–14; вул. Паркова, пров. Парковий, військове містечко 136, військове містечко 96755)

Від Нових облич, які нібито не кандидують колишніх депутатів, йде чинний депутат Коцюбинської слеищної ради Олексій Олійник. Входить до депутатської групи “Спільна мета”, яку очолив власник майже 100 ділянок лісу депутат Владислав Євстифєєв, який за інформацією “Української правди” є організатором дерибану Біличанського лісу. Також володіє торговими точками в селищі Коцюбинське і відповідно має конфлікт інтересів між представництвом інтересів громади та лобіюванням власних бізнесових питань.

У поіменному голосуванні підтримав дерибан лісу кооперативами, на які завели сотні гектарів лісу. Олійник не підтримав пропозицію депутатки Ірини Федорів позбавити втікача Петра Мельника звання почесного громадянина селища.

У цьому ж окрузі балотується від “Батьківщини” організатор дерибану Біличанського лісу Владислав Євстифєєв. Це при тому, що ще кілька тижнів тому “Батьківщина” від дерибанника Євстифєєва відхрестилася. Ще один чинний депутат ради – Сергій Бєлов – екс-регіонал, який теж штурмує цей округ у списку “Опозиційного блоку”.

“Солідарність жінок України”, яку очолює скандальновідома Ольга Олійнич, кандидує в Ірпінську раду Олену Лошицьку – ймовірно родичка директора ЗОШ № 18.

Зять чинного селищного голови екс-регіонала Вадима Садовського – Сергій Осіпов балотується на цьому ж окрузі від політичної сили “УКРОП”. Саме йому незодавно віддали землю у склищі під парковки. Це був єдиний раз, коли активісти бачили затя селищного голови на сесії ради. До цього він питаннями місцевого самоврядування не цікавився.

Селянська партія України скандальновідомого екс-регіонала Петра Мельника кандидує Ольгу Галелюк – завгоспа амбулаторії селища.

“Громада Приірпіння” вважає перерахованих вище кандидатів цього округу такими, що мають конфлікт приватних бізнес-інтересів з інтересами громади або такими, що можуть зрадити громаду у найвідповідальніший момент, бо вони представляють політичні сили чи політиків, що негативно вплинули на розвиток державності в Україні.

Партія захисників вітчизни кандидує Сергія Забавського – Інструктора Військового підготовчого центру 79 окремої аеромобільної бригади ВДВ м. Василькова. “Сила людей” висунула по цьому округу безробітну мешканку Бучі Валентину Лосенко. Аналогічна ситуація і в Радикальної партії – від них кандидують безробітну бучанку Марину Кузіну.

БПП кандидує коцюбинчанку Валентину Ковальчук, яка є приватним підприємцем і проживає в селищі.

“Свобода” кандидує Захара Вишняка – активного учасника Революції Гідності, який був у “стрілецькому розрахунку” зробленої у Коцюбинському катапульти “Шалена Білка”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Округ 35 (вул. Доківська: 26; вул. Пономарьова: 2–2/2, 6–6/3)

У цьому окрузі “Нові обличчя” представляє Лизун Іван Михайлович – чинний депутат Коцюбинської селищної ради. Входить до депутатської групи “Спільна мета”, яку очолив власник майже 100 ділянок лісу депутат Владислав Євстифєєв, який за інформацією “Української правди” є організатором дерибану Біличанського лісу. Також володіє торговими точками в селищі Коцюбинське і відповідно має конфлікт інтересів між представництвом інтересів громади та лобіюванням власних бізнесових питань.

У поіменному голосуванні підтримав дерибан лісу кооперативами, на які завели сотні гектарів лісу.

Лизун не підтримав пропозицію депутатки Ірини Федорів позбавити втікача Петра Мельника звання почесного громадянина селища.

По цьому округу до Ірпінської ради балотується ще одна чинна депутатка селищної ради – Антоніна Степаненко. У 2010 році балотувалася як член партії “Батьківщина”. У Коцюбинській селищній раді вона доєдналася до депутатської групи “Спільна мета”, до якої увійшли майже всі депутати ради, в тому числі й регіонали. Очолив групу дерибанник Біличанського лісу Владислав Євстифєєв.

