Як збори коцюбинчан зривала екс-регіоналка Наталія Семко

0

12 травня я проводив збори мешканців вулиці Червоноармійська. Сюди завітала депутатка Коцюбинської селищної ради 7 скликання від “Нових облич” Тетяна Хоптінська та екс-регіоналка Наталія Семко – чинна заступниця міського голови Ірпеня з гуманітарних питань, в минулому – депутатка облради.

Коли пані Семко, яка не мешкає в селищі, попросили представитися, то вона сказала, що звати її просто Наталія і вона – громадянка України. Довелося місцевим мешканцям представити її учасникам зібрання.

Те, що колишня депутатка облради не приходила до мешканців вулиць всі 5 років, а тепер пішла дворами, викликало в людей подив.

“Мета візиту невідома й досі. Постійно прославляла Карплюка та НО,” – пише мешканка приватного сектору Олена Сокотюк.

Без імені

Таке відчуття виникло не лише в пані Сокотюк. Воно виникло і в мене, і в інших учасників зборів. Семко почала просто піарити Ірпінь, піарити себе, розповідати, як вона нібито багато зробила для селища.

Хочеться нагадати екс-регіоналці, яка ніколи не приходила до нас у статусі депутата звітувати публічно, що її звіт активісти чудом свого часу таємно отримали в раді. За кілька років, як ми довідалися, Наталія Семко зробила аж 4 речі.

Перша заслуга, яку приписала собі Наталія Семко – це скандальне відкриття пляжу на озері та очищення озера, на що витратили немало бюджетних коштів. Результат такого очищення: дітей для піар-кампанії Петра Мельника Наталія Семко разом із екс-регіоналом Вадимом Садовським запросила купатися тоді, коли результати СЕС купання в озері забороняли.

Семко переконувала тоді людей, що пляжний паспорт є. Інтерв’ю, до речі в неї брала тогочасна журналістка, а чинна народна депутатка Ольга Червакова, якої тепер бояться тут як вогню.

Щоб не казала Семко у Ірини Федорів на руках були офіційні документи. Згодом навіть у відповіді з міністерства йшлося про те, що жодних документів на відкриття пляжу немає.

Садовський документів з офіційними номерами і печатками не визнавав.

На зборах Семко, яка відкрила озеро для купання прямим текстом сказала, що працювати результативніше перешкоджала їй Ірина Федорів. Федорів, нагадаю, була єдиним депутатом, який показав громаді результати СЕС і попередила батьків, що купатися не можна. А ні Юлія Главацька, ні депутати Ясінєв, Рожанський, Лизун, Бомба, Ільницький – жоден з тих, кого знову переобрала громада, тоді не сказав людям про те, що купатися небезпечно і це може нашкодити здоров’ю дітей. Навіть після скандалу, Семко поїхала потім і до Гостомеля і відкрила для купання інше озеро громаді, де купатися не можна.

Отже, те, про що “відзвітувала” пані Семко у звіті, який ми свого часу знайшли в раді – це не просто захід, який шкодив здоров’ю дітей й був проведений з порушенням заходів безпеки, а й нераціональне витрачання бюджетних коштів. Детально пишу про це, бо за стільки років коцюбинчани могли вже підзабути, про скандальне відкриття озера.

У 2 пункті звіту Наталії Семко йшлося про… реконструкцію каналізації. Цитую звіт депутатки:

“згідно з програмою “Питна вода”(розпорядник коштів Управління водних ресурсів у м. Києві та Київській області) виділено кошти на реконструкцію мереж водовідведення (каналізацію). Роботи мають бути виконані до кінці 2012 року”.

Які ж наслідки такого “виділення коштів на РЕКОНСТРУКЦІЮ каналізації? Тепер громада за реконструкцію каналізації, якої не існувало в приватному секторі б’ється з підрядниками за суму майже 4 мільйони гривень. Так звідки ж кошти на реконструкцію? З програми “Питна вода” чи з нашого рідного селищного бюджету, який тепер потрошать у подвійному розмірі? До слова пані Семко твердила, що каналізацію зробили і ці роботи треба приймати як належить.

Тобто всі ми маємо попрощатися з більш ніж половиною бюджету селища, щоб Ірпінь нас як злидарів за наші ж податки “обігрів”, забравши Будинок культури, школи, садки і потім роздерибанив все, що є навколо.

