Лідер УКРОПу ірпінець Борисенко таки був помічником Царьова (документ)

0
Лідер УКРОПу Денис Борисенко все ж таки був помічником-консультантом екс-нардепа від Партії регіонів Олега Царьова.Це підтвердили аналітику Громадського Руху ЧЕСНО в Апараті Верховної Ради України. Запит направляли офіційно через сервіс “Доступу до правди”.

За наявною в Апараті Верховної Ради України інформацією, одна й та ж сама особа – Борисенко Денис Валерійович – була помічником-консультантом на постійній основі та на громадських засадах “народних депутатів України шостого скликання Трегубова Ю.В. і Олійника С.В., а також помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата України сьомого скликання Царьова О.А.”

На офіційному сайті “УКРОПу” після скандалу у ЗМІ політик спростував інформацію про те, що був помічником екс-регіонала.

 

Нагадаємо, що Борисенко балотувався в парламент у 2012 році як член партії “Україна майбутнього”. Тоді список очолював його колишній роботодавець-нардеп Святослав Олійник. За 2 роки до цього нардепа Олійника виключили з БЮТу, оскільки він голосував синхронно з Партією регіонів. Його зараховували ЗМІ до так званної “групи Андрія Портнова” (Олійник був заступником голови фракції БЮТ і 2010 року перейшов на посаду заступника голови АП часів Януковича).

Зараз уродженець Дніпропетровщини Денис Борисенко тимчасово очолив політраду партії після того, як арештували Геннадія Корбана.

“Це тимчасове рішення. Воно пов’язане лише з тим, щоб партія могла функціонувати за юридичними правилами. У нас має бути з’їзд найближчим часом і цей з’їзд має відкривати голова політради за правилами, щоб можна було юридично витримати всі процедури. Як ви розумієте, ми партія опозиційна, тому до нас будуть з особливою прискіпливістю ставитися в Мінюсті”, – прокоментувала Громадському руху ЧЕСНО прес-секретар політичної партії УКРОП Євгенія Кравчук.

Борисенко на додачу є депутатом Київської облради. Зауважимо, що Борисенко, якому зараз довірили замість Корбана очолити політраду, на місцевих виборах до облради навіть не очолював список політичної сили “УКРОП” і з-поміж обраних до облради депутатів має найнижчий рейтинг за кількістю голосів.

За інформацією ЗМІ, навесні 2015 року після своєї відставки Коломойський приймав рішення щодо того, чи створювати нову політичну партію, чи розкручувати вже наявний політичний бренд “Україна майбутнього”. Цю партію очолював екс-нардеп Олійник, який був заступником Коломойського в ОДА.

Згодом стало відомо, що прийняте рішення про створення нової партії “УКРОП”. Новому бренду вдалося на місцевих виборах завести в ради майже 2 250 депутатів. Це дещо більше чверті від загальної кількості депутатів, які завів лідер виборчих перегонів – партія “Солідарність”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539