У Бучі помер чоловік: у побитті підозрюють “Бучанську варту”

0

Члени ГО “Бучанська варта” побили бучанця Германа Мельниченка у нього вдома. Про це “Громади Приірпіння” повідомила колишня дружина чоловіка Юлія:

“Так сталося, що Герман уклав фіктивний шлюб з жінкою, яка на 10 років його старше, – Світланою. Просто пожалів її свого часу, вона попросила прописати її в квартирі, так як без прописки ніби не могла влаштувати дитину в садочок. Після цього, жінка з ним розлучилася й приватизувала на себе більшу частину квартири, залишивши йому одну кімнату. Герман був тихий і спокійний чоловік, щоправда трохи випивав. Але він ніколи не був буйним, це вам можуть підтвердити усі, хто його знає – й друзі, й сусіди, і я як колишня дружина”.

“Але Світлані він сильно заважав у квартирі. І вона регулярно викликала “Бучанську варту”, щоб розібралися з Германом. Світлана товаришує з мамою Назара – одного з членів цієї організації. Останній візит “Бучанської варти” для Германа став фатальним. Зі слів очевидців і самого Германа троє молодиків його били по голові, по інших частинах тіла. Після побиття у Германа сильно боліла голова. Через кілька днів він втратив свідомість і опинився в реанімації. У четвер його не стало”, – додає жінка.

Колишня дружина вважає, що смерть чоловіка швидше за все наступила внаслідок травм, завданих членами ГО Бучанська варта.  Але це має встановити слідство.

“Самі члени Бучанської варти, при зустрічі з нами не заперечувати той факт, що неодноразово проводили з Германом так звану профілактичну роботу. На зустріч з нами їх прийшло близько 20 чоловік. Вони вели себе агресивно по відношенню до нас – це було видно з їхнього тону. Після кількахвилинної розмови з лікарні вийшов Анатолій Кушнірчук й показав нам довідку, де був вказаний діагноз Германа. І почав кричати, що Герман просто хворий. Він тоді ще був живий. Ми з дочкою були шоковані – на якій підставі сторонній людині в лікарні видали довідку про діагноз Германа! Мені й досі не зрозуміло, на якій підставі йому дали довідку й розголосили діазноз? Я не виключаю, що довідку дали по дзвінку з міської ради, оскільки секретар ради Василь Олексюк засновник цієї організації”, – занепокоєна Юлія.

За фактом побиття бучанця відкрите кримінальне провадження, ведуться слідчі дії. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив начальник прес-служби ГУ МВС України в Київській області Микола Жукович:

“Відкрите кримінальне провадження по навмисному нанесенню тяжких тілесних ушкоджень й проводяться слідчі дії. Провадження було відкрите 30 травня, коли Мельниченко був доправлений до лікарні в реанімаційне відділення. Він був не контактний. Ми намагалися з’ясувати причини, тому що, як нам повідомила його дружина, –  він помер від тілесних ушкоджень, які йому нанесли нібито члени Бучанської варти. Він помер 3-го червня, не прийшовши до свідомості. В свідоцтві про смерть було зазначено, що він хворів на кілька тяжких захворювань. В свідоцтві не було сказано, що побиття могло бути пов’язано з його смертю. Але ми чекаємо на заключення судово-медичної експертизи, яка повинна нам сказати, чи мали ті ушкодження, які були в нього на тілі, причинний зв’язок з його смертю”.

ГО “Бучанська варта” – організація, яка займається забезпеченням правопорядку у місті Буча.

Повне найменування – Громадська організація “Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону “Бучанська Варта”.

1

Серед її засновників значиться секретар Бучанської ради Василь Олексюк, який погрожував бучанцям фізичною розправою.

1

Представники ГО “Бучанська варта” вже погрожували активістам зброєю, забороняючи фотографувати себе й знімати на відео, мотивуючи тим, що знаходяться в розшуку.

На відео один з членів Бучанської варти Назар – з цигаркою на газоні.

Інші члени ГО “Бучанська варта” супроводжували секретаря Бучанської ради Василя Олексюка під ГПУ, де громада вимагала притягнути до відповідальності злочинців у владі Приірпіння.

Зокрема, член Бучанської варти Анатолій Кушнірчук зводив наклепи на активістів.

Поховання Мельниченка відбудеться у вівторок, 7 червня.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539