Депутатка Степаненко  – фігурантка антикорупційного розслідування щодо Біличанського лісу. У поіменному голосуванні виступила проти підтримки протестів прокурора, який вимагав скасувати рішення про дерибан Біличанськолго лісу для кооперативів.

До голосування за приєднання до Ірпеня була публічно проти такої ініціативи. Після приїзду міського голови Ірпеня Володимира Карплюка на таємній сесії була з-поміж тих депутатів, які проголосували одноголосно “за” проти волі громади і без обговорень.

До Ірпінської ради хоче потрапити ще один дерибанник Біличаського лісу – Вадим Кузміч. Він – депутат Коцюбинської селищної ради попереднього скликання. 2010 року балотувався на виборах як кандидат на посаду селищного голови, але програв. Після виборів, як і Слюсаренко, увійшов до виконкому селищної ради.

Зараз Кузьміч кандидується від партії “Солідарність жінок України”, список якої очолює скандальновідома дерибанниця Ольга Олійнич.

Також до Ірпінської ради від політичної партії “Наш край”, яку очолюють колишні нардепи, що голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року, балотується по цьому округу депутатка Ірпінської ради Валентина Володарська, яка стала за кількістю прогулів в Ірпінській раді кандидаткою на відкликання.

“Опозиційний блок” представляє на окрузі Марина Заєць – завідувачка гуртожитку Київського квартирного експлуатаційного управління.

Селянська партія України скандальновідомого Петра Мельника кандидує Катерину Резніченко викладачку податкової академії Ірпеня.

Колишня депутатка Коцюбинської ради Любов Малишко, яка отримала в 2008 році ділянку лісу балотується до Ірпінської ради від “УКРОПу” . Колись вона так пояснювала на сесії в будинку культури, чому треба підтримати дерибан лісу на міфічні кооперативи й відхилити протести прокурора Ірпеня: “Для того, щоб виготовити генплан, треба копійка. Прийшли нормальні люди й сказали, що дадуть землю, але треба їм ураховувати й свої інтереси. Ми ж не платимо. Але ми хочемо. Нехай нам відріжуть три пальці, але два нам залишиться”.

“Громада Приірпіння” вважає перерахованих вище кандидатів цього округу такими, що мають конфлікт приватних бізнес-інтересів з інтересами громади або такими, що можуть зрадити громаду у найвідповідальніший момент, бо вони представляють політичні сили чи політиків, що негативно вплинули на розвиток державності в Україні.

БПП кандидує Світлану Пархоменко – Директорку ТОВ “Геометікс”. Патрія захисників вітчизни – Олексія Дубаса, який очолює клуб “Ратібор”, а”Сила людей” – головного бухгалтера фірми Акта Олександра Єременка, який є батьком кандидата в депутати від “Сили людей” по сусідньому округу.

Радикальну партію представляє на окрузі Вікторія Єловікова – юристконсульт ТОВ “Юридична компанія Рибальченко Тетяни”.

“Громада Приірпіння” закликає мешканців цього округу голосувати за кандидата в депутати активіста Ігоря Домбрвоського. Він має дві вищі освіти (інженер та економіст), останні 6 років займається захистом інтересів громади, регулярно відвідує сесії Коцюбинської та Ірпінської рад й протидіє дерибану лісу та бюджетних коштів.

Без імені

Один із перших комендантів Майдану, пішов добровольцем на фронт і після року служби був демобілізований.

Після повернення з фронту продовжує активно допомагати громаді селища та Ірпеня у боротьбі з корупцією в регіоні та незаконною забудовою. Є активним дописувачем сайту “Громада Приірпіння”.

Дуже просимо свідомих виборців цього округу роздруковувати інфомацію і роздавати сусідам та мешканцям саме цього округу. За цього кандидата ручається кожен з нас. Ми закликаємо всіх кандидатів на цьому окрузі проявити свідомий вибір і зняти свою кандидатуру на користь Ігоря Домбровського.

Округ № 36 (голосують мешканці вул. Пономарьова: 1–1/5, 3А–5А, 7–34)

Від “Нових облич” балотується Володимир Колок – тренер жіночої футбольної команди “Біличанки”, якій останні роки допомагає Володимир Карплюк, мер Ірпеня, що задекларував 67 квартир і, за інформацією ЗМІ, є дерибанником та курує будівельний бізнес у Приірпінні.

