Як Євстєфєєв-злидень став депутатом-мільйонером і отримав десятки га в лісі?

0

Депутат Коцюбинської селищної ради 6 та 7 скликань Владислав Євстєвєєв за 2015 рік заробив менше 25 тисяч гривень за рік, а інвестував майже 8 мільйонів.

Прокурор Ірпеня на засіданні комітету з питань екології ВРУ у 2013 році заявив, у власність депутата Євстєфєєва під час дерибану Біличанського лісу потрапило майже 100 ділянок лісу (із 501 роздерибаненої).

За два роки депутат позбувся частини своїх ділянок у лісі і нажив мільйонів при тому, що коли балотувався був безробітним, а потім заробляв мізерні суми.  

З декларації за попередній рік відомо, що депутат Євстєфєєв, живе за межею бідності. За 2014 рік він заробив менше 9 тисяч гривень.

Без імені

Попри такі скромні статки у 2014 році Євстєфєєв вже у 2015 році вніс до статутного капіталу майже 8 мільйонів (!!!). Для порівняння, ця сума фактично дорівнює річному бюджету селища Коцюбинське, де депутат має представницький мандат від громади впродовж 2 канденцій.

Без імені

 

Яке хоббі у депутата-дерибанника?

 

За останні 2 роки Владислав Євстєфєєв відкрив ТОВ “Грінінвест”. Саме у це товариство Євстєфєєв вніс всі свої мільйони, про які йдеться у декларації.

Друге товариство, яке Євстєфєєв заснував разом із колишнім депутом облради Вадимом Башуном – “Грінбудінвест”. Як бачимо, ті, кого ЗМІ пов’язують із дерибаном Біличанського лісу, дуже люблять в назві товариств інвестувати у слово “green” – у перекладі з англійської мови – “зелений”.

Башун, який був екс-регіоналом в облраді, кандидувався після Революції Гідності від Нашого краю, але йому не вдалося повторно отримати мандат.

Без імені

Проте за часів депутатства він демонструє доволі значні статки.

hata_bashyna

Башун проводить свої відпустки разом із Валерієм Пєшим.

peshyi_ikra_2012

Пєший був депутатом Ірпінської ради, працював в місцевому Держкомземі й допомагав дерибанникам видати державні акти права власності на землю. Активістка звинувачує Пєшого в тому, що він напав на неї та її немовля, коли вона перешкоджала забудові зеленої зони в Ірпені.

До товариства “Грінбудінвест” Башун вніс 3 мільйони гривень, а Владислав Євстєфєєв 1 млн 200 тис.

Два товариства Євстєфєєва мають займатися будівництвом житлових і нежитлових будівель та їхнім продажем.

Саме кандидатуру Владислава Євсєфєєва у Коцюбинській селищній раді депутати “Нових облич” одноголосно обстоювати як голову комісії з питань містобудування, хоча у Євстєфєєва, як у власника ділянок на території Нацпарку, є прямий конфлікт інтересів з інтересами громади.

У нього у власності залишилася ділянка площею 15 соток, та ділянка площею у 22 гектари. Таку інформацію офіційно надала Коцюбинська селищна рада. Прокуратура в судах оскаржує акти права власності на землю в Біличанському лісі.

 

Де ж працює депутат із злиденними заробітками?

 

До того, як стати депутатом Коцюбинської селищної ради Владислав Євстєфєєв був безробітний. Про це йдеться на сайті ЦВК.

Зараз Владислав Євстєфєєв працює гендиректором ГО “Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування”. Цю громадську організацію заснували після того, як Євстєфєєв став депутатом Коцюбинської селищної ради – у 2011 році.

Засновниками цієї ГО є мешканець Ірпеня Валентин Лимар та мешканець Боярки Ігор Лисенко.

У цій організації фігурує юрист Денис Крайнік, який у судах обстоює дерибан Біличанського лісу. Він разом з екс-регіоналкою та екс-депутаткою облради Наталією Семко, яка зараз є заступницею міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, на прес-конференції обстоював дії дерибанників.

Без імені

Активісти у кулуарах Ірпінського суду чули, як Єстєфєєв разом із Крайніком проговорювали аргументацію для судді, хто ж проводив опитування в селищі. В розмові фігурувала саме ГО “Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування”.

На суди щодо каналізації по вулиці Бакала Євсєфєєв не ходив, його цікавили суди лише про Біличанський ліс і приєднання Коцюбинського до Ірпеня.


Раніше Денис Крайнік переконував, що ділянки в лісі Євстєфєєв як порядна, на його думку, людина отримав законно:

“Наскліьки мені відомо, Євстєфєєв порядна людина. Він раніше займався будівельним бізнесом. Будував будинки на Кіпрі. Він мені показував договори купівлі-продажу у Біличанському лісі. Євстєфєєв – добросовісний набувач!”

Журналістам Євстєфєєв заявляв, що ділянок у лісі у нього немає.

Крайнік також виступає на стороні Ірпінської ради і виступає в суді проти мешканців селища Коцюбинське, які незгодні із рішенням ради щодо приєднання селища до Ірпеня без проведення належним чином громадських слухань.

 

Передвиборчий піар на захисті лісу

 

Після розпуску Коцюбинської селищної ради, коли призначили перевибори, дерибанник Біличанського лісу Владислав Євстєфєєв разом із прихильниками “Нових облич” створив петицію нібито на захист лісів Київщини.

Не пошкодували грошей на рекламу у соцмережах.

Без імені

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк, якого ЗМІ пов’язує із будівельною компанією “Будрегіонінвест”, разом з Євтєфєєвим має ділянку в Біличанському лісі, теж нещодавно зявив, що він виступає нібито за збереження Біличанського лісу й звинувачує активістів, які стоять на захисті лісу з 2009 року, у роботі на забудовника.

 
Без імені

Що має з’явитися в Євстєфєєва у декларації за 2016 рік?

 

З державного реєстру, до якого звернулися активісти, стало відомо, що Євстєфєєв придбав квартиру в селищі Коцюбинське. Площею вона понад 40 квадратних метрів. Договір купівлі-продажу укладений перед місцевими виборами 2015 року з будівельною компанією “Атлант”.

Інтереси цього забудовника Євстєфєєв лобіював в останні роки каденції перед депутатським корпусом. Цей забудовник змінив цільове призначення промзони і таким чином земля, яка мала приносити надходження в бюджет стала спальним районом.

З реєстру стало відомо, що більшість ділянок в Білисанському лісі, які перебувають у власності Євстєфєєва арештовані.Загалом із майже 100 ділянок, які згадував прокурор, залишилися ще 18, на які накладений арешт. Загальна площа 2,5 га.

Хоча на одну з ділянок площею 0,5 га арешт досі не накладений.

Без імені

Саме тому не дивно, що Єстєфєєв разом із депутатською більшістю лобіював і лобіює зонування, яке дозволить забудувати ліс. Восени перед виборами проводилися псевдогромадські слухання.

Я казав і повторюю знову, що депутат КСР 6 і 7 скликання Владислав Євстєфєєв не просто не може очолювати комісію з питань містобудування, а взагалі має сидіти давно у в’язниці.

БезымянныйАвтор: Микола Єременко – учасник російсько-Української війни, коцюбинець

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539