Подала правки до законопроекту № 4355

0

Подала поправки до законопроекту № 4355, який дозволяє місцевим радам розпоряджатися землями поза межами населеного пункту.

Начебто, закон про децентралізацію, а насправді – про лібералізацію механізму дерибану лісових угідь і навіть заповідників. Дала почитати редакцію першого читання екологам і прокурорам (останні в інтересах держави відбивають у судах незаконно захоплені тими самими селищними радами землі) – вони за голову схопилися!!! Механізм формування меж територіальних громад відсутній, визначення повноважень органів місцевого самоврядування та передачі земель із державної в комунальну власність – теж нема. Тобто, роби, що хочеш.

Проекти землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж територіальних громад – відсутні; на їх розроблення може піти дуже багато часу і коштів, а держадміністрації вже позбавляють повноважень щодо розпорядження землями державної власності, отже, з прийняттям цього Закону може виникнути колапс.

Незрозумілі критерії розподілу повноважень між районними та обласними радами в межах та за межами територій громад. Як бути з водним об’єктами?

Не зрозумілі критерії розподілу повноважень між сільськими, селищними та міськими радами щодо затвердження детальних планів територій за межами населених пунктів (хто і на якій відстані тощо).

Закон призвів до колізії між співвідношенням понять “загальнодержавне” та “комунальне” (наприклад, землі під об’єктами ПЗФ загальнодержавного значення (без вилучення – заказники та ін.) – потраплять у комунальну власність (об’єднаних громад ). А я б’юсь над тим, щоб Біличанський ліс став Нацпарком. Ага, стане – і одразу потрапить до рук клептоманів з ірпінською пропискою.

Нема механізмів погодження проектів землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж територіальних громад відповідних проектів землеустрою з органами виконавчої влади, включаючи природоохоронні. чи інших способів урахування державних інтересів.

Отже, такому законові будуть дуже раді земельні дерибанщики типу мерів Ірпеня і Бучі Карплюка і Федорука. Як сказав Пинзеник, “буде тобі, Оля, Коцюбинське по всій країні”. Якщо мої поправки не пройдуть, то цей закон приймати неможна. Бо “Коцюбинське по всій країні” я не хочу.

БезымянныйАвторка: Ольга Червакова, народна депутатка України

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539