Корупційні правопорушення: суд притягнув екс-селищного голову Садовського до відповідальності

0

Колишній селищний голова Коцюбинського подав апеляцію. Вадим Садовський так і не визнає за собою  корупційного правопорушення, яке пов’язане із відведенням ділянки в оренду своєму зятю Сергію Осіпову.

“Апеляційний суд області рішення Ірпінського суду залишив без змін. Таким чином Вадима Садовського визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) та накладено штраф у розмірі 3400 гривень,” – повідомляють “Громаду Приірпіння” в прокуратурі.

Нагадаємо, перед місцевими виборами Вадим Садовський проводив сесійне засідання у себе в кабінеті. Він поставив на голосування питання щодо відведення в оренду своєму зятю ділянки в центрі селища й сам голосував за це питання, не наголосивши на тому, що має конфлікт інтересів. Всі присутні на засіданні депутати, окрім Ірини Федорів та Галини Бігун, голосували за це питання. В подальшому зять Садовського Сергій Осіпов розмістив на цій ділянці склад для товарів “Епіцентру”. 

Безымянный

Фури нищили дороги селища, які ремонтуватимуться бюджетним коштом. Ремонт дороги може коштувати від кількох сотень тисяч гривень до кількох мільйонів гривень.

Прокуратура звернулася до суду, щоб притягнути Садовського до відповідальності. Після цього колишній селищний голова зник і його тривалий час розшукували правоохоронці. Згодом Садовського вдалося знайти. В суді на захист Садовського виступила секретарка Коцюбинської селищної ради Юлія Главацька, яка представляє партію “Нові обличчя”. Натомість свідчення про те, що Садовський не заявив про конфлікт і голосував за відведення земельної ділянки в оренду своєму зятю давали селищна голова Ольга Матюшина та Ігор Домбровський, які були присутні на тій сесії як активісти та депутатка 6 скликання Ірина Федорів.

“Я ще раз наголошую всім, хто ратував зробити депутата Владислава Євстєфєєва, який за словами прокурора отримав в лісі майже 100 ділянок, головою комісії з питань містобудування. Конфлікт інтересів – це дуже серйозне питання. Це не просто чиїсь вигадки або необгрунтовані вимоги усувати людей з конфліктами інтересів від прийняття рішень. Це вимога закону, за дотриманням якої слідкує громадський сектор і мають слідкувати правоохоронці. Ми обіцяли, що голосування Садовського не залишиться без уваги і подали заяви до правоохоронних органів. Це не єдине питання, за яке в суді має відповісти Садовський і представники попередньої влади, які так б’ються за право залишитись з мандатами. Ми без уваги жодне рішення не залишимо. На останньому суді щодо каналізації судді запитували представника прокуратури, чому Садовському досі не вручили підозру у цій справі. Ми сподіваємося, що правоохоронні органи й надалі будуть відстоювати інтереси громади,” – резюмує селищна голова Ольга Матюшина.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539