Третій з чотирьох пунктів звіту за кілька років роботи говорив про те, що згідно з “Програмою поводження з ТПВ (твердих побутових відходів) в Київській області” (розпорядник коштів Головне управління ЖКГ і паливно-енергетичного комплексу КОДА) придбали склопластикових контейнерів для роздільного збирання.

Всім відомо, що пані Семко пов’язана з сміттєпереробним бізнесом. Як потім з’ясували журналісти контейнери закуповували в ТОВ “СНГ-Плюс”, яке очолював чоловік депутатки Петро Семко. Так на екологічному проекті депутаська родина, яка організовувала піар-кампанію Петру Мельнику заробила понад 2 мільйони гривень. 

Тобто ми маємо гроші, які витратили на озеро, в якому не можна купатися, але на якому пропіарилися, маємо реконструкцію каналізації, яка вилилася нам у мільйонні борги та купівлю за мільйони бюджетних коштів контейнерів у своєї фірми за завищеною ціною.

4 і останню свою заслугу пані Семко теж згадала на зборах. Сказала, що допомагала будувати церкву. На таких темах, по перше, ніхто не піариться, бо пожертви на церкву мають бути таємними. А по друге, декларація Семко на сайті ЦВК дозволяє сумніватися в тому, що Семко чесно декларує доходи, щоб фінансувати будівництво церкви. За рік з чоловіком у них було задекларовано дещо більше 54 тисячі гривен. При таких доволі скромних заробітках сім’я мала утримувати 2 автівки, 2 будинки. Сама Семко за рік заробила менше14 тисяч гривень.

Виходить, що всі 4 пункти звіту екс-регіоналки, яка зараз пішла під стяги “Нових облич” просто мильна бульбашка.

Ще за часів депутатства в облраді екс-регіоналка Семко обстоювала разом із дерибанниками лобіювала паювання Біличанського лісу.

Тут на зборах Семко, яка до нас ніколи не приходила як депутат, переконувала, що їй болить за Коцюбинське і що Київ – це зло. Я наголосив на тому, що вибирати між Ірпенем, Києвом або самостійним статусом селища мають мешканці селища, а не депутати чи заступники мера Ірпеня одноособово. Липові громадські слухання нікого не влаштовують.

“Семко пояснювала нам, що в Коцюбинському не визначені межі, тому купівля-продаж землі або дарування вже давно не оформлюється нотаріально. Я її запитала, як же оформив землю “Атлант” або як депутати для піару хотіли АТОвцям виділити землю “Укрзалізниці” вздовж колій під гаражі, якщо земля не оформлюється. То заступниця міського голови Ірпеня не знала, що сказати. Семко переконувала нас, що можна розвивати селище не лише за рахунок забудови лісу, а за рахунок забудови промислової зони. Тобто Коцюбинське хочуть забудовники Ірпеня перетворити на Троєщину. Вже є Атлант і нема ані садків, ані покращення транспортної системи. Тобто за попередньої влади Главацька, Рожанський, Ясінєв, Євстєфєєв, Ільницький, Бомба разом з усіма депутатами попередньої каденції голосували за “Атлант”, вбили промзону, яка мала наповнювати бюджет, а коцюбинцям тепер залишається переживати інфраструктурний колапс,” – розповідає учасниця зборів Ірина, що мешкає на провулку Артема.

“Потім Семко почала казати, що вона некомпетентна у питаннях землі і що її парафія – садки та школи, де до речі харчування завдяки рішенню Ірпінської ради тепер стало платним. Тоді я перепитала про приміщення на Пономарьова 2/2, яке депутати бачать, як дитячий садок. Семко публічно сказала, що у багатоповерхівці садка не може бути. Виходить ініціативи місцевих депутатів з гаражами для АТОвців та інші питання, про які вони говорять громаді – це просто пшик для піару про який Семко вдає, що не знає,” – додає мешканка селища.

Люди зауважили, що Коцюбинське і так знаходиться під адміністартивним впливом Ірпеня, а стан речей, якими опікується це місто у селищі, просто ганебний. Подивіться зокрема і на освіту, за яку відповідає безпосередньо Семко.

Люди, до слова, задавали їй ці питання.

Без імені

“Семко говорила про те, що планують ремонт даху 18 школи. Нагадаю, що це питання тягнеться вже з десяток років і пані Семко була депутатам обларади і з 2015 року є заступником мера Ірпеня. Питання даху школи нам знову обіцяють вирішити перед виборами. Насправді в школі, і це я чула особисто на батьківських зборах, відкритий балгодійний фонд і батькам пропонують скидатися на вирішення проблем школи. І так з усім: кажуть одне, а насправді виходить інакше. Семко казла, що вона вивозть сортоване сміття, але у мене є офіційна відповідь УЖКГ Біличі, яка це спростовує,” – говорить Олександра Куцан, яка теж підійшла на збори.

