СБУ: Мешканця Київщини затримали за контрабанду бурштином

1

СБУ затримало чоловіка у рейсовому автобусі. Це сталося близько обіду 29 квітня.

“Зняли його з рейсового автобусу Рівне-Київ. Не дали доїхати до кінцевого пункту призначення, бо в Києві багато людей. Затримували у Макарівському районі. Ми вважаємо, що докази безапеляційні,” – повідомляє прес-служба столичного СБУ “Громаді Приірпіння”.

Пізніше в Інтернет-мережі на сумнівному сайті з’явилася інформація про те, що затриманий – мешканець Ірпеня  Євген Мельничук. Видання посилалось лише на офіційний сайт СБУ, який не містив прізвища затриманого.

Безымянный

“Громаді Приірпіння” Євген Мельничук підтвердив, що його дійсно зняли з маршруту.

Силовики наголошують, що у затриманого був бурштин рідкісної породи, який він хотів вивезти за кордон. За попередніми оцінками прцівників СБУ ринкова вартість вилученого бурштину складає близько мільйона гривень.

Безымянный

“Те, що мені інкримінують – це повна маячня. Я не займався контрабандою, не збирався вивозити ювелірні вироби за кордон, я їх ніде не викопав, не вкрав, а взяв у майстра, який їх виготовляє. Віз я прикраси до іншого ювеліра в Київ. В чому тут моя провина, не зрозуміло. Слідчі поліції, які брали в мене поясненняя після “гучного” замовного затримання, одразу ж мене відпустили і я поїхав по своїх справах. Якщо СБУ так були переконані у моїй злочинній діяльності, чому ж не взяли мене при, на їхню думку, незаконному отриманню виробів, або на момент збуту, або на момент перетину кордону з кульками? Що незаконного в моїх діях?”, – розповідає Громаді Приірпіння Мельничук.

“Весь Інтернет зараз наповнений оголошеннями про продаж ювелірних виробів з бурштину, в тому числі ювелірних куль, з яких роблять намисто. Чому СБУ, якщо така діяльність протизаконна, не бореться з тими, хто продає? Це означає, що всі ювелірні вироби, які у нас відкрито продаються – це не протизаконно”, – додає мешканець Ірпеня.

1

Мельничук переконаний, що справу проти нього замовили представники влади Ірпеня:

“Очевидно, що всіх активістів зараз намагаються демонізувати, всіх нас прослуховують. Для мене очевидно, що це замовлення Карплюка (мер Ірпеня – прим. ред.) з Христюком, які мають зв’язки в СБУ. Останній кілька років працював в структурі СБУ, а зараз перший заступник Карплюка. Про замовлення говорить хоча б те, що в ЗМІ Карплюка одразу написали, що затриманий Мельничук, той самий, що проводив проплачені акції проти забудов. Для них бізнес – це святе, без будівництва вони ніхто. Тому, влада і забудовники готові на все, аби дискредитувати активістів”.

За даним фактом відрите кримінальне провадження провадження за ст. 198 (придбання, зберігання чи збут майна, одержаногозлочинним шляхом) та ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Євгена Мельничука правоохоронці не затримали, а після пояснень відпустили.

“Громада Приірпіння” з’ясовує деталі справи та доказової бази.

1 Comment

  1. Андрій Мельник 3 Травня 2016 at 08:59

    Усі учасники бурштинових схем повинні горіти в пеклі за те, що завдяки попиту на “ювелірні вироби” (Мельничуку не вистачає сміливості визнати, що він віз куплений незаконно видобутий бурштин, хоча з фото видно, що це саме бурштин) вони знищили десятки тисяч гектарів лісів Рівненщини, житомирщини та Волині.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539