Суд не заперечує, що за секретарем Ірпіньради Денисенком “плаче тюрма”

0

Секретар Ірпінської ради Юрій Денисенко програв у суді депутату “свободівцю” Богдану Мельничуку та редакції “Громада Приірпіння”. Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

У рішенні суду мова йде про те, що Денисенко звернувся до суду із  позовом, в якому посилається на те, що 05 лютого 2015 року “Громада Приірпіння” оприлюднила авторську колонку депутата Ірпінської міської ради Богдана Мельничука під назвою “Оскаженілий Денисенко програв суд“.

У позові Денисенко вважає, що Мельничук поширив щодо нього інформацію, яка нібито не відповідає дійсності та дискредитує його як державного службовця, оскільки 06 листопада 2014 року позивача було обрано на посаду секретаря Ірпінської міської ради Київської області.

Безымянный

Зокрема, Денисенко оскаржував такі цитати Мельничука: “А от що за ним тюрма плаче це вже факт; – Адже ж це він, разом із заступником міського голови Миколою Головкевичем підробив печатки виконавчого комітету та Ірпінської міської ради, з допомогою яких сфальшував заяви про внесення змін до ЄДР і картки зі зразками своїх підписів для подачі у Держказначейство. І все заради того, щоб дістати доступ до розподілу державних коштів; – Більше того, Денисенко зробив липову довідку про проходження спецперевірки на посаду держслужбовця, будучи засновником та директором ТДВ Дека консалтинг, а ще керівником і засновником Адвокатського бюро Денисенко Ю.О. та керівником і засновником Адвокатського обєднання Денисенко і партнери, які не мають статусу неприбуткових організацій”.

Секретар Ірпінської ради Денисенко просив суд визнати відомості, опубліковані у статті Мельничука такими, що не відповідають дійсності й зобов’язати відповідача офіційно вибачитися перед ним на шпальтах газети “Ірпінський вісник”.

Зауважимо, що під час спроби стати секретарем Ірпінської міської ради влітку у 2014 році, Володимир Карплюк, який зараз очолив Ірпінську міську раду, дуже критично відгукувався про Денисенка.

“Я так думаю, що по факту громада Ірпеня зібралася висловити протест тим подіям які відбувалис 28 червня, а зокрема незаконним шляхом, порушуючи всі процедури і існуючий закон про місцеве самоврядування був переобраний в. о. міського голови секретар ради Богдан Омелянович Мельничук, якого обрали під час революційних подій… Громада сприймає це, як рейдерський захват влади!” – переконував Володимир Карплюк.

“Візьмемо підведемо підсумок, хто проголосував за Денисенка. Це 14 чоловік – бувші члени ПР і члени фракції ПР, і 4 чоловіки члени партії УДАР, які обласний УДАР виключив з партії УДАР за співпрацю з Партії регіонів. Тобто ми маємо фактично 18 з 19 людей, проголосувавсших за Денисенка. Це люди, які… тісно спрівпрацювали з ПР. У громади логічне, нормальне запитання: для чого були всі ці події, які відбувалися на майдані, якщо на місцях абсолютно жодних змін,  жодних рухів і представники, які очолювали ПР або співпрацювали ПР, управляють на місцях. Крім того, ще громаду обурює, що Юрій Денисенко був секретарем земельної комісії всі ці 4 роки, а відповідно мав і вплив, і приймав, і голосував за рішення відносно розподілу земельних ділянок в Ірпінському регіоні.” – наголосив у 2014 році Карплюк.

За кілька місяців після цих слів Карплюк запропонував Денисенка на посаду секретаря Ірпінської міської ради і Дениснко тепер є предстанивком партії “Нові обличчя”. Саме Денисенко у 2016 році часто приїздить на сесії до Коцюбинського, щоб підтримати депутатів Нових облич 7 скликання. Він часто послуговується телефоном під час сесій і надсилає sms. Активісти припускають, що він дає вказівки депутатам Коцюбинської ради, як себе поводити і що робити.

Останніми днями він разом із представниками Нових облич, зокрема медіаконсультантом Сандея Аделаджі Петром Щербиною, бере участь в зриві роботи ТВК перед виборами.

Без імені

“За схожим сценарієм – спроба незаконного захоплення влади, який відбувався в Ірпені й реалізовувався Денисенком, відбулося захоплення влади в Коцюбинському. Як і Денисенко, Юлія Главацька підробила печатки, картку підписів, щоб подати у Держказначество й отримати доступ до бюджетних коштів. Через те, що за події у 2014 році Денисенка не притягнули до відповідальності, тепер такі перевороти можна, виходить, робити усюди безкарно. Безкарність породжує зріст злочинності. Такі дії Карплюк у 2014 році критикував, як ще не був при владі, а тепер навпаки – схвалює, бо Денисенко тепер член його команди. Можна тільки здогадуватися, за які заслуги його Карплюк зробив після нищівної критики секретарем новообраної ради і своєю правою рукою,” – каже Богдан Мельничук.

Нагадаємо, Володимир Карплюк торік теж не зміг у суді довести, що він та партія “Нові обличчя” – це загроза для Києва і Київської області. Він програв суд регіональному координатору Громадського руху ЧЕСНО Ірині Федорів, яка була автором статті і розповідала про корупційні схеми забудовників та зв’язок членів Нових облич з командою Черновецького та Сандеєм Аделаджою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539