Безымянный

Колюка з високою ймовірністю в Коцюбинському “Нові обличчя” використовують для того, щоб зробити позитивне позиціонування для партії та інших кандидатів з “Нових облич”, які йдуть лобіювати інтереси свого бізнесу, а не громади. Варто зазначити, що по одному з округів до Ірпінської ради від Нових облич кандидуєтсья представник забудовника-Атланта. Відповідно такі кандидати як Колюк будуть допомагати їм потрапити до влади.

До Ірпінської ради по цьому округу балотується від партії “Наш край” депутат обласної ради Леонід Танцюра. Нагадаємо, що партію очолюють колишні нардепи, які голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Леонід Танцюра в облрасній раді предсталяв УДАР. Згідно з моніторингом Громадського руху ЧЕСНО, за кількістю прогулів він потрапив до кандидатів на відкликання. Більше того, з трибуни сесійної зали він прямо заявив, що йому все одно, хто дерибанитиме Біличнаський ліс і креще хай це зроблять депутати облради. Танцюра на дострокових виборах міського голови Ірпеня балотувався і без узгодження з БПП використовував несанкціоновано символітку блоку.

За інфомрацією джерел редакції в облраді, Танцюра до останнього бився за те, аби потрапити до облради від БПП, але з урахуванням вищенаведеного у БПП йому відмовили. Тому він пішов де-факто до екс-регіоналів.

В депутати по цьому округу до Ірпінської міської ради балотується Василь Пікулик – колишній селищний голова Коцюбинського. Він був на парламентських виборах довіреною особою екс-регіонала Анатолія Федорука – кума мера Ірпеня, що очолює Нові обличчя.

Цей же Пікулик є тестем відомого забудовника і депутата Ірпінської міської ради забудовника Ігоря Вишнякова, який зараз балотується від “Нових облич”. Нагадаємо Виняков, тесть Пікулика, під час майдану при регіоналах став секретарем  Ірпінської ради. Разом із Януковичем-молодшим Вишняков відкривав дитсадок.

Від “Батьківщини” по цьому округу кандидується Дмитро Роденко – забудовник. Він є директором “Інвестиційно-будівельної компанії 2014”. Проживає у Києво-Святошинському районі, село Горенка.

Світлана Гончарук представляє “Солідарність жінок України”, список якої очолює скандальновідома дерибанниця Ольга Олічнич.

“Опозиційний блок” кандидує Дмитра Павленка – менеджера ТОВ “Гексагон Україна”. Селянська партія України, яку на вибори веде одіозний екс-регіонал Петро Мельник, на окрузі представлена завгоспом військової частини Галиною Гудальовою.

“Громада Приірпіння” вважає перерахованих вище кандидатів цього округу такими, що мають конфлікт приватних бізнес-інтересів з інтересами громади або такими, що можуть зрадити громаду у найвідповідальніший момент, бо вони представляють політичні сили чи політиків, що негативно вплинули на розвиток державності в Україні.

Партія захисників вітчизни представлен Сергієм Дубягою. Від БПП кандидується бригадир марштуру автотранспортного підприємства Микола Побережець. “Свобода” кандидує приватного підприємця Євгена Гулю.

Громада цього округу просить підтримати кандидатку Орину Бойко, яка захищає інтереси коцюбинчан в судах, зокрема у справі ЖК “Коцюбинський”, де триває суд з екс-міністром оборони Кредісовим.

Також ця кандидатка як юристка допомагає активістам громади вести просвітницьку роботу. Бойко працює заступником гендиректора ТОВ “Егенергопромтранс”.

Нагадуємо, що, згідно з законом, кандидування до міських рад без висування від партії- неможливе.

Таким чином за представників від Коцюбинського до Ірпінської міської ради від політичних партій “Нові обличчя”, “Опозиційного блоку”, “Нашого краю”, “Батьківщини”, “УКРОП”, “Селянська партія”, “Солідарність жінок України” категорично не рекомендується. Практично всі кандидати від цих партій несуть загрозу для демократичного устрою нашої держави, є фігурантами антикорупційних розслідувань чи мають конфлікт інтересів у лобіювання власного бізнесу у владі й будуть нівелювати інтересами громади. 

Цю інформацію ми просимо Вас донести до всіх і кожного. Нагадуємо, що кожному з нас під силу роздрукувати експрес-огляд свого округу і роздати його сусідам для ознайомлення.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539