Поблизу ліцею в селищі Коцюбинське розлили бочку бутилакрилату

0

Зранку 26 травня мешканці селища Коцюбинське жалілися на їдкий запах. Про це вони повідомляли у соцмережах. Батьки забрали з ліцею дітей.

“Я дитину не залишив. Мало що ще… Запах сильний, але незнайомий,” – пише у соцмережі Володимир Колесніченко.

“Громада Пріирпіння” повідомила про це прес-службу МНС. За кілька хвилин до редакції зателефонували правоохоронці.

“Їхала селищем Коцюбинське машина. З неї на дорогу випала бочка мастильних матеріалів. Надзвичайники були на місці. Токсичності відходів не виявили тому це компетенція комунальних служб, які мають прибрати дорогу, а ми у свою чергу будемо з’ясовувати, чому такий вантаж не був закріалений належним чином,” – роз’яснює Микола Жукович, керівник прес-служби поліції Київської області.

Без імені

Попри те, що правоохоронці переконують у тому, що рідина не є токсичною, батьки скаржаться на почуття учнів, які повертаються додому з ліцею:

“А моя дитина прийшла зі школи зелена і його нудить. Голова крутиться”.

Мати виклала у мережу фото бочки.

Без імені

Прес-служба назвичайників переконує, що їхня служба на місці разом з поліцією й вони вирішують разом із комунальниками, як ліквідувати проблему.

“На 200-літровій бочці написано, що це розчинник для лаку. Це бутілакрілат. На місці працює наша хімлабораторія,” – зазначає в коментарі “Громаді Приірпіння” Вікторія Рубан, керівник прес-служби ДСНС Київської області.

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина вимагає невідкладно оприлюднити громаді результати аналізів:

“Не зрозуміло, чому деякі діти залишилися в школі попри те, що був дуже різкий і неприємний запах. Треба було одразу інформувати батьків. Якщо діти погано себе почувають, то прошу батьків не зволікати і звернутися до лікаря. Що стосується результатів, то ми їх невідкладно оприлюднимо, щойно вони стануть відомі”.

На п’ятницю в ліцеї планували лінійку для останнього дзвоника, але в останній момент її скасували.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539