Інспектор Фреймут на кухні 18 школи Коцюбинського

0

Хліб на котлети замочують просто в раковині. Самі ж котлети зберігають не в холодильнику а в приміщенні. Вони накриті старою шматою. Відкрита посудина з компотом стоїть просто на підлозі. Все це ведуча програми Ольга Фреймут знайшла на кухні у школі селища Коцюбинське, яка підпорядкована Ірпеню.

“На нараді піднімалось питання організація харчування в школі №18. Вийшов сюжет по 1+1 Інспектор Фреймут. Сюжет знімали 2 місяця тому. Прикро, але навіть після сюжету директор, як з’ясувалося, не звертався в Ірпінський відділок освіти за допомогою щодо усунення порушень санітарії в школі, що він повідомив всім на нараді, лише скаржився, що в сюжеті все – наклеп,” – зазначає у своєму звіті селищна голова Ольга Матюшина.

“Наголошую ще раз: пряма відповідальність за все, що відбувається – на Ірпені. Також керівник закладу не може знімати з себе відповідальності, якщо він не доклав всіх зусиль, щоб усунути проблему.  Депутати попередньої каденції вирішили всю відповідальність в освітній галузі делегувати в Ірпінь. Воно і не дивно, бо комісія з питань освіти не засідала 5 (!!!!!) років. Всім було абсолютно байдуже. Всі ті депутати, які написали заяви на розподіл у освітню комісію, зокрема депутатка Катерина Корбут-Ющенко, яка хоче цю комісію очолити мають непочатий край роботи,” – додає Матюшина.

Депутатка Корбут-Ющенко не лише висловила бажання очолити освітню комісію. Вона, як з’ясувалося, голова батьківського комітету і тому проблеми школи № 18 мала б вирішувати вже давно. Її кандидатуру на головування у батьківському комітеті запропонував директор Ігор Лошицький навесні під час зборів.

“Мій син навчається у школі. Навесні  директор школи скликав всі батьківські комітети на збори. Розглядалося 3 питання ,це харчування , обрання голови батьківського комітету школи та відкриття благодійного фонду. На зборах були присутні  члени батьківських комітетів, директор та представники політичної партії Нові обличчя, зокрема Катерина Корбут-Ющенко та Богдан Слюсаренко, які вже місяць як є депутатами відповідно Коцюбинської та Ірпінської ради,” – розповідає коцюбинчанка Олександра.

“Нам розповіли що  з нового навчального року харчування дітей стає платним, так як скасували дію Чоробильських посвідчень. Жінка яка опікувалась харчуванням дітей радилася з батьками щодо меню. Декілька батьків робили зауваження про чистоту в їдальні та дотриманні  санітарних норм при приготуванні . Жінка казала що її дочка розповідала дома, що тьотя розчісується на їжею і дитині від цього бридко. Коли вирішили з харчуванням перейшли до другого питання ,обрання голови батьківського комітету школи. Бажаючих не виявилось і директор,після невеличкої реклами, запропонував кандидатуру – Катерину Корбут-Ющенко. Більшість підтримала цю кандидатуру. На моє питання що буде входити в її обов язки мені запропонували  ознайомитись з цим пізніше  у приймальні,” – додає жінка.

Олександра каже, що також обговорювалося питання благодійного фонду та передачі землі довкола школи у фактичне підпорядкування Ірпеню:

“Після було запропоновано відкрити благодійний фонд школи,та започаткувати у школі символічний благодійний внесок у фонд (5-10 грн) з дитини. Але наскільки мені відомо далі це питання так і не пішло. Наостанок директор розповів батькам що в школі достатньо велика територія (дослівно – “великий город”). Але школа належить до Ірпеня, а територія до сільради і задля того щоб керівництво селища нібито не забудувало цю землю, директор, з його слів, подав низку документів щоб земля належала школі, відповідно – підпорядковувалась Ірпеню.”

Сюжет, який вийшов на 1+1 жваво обговорює у соцмережі “Громада Коцюбинського”.

Без імені
Є й ті, хто виступає за звільнення персоналу.

Без імені

Нагадаємо, депутати Коцюбинської селищної ради саботували створення освітньої комісії на останній сесії.

Попри те, що селищна голова Ольга Матюшина виконала побажання депутатів і поставила на голосування кандидатуру голови – представниці Нових облич Катерину Корбут-Ющенко та трьох інших депутатів від Нових облич, які власноруч підписалися під пропозицією увійти до освітньої комісії, більшість депутатів, яку складають представники Нових облич утримались під час голосування.

Таким чином у раді депутати за 5 годин сесійної роботи не сформували жодної комісії, окрім бюджетної.

P.S. (Шановні читачі, якщо Ви хочете, щоб новини “Громади Приірпіння” виключно про Коцюбинське виходили в друкованому вигляді й безкоштовно поширювалися селищем, просимо Вас допомогти волонтерам із збором коштів на друк. Останній випуск тиражем 5 тисяч обійшовся у 2 500 гривень (1 примірник = 50 копійок). У нас не завжди є змога зібрати потрібну суму коштів, щоб поширити суспільно важливу інформацію. Активісти створили спеціальний рахунок:  “Приватбанк” 5168742349662738, Куцан Олександра Валеріївна. Звіт про зібрані й використані кошти буде на сайті та у Facebook-групі “Громада Коцюбинського”. Кожна Ваша гривня інформуватиме щонайменше 2 людей. Давайте разом розвивати демократичні процеси в селищі й контролювати владу).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539