Власенко про скликання псевдосесій Главацькою

0

Вперше Ольга Матюшина звернулася до комітету ВРУ з питань місцевого самоврядування щодо незаконних, на її думку, дій секретаря Коцюбинської селищної ради Юлії Главацької ще взимку.

“Коли проводилися псевдосесії й коли Главацька стверджувала, що, будучи у відпустці, вона провела 4 псевдосесію, я звернулася не лише до парламентського комітету. Я звернулася до регламентної комісії Київської обласної ради, яка надала відповідні висновки і облрада перенаправила їх до прокуратури. Я отримала згодом відповідь від голови комітету ВРУ на своє звернення щодо проведення псевдосесій та перевищення повноважень Главацькою,” – зазначає селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

У відповіді голови комітету з питань місцевого самоврядування ВРУ йдеться:

“Аналіз наведеної у Вашому зверненні інформації вказує на необхідність юридичної кваліфікації певних дій секретаря Коцюбинської селищної ради як незаконних і протиправних. Зважаючи на цю обставину, повідомляємо, що Верховна Рада України не наділена повноваженнями щодо такої кваліфікації. Сподіваємося, що правоохоронні органи та Київська обласна державна адміністрація, до яких Ви скерували своє звернення, в межах своїх повноважень із забезпеченням законності та правопорядку розглянуть подану Вами інформацію та нададуть їй належну оцінку”.

Безымянный

Ольга Матюшина наголошує, що ця відповідь була на лист, який передував її незаконному відстороненню від займаної посади.

“Це відповідь на лист про проведення псевдосесійних засідань, які пані Главацька скликала, уявляючи вже себе головою селища. Такий саботаж негативно вплинув на роботу ради й як наслідок з січня місяця ми не маємо жодного рішення, прийнятого у законний спосіб. Спекуляція на онкохворих та відсутності допомоги показала, як насправді депутати дбали про людей. Їм головне було провести переворот після якого ми програли суд по каналізації та зупинили ремонт дороги Залізничної. І висновок комісії облрали, і відповідь голови комітету будуть надані до суду та правоохоронним органам. Як показує практика неправомірні дії не можна залишати не покараними, бо це спричиняє ще більше зло, коли люди починають відчувати свою безкарність. Чого вартують лише знищені розпорядження Главацької з підписом та мокрою печаткою, яка невідомо звідки взялася вночі 8 квітня. За все доведеться відповісти перед законом,” – резюмує Матюшина.

Нагадаємо, що слід за першим зверненням Матюшиної до комітету селищна голова написала друге звернення, в якому просила розпустити раду. Питання розпуску внесли до порядку денного після того, як 8 квітня депутати вчинили в селищі переворот і захопили приміщення ради та почали нищити документи. Комітет підтримав це питання більшістю голосів на засіданні перед розглядом цього питання в парламенті. Під час голосування у ВРУ не знайшлося жодного депутата, хто б виступав проти розпуску ради. Рішення прийняли 260 голосами.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539