Я так зрозумів, що Хоптінська та Семко прийшли на зустріч для того аби не допустити конструктивної розмови і вирішення питань, а також попіарити Ірпінь. Також завдяки цим жіночкам, та певного хаосу декілька бабусь так і не дочекалися розгляду питаннь порядку деннього, але вуличний актив, який вже сформований, обов’язково завітає до їхніх домівок і їх думка буде врахована.

Пані Хоптінська, яка не проживає на цій вулиці, спершу попросила мене прозвітувати.  Як депутат я звітував перед виборцями 10 квітня, тобто рівно місяць тому. До розпуску Коцюбинської селищної ради пані Хоптінська не проявляла таку активність й не відвідувала збори громадян у сусідньому для неї окрузі. Розпуск ради, видно, все змінив і активність “Нових облич”, які весь цей час не працювали тепер буде просто зашкалювати. Це при тому, що Володимир Карплюк мер Ірпеня з 2014 року і до перевиборів в селищі не розгортав таку бурхливу діяльність. Ворзель та Гостомель взагалі відмовилися приєднуватися до Ірпеня, але не залишають в спокої чомусь лише Коцюбинське. Просто ми розташовані в лісі й дерибанники прагнуть закріпитись там, де ще є бодай примарний шанс урвати собі кусок.

Представниця Нових облич Хоптінська наголосила на тому, що я нібито не переймаюся проблемами каналізації для будинку № 10. На противагу словам Хоптінської, ми з деякими мешканцями цього будинку знайшли порозуміння, і на початковому етапі розробили алгоритм дій для вирішення ситуації..

Громаді ж хочу нагадати, що пані Хоптінська – самопроголошена голова регламентної комісії, яка спершу не визнавала взагалі себе депутатом, про що направила лист до ЦВК разом з іншими депутатами від Нових облич. У запропонованому нею проекті регламенту МІСЬКОЇ ради, за який вона як депутат СЕЛИЩНОЇ ради голосувала “за” разом з депутатською більшістю, порушувалося право громади вільно приходити на сесійні засідання. Як депутат КСР 7 скликання вона оскаржувала розпорядження Ольги Матюшиної про скликання 3 засідання 2 сесії. Навіть в Ірпені суд визнав, що Матюшина діяла правомірно. Хоптінська – одна з депутатів Нових облич, які брали активну участь у перевороті та захоплені ради.

Як би там не було, учасники зборів вирішили:

1)      Створити вуличний актив, який має зробити анкети для опитування в яких буде запропоновано декілька альтернативних назв. Назва вулиці, яка набере найбільшу кількість голосів, буде запропонована КОДА на затвердження.

2)       Питання каналізації піднімалося також на минулих зборах, які відбулися 10 квітня 16 року, але враховуючи низьку явку, а дане питання вимагає злагодженої взаємодії,  розгляд цього питання ми перенесли. Вирішили на будинках у яких відсутні номери, мешканці принаймні зараз тимчасово крейдою проставлять їх крейдою, а навпроти вигрібної ями на паркані позначать літеру “К”. Я зроблю звернення на ЖКГ для прорахунку приблизної вартості матеріалів та робіт. Далі треба виготовити проектно-кошторисну документацію, підтвердження ПКД, і написати заяву – обґрунтування необхідності даної каналізації, і вибиватиму через облраду отримати кошти на каналізацію, бо бюджет селища може не витягнути такий проект.

3)      Зібрали підписи, за те щоб у селище ходив комунальний транспорт.

Наостанок зазначу, що зустріч проходила з 19.40 і до 22.20 і було розглянуто ще низка інших питань, які турбують мешканців даної вулиці. Вважаю, що в цілому зустріч була конструктивна та інформативна, а головне те, що я побачив, що люди дійсно цікавляться проблемами селища і не сприймають його виключно як спальний район, а готові долучатися до розвитку місцевого самоврядування у рідному Коцюбинському. А я в свою чергу як депутат, обіцяю, що у своїй роботі буду керуватися виключно принципами законності, гласності та підзвітності.

Без іменіАвтор: Євген, Домбровський, депутат Коцюбинської селищної ради 7 скликання

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539